19 °C Budapest
Orbán Viktor: jövő hétvégén a védekezés új szakaszába lépünk, új szabályok jönnek

Orbán Viktor: jövő hétvégén a védekezés új szakaszába lépünk, új szabályok jönnek

2020. április 24. 07:38

Orbán Viktor péntek reggel adott interjút a Kossuth Rádiónak.

Cikkünk folyamatosan frissül...

Jövő hétvégén változás állhat be a vírus terjedésében. "Tegnap is volt egy izgalmas nagy konferencia, megvannak az elemzések. Ezek alapján a védekezés első szakasza jövő hétvégén lezárul, megkezdődik a védekezés második szakasza, amikor is fokozatosan újraindulhat az élet Magyarországon. Persze speciális szabályok mellett" - mondta el a miniszterelnök. 

Tehát a kijárási korlátozás helyett új szabályok jönnek.

A terjedési görbét sikerült ellaposítani, de lehetnek még meglepetések: Ha az élet újraindítása esetén elszabdulna a vírus, akkor több tízezer ágy és több ezer lélegeztetőgépre lenne szükség - mondta el a miniszterelnök.

A speciciáis helyzet  miatt, miszerint Pest megye a legfertőzöttebb, más szabályokat kell alkalmazni a fővárosban, mint vidéken. Ausztria tapasztalatait fel tudjuk használni, de kicsit talán gyorsabban haladnak, mint mi szeretnénk majd. Május 4. után új, egységes szabályok szerint kell védekezni, de ahol szükséges, megmaradhat az önkormányzatok rendelkezési joga - monda el a miniszterelnök.

A kormány arra törekszik, hogy minél töb munkahelyet megmentsen, és amiket nem sikerül, azok helyett újakat kell létrehozni. Még csak a 43. napon járunk, és 90 napi kapnak az emberek álláskeresési járadékot.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Orbán Viktor közölte, hogy rugalmasabbá teszik az uniós pénzfelhasználást. Számos fontos dologban állapodtak meg, például jóval nagyobb költségvetés jön létre a korábbiakhoz képest. Mindenki, így Magyarország is több pénzt fizet majd be.

 

NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 5. szerda
Aurél
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?