Havi 40 ezret kapnak a magyar diákok: hó végéig lehet jelentkezni

MTI
2019. április 8. 19:30

Esti tagozaton egészségügyi szakmát tanulók is pályázhatnak az Ápoló leszek ösztöndíjprogramra áprilisban - közölte az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK). A közlemény szerint az érettségire épülő iskolarendszerű egészségügyi (OKJ) szakképzést nyújtó középfokú intézmények esti tagozatos tanulói jelentkezhetnek a havi 40 ezer forintos ösztöndíjra, amelyet februárig visszamenőleg, majd egészen az adott szakképzést lezáró komplex szakmai vizsga utolsó vizsgarészének hónapjáig folyósítanak.

A támogatásban részesülőknek vállalniuk kell, hogy a szakképesítés megszerzését követően legalább annyi ideig dolgoznak valamely hazai közfinanszírozott egészségügyi szolgáltatónál a megszerzett végzettségüknek megfelelő munkakörben, amennyi ideig az ösztöndíjat kapták.

Az ösztöndíjjal támogatható OKJ képzések körét a közfinanszírozott egészségügyi szolgáltatóknál fennálló betöltetlen álláshelyek száma alapján határozzák meg - írták, hozzátéve, hogy hozzávetőleg 5500-an tanulnak a pályázat által érintett szakképzésekben esti tagozaton.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának háttérintézménye, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ 2017. június 1-én indította el az Ápoló tanulók részére pályaválasztást támogató elnevezésű projektjét, amely az egészségügyi szakdolgozói utánpótlás ösztönzését, a jól képzett és elhivatott egészségügyi szakdolgozók létszámának növelését szolgálja.

A Széchenyi 2020 programban 4,4 milliárd forintból megvalósuló projekt célja legalább 3200 egészségügyi hivatást választó tanuló bevonása az ösztöndíjprogramba. Eddig három ösztöndíjas pályázati ciklus zárult le, melynek eredményeképpen 1156 tanulóval összesen 1318 ösztöndíj szerződést kötöttek meg és mintegy 445 millió forintnyi ösztöndíjat folyósítottak. A 2018-ban végzett ösztöndíjban részesült tanulók közül 461-en már elhelyezkedtek - olvasható a közleményben.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A felhívásra hétfőtől lehet pályázni egészen április 30-ig a honlapon keresztül, amelyen a pályázat részletei is megtalálhatók - fűzték hozzá.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem