Orbán Viktor: új nemzeti konzultáció jön, erről dönthetnek a magyarok

Orbán Viktor: új nemzeti konzultáció jön, erről dönthetnek a magyarok

2020. május 29. 07:58

Új nemzeti konzultációról dönthet már ma Orbán Viktor, a koronavírusról, a gazdaság újraindításáról kérdezik meg az állampolgárokat - mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádió "Jó reggelt, Magyarország!" c. műsorában.

A miniszterelnök szerint az elmúlt 10 év egyik legjobb döntése volt a rendkívüli jogrend bevezetése. Mint mondt, azért látja így, mert a döntések gyorsasága a legfontosabb egy járványhelyzet idején.

Hozzátette: "Az alkotmány keretein belül maradva, de a kormány rendeletekkel módosíthatott törvényt. Erre azért van szükség ilyenkor, mert hiába van a kormánynak akár kétharmada, amikor reggel ötkor, hatkor kellett dönteni, azzal nem lehetett megvárni az Országgyűlés esti szavazását."

Orbán Viktor ismét felhívta a figyelmet, hogy amíg nincs vakcina, a járványügyi veszélyhelyzet fennáll, de ma már nem szükséges a rendkívüli jogrend a jogalkotásban. Ezt a jogosítványát adja vissza kormány.

Nagy valószínűséggel ősszel visszatérhet egy második hullám, de ez nem érhet úgy bennünket, mint ahogy az első hullám. A járványügyi készültség ezt szolgálja. Azért védekeztünk jobban, mint a nyugat-európai országok, mert minden döntést korábban hoztunk meg, mint ők. Az összefogás, az időben meghozott döntések és a kiváló egészségügyi szakemberek hozták meg a koronavírus elleni sikert

- szögezte le Orbán Viktor.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Tegnap a miniszterelnök arra utasította az operatív törzset, hogy bevetési egységet hozzon létre. Ha bárhol az országban egy-egy intézetben megjelenik a fertőzés, akkor egy különleges egység megy a helyszínre.

Ma délután meghozhatják a döntést arról, hogy nemzeti konzultáció indul a koronavírusról és a gazdaság újraindításáról. A Soros György által javasolt öröklejáratú kötvény kibocsátásáról is megkérdezik az embereket.

NEKED AJÁNLJUK
Megdőlt a nagy videójáték-tévhit: ezt rengeteg szülő elrontja, súlyos árat fizet érte

A 6-18 éves fiatalok mintegy heti 8 órát töltenek játékkal, a magyar gyerekek pedig mintegy 76 százaléka ezzel tölti a szabadidejét.

Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 6. szerda
Csaba
27. hét
Július 6.
A csók világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?