15 °C Budapest
Súlyos döntést hozott a Mol: benzinkutakat zárnak be Magyarországon

Súlyos döntést hozott a Mol: benzinkutakat zárnak be Magyarországon

2020. május 3. 11:35

Május végétől 28 Mol-kutat zár be a vállalat a kereslet csökkenése miatt. Ezek jellemzően olyanok lesznek, amelyek közelében van mások Mol-töltőállomás. Korábban a Shell jelentette be, hogy ideiglenesen lezár 15 kutat.

A Shell mellett a Mol és az OMV is csökkenti a kapacitásait a lecsökkent üzemanyagkereslet miatt - írja a hvg.hu. Korábban már kiderült, hogy a Shell 189 magyarországi állomása közül 15 zárt be. Ezek olyan településeken, térségekben találhatók, ahol több Shell-kút is van. A vállalat azt is közölte, hogy a töltőállomás-hálózatuk körülbelül 60 százalékában csökkentett nyitvatartási idő van érvényben. Mint mondták, az egyes kutak bezárásáról a magyarországi központban döntenek, nem a konkrét kutat üzemeltető szerződéses partner határoz a kérdésben.

Központi kérdés a dolog a Mol-nál is, akiknél csoportszinten 30-40 százalékkal csökkent az üzemanyag-értékesítés az elmúlt időszakban. Nekik Magyarországon 468 töltőállomásuk üzemel. A kutak 25 százalékánál rövidítették a nyitvatartási időt, a jövőben ezt a forgalomhoz igazítják majd. A Mol arról is beszámolt,

május végétől 28 benzinkutat zárnak be ideiglenesen, olyanokat, amelyek közelében található másik Mol-töltőállomás. 181 kútnak a nyitvatartási idejét változtatják meg.

Az OMV is rendre rövidíti a nyitvatartásokat.

NEKED AJÁNLJUK
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 29. csütörtök
Mihály
39. hét
Szeptember 29.
Nemzetközi kávé nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?