Ekkortól éledhet fel a magyar turizmus: külön szabály jöhet a wellness-részlegeken

Ekkortól éledhet fel a magyar turizmus: külön szabály jöhet a wellness-részlegeken

2020. április 27. 14:52

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke bízik benne, hogy a nyáron már lesz némi bevétel az ágazatban. A wellness-szállodákra is speciális szabályozást kell kidolgozni, szabályozni kell azt, hogy hányan mehetnek be egyszerre, illetve hogyan működjenek például a szaunák.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke szerint az idei szezonban biztosan "limitált" lesz a forgalom, és rengeteg megkötéshez, valamint egészségügyi előíráshoz kell majd alkalmazkodnia az ágazatnak. Flesch Tamás az ATV híradójának azt mondta: bíznak benne, hogy ezen a nyáron a vidéki szállodákban már lesz némi bevétel. A fővárosi hotelekkel kapcsolatban úgy számolnak, hogy ősz előtt nem igazán várható forgalom, a fővárosi turizmus alakulása ugyanis nagyban függ a légiforgalomtól.

A szövetség elnöke hangsúlyozta: folyamatosan készülnek az új protokollok, részben a Magyar Turisztikai Ügynökség, részben az egyes szállodák is foglalkoznak ezzel. Flesch biztos benne, hogy jó néhány dolog meg fog változni, nem lesz például büféreggeli vagy büfévacsora, akár a szobaszervíz szolgáltatások is változhatnak.

Azt egyelőre nem tudni, mi lesz a helyzet az éttermi felszolgálással, de az szinte biztos, hogy egyszerre kevesebb vendéget fognak fogadni

- mondta a szövetség elnöke, aki szerint ez sajnos áremelkedést okozhat majd, hiszen a szállodák éttermeinek hatékonysága csökken. A wellness-szállodákra is speciális szabályozást kell kidolgozni Flesch szerint, szabályozni kell azt, hogy hányan mehetnek be egyszerre, illetve hogyan működjenek például a szaunák.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. május 19. szerda
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?