5500 fölött a fertőzöttek száma Ausztriában: döbbenetes ugrás tegnaphoz képest

MTI
2020. március 25. 19:15

Ausztriában az egészségügyi minisztérium jelentése szerint délutánra 5560-ra nőtt a koronavírussal fertőzött betegek száma. Ez az előző napi adathoz képest közel 18 százalékos növekedést jelent. A halottak száma 31-re nőtt.

A legtöbb, koronavírussal fertőzött beteget Tirol tartományban diagnosztizálták (1393 fő), a második helyen Felső-Ausztria áll (915 fő), Alsó-Ausztriában 750-en, míg Bécsben 702-en fertőződtek meg koronavírussal. Eddig 32407 esetben végezték el a koronavírus-tesztet.

Tirolban azzal vádolják a tartomány vezetését, hogy későn hoztak óvintézkedéseket, így túl későn zárták be a hoteleket és a sípályákat. Günther Platter (ÖVP) tartományi vezető ellen emiatt feljelentést tettek.

"A szívügyemnek tekintem Dél-Tirolt" - mondta Sebastian Kurz kancellár a Dolomiten helyi napilapnak. Kurz megígérte, hogy a kormány segít a koronavírussal legjobban sújtott tartománynak a betegellátásban, így többek között védőfelszereléseket is küldenek a településekre. Azt mondta, az együttműködés nemcsak üres szavakat jelent, hanem naponta tettekben is megnyilvánul.

Arról is beszélt, hogy a válság után meg kell vitatni az "európai szolidaritás" kérdését, mert szerinte nem fordulhat elő, hogy a nemzetállamok nem hangolják össze az intézkedéseiket, és így például Ausztria 2 héten át küzdött azért, hogy a német határon átengedjék a védőmaszkokat szállító teherautót.

Közben Alma Zadic igazságügyi miniszter bejelentette, hogy a válság idején egyszerűbben juthatnak hozzá családok az ún. ellátási támogatáshoz. A segítséget akkor lehet kérni, ha egyik szülő nem teljesíti fizetési kötelezettségét, és a kiskorú gyerekek élelmezése nem biztosított. Azt mondta, a segítséget azok a szülők kérhetik, akik a válság miatt elveszítették az állásukat, vagy a jövedelmük nagyon csökkent. A fedezetet a családügyi minisztérium biztosítja.

Közben Burgenland tartomány azt javasolta a helyi önkormányzatoknak, hogy adjanak haladékot a vállalkozásoknak a helyi adók megfizetésére. Astrid Eisenkopf (SPÖ) tartományi helyettes vezető azt mondta, a befizetési határidő módosítására van lehetőség, és ez "minden egyes vállalkozásnak segítséget jelent".

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,57%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A Vöröskereszt "Stopp Corona Appot" indított, hogy megakadályozzák a vírusfertőzés terjedését. Az alkalmazás egy "kapcsolattartási naplóként" működik: azok, akik csatlakoznak, elmenthetik, mikor kivel találkoztak. Ha az alkalmazást letöltő tagok közül valaki megbetegszik a Covid-19 fertőzés következtében, értesítést kapnak azok a személyek, akikkel az illető az elmúlt 48 órában kapcsolatba lépett, így például könnyebben elérhetők lesznek azok az utasok, akik egy vonaton ugyanabban a fülkében utaztak, vagy azok a kollégák, akik közösen vettek részt egy munkahelyi megbeszélésen.

Közben egy közvélemény-kutatásból az derül ki, hogy az osztrákok többsége (77 százalék) úgy érzi, "jól informált" a koronavírussal kapcsolatban. Elsősorban az 50 év felettiek tartják magukat tájékozottnak (84 százalék), míg a megkérdezettek 3 százaléka gondolja azt, hogy nem kapott elég tájékoztatást. A lakosság elsősorban a televízióból, a rádióból, illetve a napilapokból szerzi ismereteit. A megkérdezettek több mint fele azt mondta, naponta több mint 2 órát tölt a koronavírussal kapcsolatos hírek megismerésével.

Közben egy bécsi kórházban egy koronavírus-fertőzés gyanúja miatt felvett beteg késsel megsebesített egy ápolónőt. A pszichés betegségben szenvedő páciens koronavírustesztje végül negatív lett. Az ápolónő a fején és az arcán szenvedett sérüléseket. Az elkövetőt a rendőrség őrizetbe vette.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 6. hétfő
Dorottya, Dóra
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. február 5. 16:05