3 °C Budapest

Címke: tanulói szerződés (14 cikk)

Pénzcentrum | 2019. július 18. 11:30

Döbbenet: ennyit keresnek a diákok ezen a nyáron a Tescóban, Lidlben, SPAR-ban

Diákként idén nyáron csak az nem tud elhelyezkedni a munkaerőpiacon, aki nem akar. Óriási szükség van a nyugdíjasokra és a legfiatalabb generációra is. A Pénzcentrum kiderítette, mennyit kereshetnek a diákok óránként, ha például egy élelmiszer áruházba mennek el dolgozni a nyáron.

Biró Attila | 2019. július 2. 05:34

Új elitiskola Budapesten: évi 1,8 milliós tandíj, ezt tanítják a gyerekeknek

"Megtanítjuk a gyereket arra, hogyan kell tanulni. És ezzel képessé válik arra, hogy könnyedén adaptálódjon az új helyzetekre. Mi a bejósolhatatlan jövő bejósolhatóságára optimalizáltuk ezt az iskolát"- mondta el többek között a Pénzcentrumnak adott interjújában Babocsay Ádám, a Budapest School Gimnáziumának egyik létrehozója. Az új iskola várhatóan szeptemberben nyitja meg kapuit, a tervek szerint 50 diákkal, és a hozzájuk szükséges tanári apparátussal. Az iskola szellemiségéről; az egyedi tanításai módszerekről; a megfelelő tanárok megtalálásának nehézségeiről; valamint a bekerülési feltételekről is beszélgettünk a Budapest School Marketing és stratégiai vezetőjével. Interjú.

MTI | 2019. április 8. 19:30

Havi 40 ezret kapnak a magyar diákok: hó végéig lehet jelentkezni

Esti tagozaton egészségügyi szakmát tanulók is pályázhatnak az Ápoló leszek ösztöndíjprogramra áprilisban - közölte az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK). A közlemény szerint az érettségire épülő iskolarendszerű egészségügyi (OKJ) szakképzést nyújtó középfokú intézmények esti tagozatos tanulói jelentkezhetnek a havi 40 ezer forintos ösztöndíjra, amelyet februárig visszamenőleg, majd egészen az adott szakképzést lezáró komplex szakmai vizsga utolsó vizsgarészének hónapjáig folyósítanak.

Pénzcentrum | 2012. szeptember 1. 15:01

Minden iskolás jogosult a díjmentes biztosításra

A gyermekek érdekében történő állami gondoskodás formája az Általános gyermek- és ifjúsági baleset-biztosítás, amelynek díja az államot terheli. A szülőknek nem kell semmilyen szerződést kötni, hogy gyermekük biztosítva legyen. Ha az óvodákban, iskolákban pénzt szednek különböző balesetbiztosításokért, akkor a gyermekeknek, tanulóknak két egymástól független biztosítása lesz - hívja fel a figyelmet közleményében a Fővárosi Szülők Egyesülete a Gyermekekért.

MTI | 2012. augusztus 29. 12:12

Díjmentes biztosítást kapnak az iskolások

A gyermekek érdekében történő állami gondoskodás formája az Általános gyermek- és ifjúsági baleset-biztosítás, amelynek díja az államot terheli. A szülőknek nem kell semmilyen szerződést kötni, hogy gyermekük biztosítva legyen. Ha az óvodákban, iskolákban pénzt szednek különböző balesetbiztosításokért, akkor a gyermekeknek, tanulóknak két egymástól független biztosítása lesz - hívja fel a figyelmet közleményében a Fővárosi Szülők Egyesülete a Gyermekekért.

Pénzcentrum | 2010. január 28. 09:17

Minimálbért a szakmát tanuló diákoknak!

Február elsejétől a hiányszakmát tanuló, jó eredményeket produkáló, tanulószerződéssel rendelkező diákok akár havonta 60-70 ezer forintot is hazavihetnek, amennyiben az önkormányzat is segíti a piacképes képzést.

Orosz Márton | 2009. augusztus 31. 06:20

Nyugodt lehetsz: Állambácsi biztosítja a gyereket!

Szeptember 1-én megkezdődik a 2009/2010-es tanév, 1.384.490 diák ül az iskolapadba. A Magyarországi Szülők Országos Egyesülete azt javasolja a szülőknek, hogy ne kössenek tanuló balesetbiztosítást, mert az állami minden gyermek után már kifizetett egyet. A Pénzcentrum utánajárt, mit is jelent ez a gyakorlatban.

Pénzcentrum | 2007. január 18. 08:00

Van megoldás az anyagi gondjaidra - ne félj használni!

Véglegessé vált, a felsőoktatási hallgatói hozzájárulás, köznevén a "tandíj" a 2008/2009-es tanévben bevezetésre kerül, mégpedig kivétel nélkül, mindenkire érvényesen. Várhatóan ettől az időponttól kezdve a tandíj finanszírozásának egyik fő forrását a Diákhitel adja majd, amelynek jelenleg maximális felvehető összege pontosan lefedi a master képzésben fizetendő hozzájárulást. A következőkben áttekintjük, hogy melyek lesznek a hitelkonstrukció vonatkozó feltételek 2007. január elsejétől.

Pénzcentrum | 2005. október 17. 11:19

Emelkedő díjak, milliárdos veszteség - mi lesz veled BKV ?

Nyolc vagy tíz százalékkal kell többet fizetnünk januártól a fővárosi tömegközlekedésért, a főpolgármester-helyettes a nagyobb tarifaemelést támogatja. Az eddiginél olcsóbb lehet a napijegy és a turistajegy.

Pénzcentrum | 2004. február 19. 09:21

Mikor nem adóznak a képzési költségek?

Egyes esetekben nem adóztatják meg a munkavállalóknak juttatott képzési támogatásokat - hívja fel a figyelmet az APEH. A Szja tv. 7. § (1) bekezdés p) pontja szerint nem kell jövedelemként figyelembe venni a magánszemély érdekében viselt képzési költségeket a következő esetekben: - ha a képzés a munkakör betöltéséhez szükséges ismeret megszerzését szolgálja, és az abban való részvételt a