Ennyire tartja fontosnak a melósok egészségét a Lidl és a Praktiker

Ennyire tartja fontosnak a melósok egészségét a Lidl és a Praktiker

2018. június 19. 15:05

Reakcióként a közegészségügy állapotára, ma egyre inkább felértékelődik a "company care" fogalomköre Magyarországon. Ezt szem előtt tartva kérdeztük az elmúlt hónapokban az ismertebb piaci szakértőket a vállalati felelősségvállalás fontosságáról; illetve arra is kíváncsiak voltunk, mit tesznek a dolgozók egészségének megőrzéséért, illetve fejlesztéséért a nagyobb hazai munkáltatók.

Reakcióként a közegészségügy állapotára, ma egyre inkább felértékelődik a "company care" fogalomköre Magyarországon. Trendszerű változásról egyelőre aligha beszélhetünk - legalábbis ez derül ki a Pénzcentrum HR vezetőkkel készített interjúsorozatából -, de egyre több cégnél kerül előtérbe a munkatársak egészségének megőrzése, fejlesztése. Annak ellenére, hogy az egészségfejlesztés a legtöbb kutatás szerint megtérülő befektetés, felmérések is igazolják, hogy a hazai munkáltatók még mindig plusz kiadásnak vagy ami még rosszabb, jutalomnak gondolják a dolgozók egészségének, aktívabb életmódjának támogatását.

A legújabb nemzetközi trendek elsőre ugyan rendkívül költségesnek tűnnek - ezekről "Kevesek kiváltsága: itt gyógyulhatnak a legszerencsésebb magyarok" c. cikkünben írtunk -, de az alkalmazottak egészségének megőrzése végső soron inkább hozza a pénzt, mint viszi. Mindezt szem előtt tartva kérdeztük az elmúlt hónapokban az ismertebb piaci szakértőket a "company care" fogalomkörének fontosságáról; illetve arra is kíváncsiak voltunk, mit tesznek a dolgozók egészségének megőrzéséért, illetve fejlesztéséért a nagyobb hazai munkáltatók. Az alábbiakban a Pénzcentrum HRcentrum rovatának interjúiból szemezgettünk.

Trenkwalder Személyzeti Szolgáltató Kft.

"Tény, hogy eltérő kultúrájú cégek vannak jelen Magyarországon, kezdve a Távol-Kelettől a német vagy más európai cégekig. Nyilvánvalóan mindenhol más hagyományokkal működik a munkavállalókhoz való viszony, illetve a számukra kínált csomagok. Másrészt nagyon fontos az, hogy amíg egy cég egyedül küzd azért, hogy a munkavállalóknak megfelelő csomagot biztosítson, addig sok esetben előre nem tervezett költséghányadok jelennek meg a büdzsében, ami nyilván rontja a produktivitást" - vélekedett a Pénzcentrum HRcentrum rovatának adott interjújában a Trenkwalder régióvezetője.

Amennyiben egy iparterületen belül a cégek képesek összefogva, egyfajta klaszterbe tömörülve végrehajtani fejlesztéseket, úgy ezeknek a csomagoknak a költségei sok esetben megoszlanak. Így sokkal egyszerűbben lehet végrehajtani komolyabb bér vagy cafeteria vagy egyéb javadalmazási fejlesztéseket is. Ezáltal könnyebben meg is lehetne tartani a fiatalokat, hiszen egy klaszterbe tömörült részben lehet kutatás-fejlesztést végrehajtani, oktatást szervezni, pluszinfrastruktúrákat kiépíteni, így magasabb egészségügyi ellátási színvonalat biztosítani. Mindez sokkal hívogatóbb tud lenni a fiatalok számára.

- tette hozzá Nógrádi József.

Workania, Fizetések.hu

A bérelemzésünkből az derül ki, hogy a magyarországi munkaadók 25 százaléka semmilyen juttatást nem ad a béren kívül. A company care, az egészségbiztosítási juttatások a középmezőnyben szerepelnek, a munkaadók 9 százaléka ad ilyen juttatást. Ez még mindig inkább a multik eszköze a munkavállalók motiválására, mintsem a kkv-knak - mondta el a Pénzcentrum HRcentrum rovatának adott interjújában a Workania country menedzsere, aki szerint ez mindenképp egy érdekes trend lesz a jövőben, és egyre inkább felértékelődik majd ez a juttatási forma.

Szerintem ez a téma még nem annyira van jelen a közbeszédben, hogy ezzel foglalkozzanak, még mindig ott tartunk, hogy inkább hazaküldjük a dolgozót, ha lebetegszik, inkább home office-t adok neki, mint hogy hozzájáruljak a kezeléséhez

- fogallmazott Motesicky Tamás.

Praktiker

"Ez is olyan terület, amit fel kell térképeznünk, újra kell gondolnunk. A jogszabály által előírt, kétévente esedékes munka-alkalmassági vizsgálatot az átlagnál komolyabban vesszük, és évente kérjük a szolgáltatót, hogy vizsgálja meg a kollégáinkat" - mondta a Pénzcentrum HRcentrum rovatának adott interjújában a Praktiker HR vezetője.

Tudjuk, hogy ebben van még potenciál. Nagyon komoly energiát fordítunk a munkabiztonságra, de hogy ebben pontosan hogyan lehet még továbbfejlődni, az még az elkövetkezendő hónapok feladata.

- fogalmazott Márton Katalin.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Grundfos Magyarország Gyártó Kft.

Magyarországon rendkívül magas a hiányzási arány, és ezen a trenden nálunk is van még mit javítani. Friss elemzéseink szerint 94,6 százalék a dolgozók elérhetősége. Azt tapasztaltuk, hogy a közegészségügy helyzete miatt sok dolgozónk akkor sem ment el orvoshoz, ha már komolyabb volt a baj

- szögezte le a Grundfos HR vezetője. Hozzátette: "Az új egészségbiztosítási csomagunk bevezetésekor kitűztünk magunk elé egy célt, ezzel a befektetéssel azt szeretnénk elérni, ha minimum fél, de jó esetben egy százalékkal növekedne a dolgozók jelenléte. Egyelőre nagyon jók a visszajelzések; a fizikai munkák jellege miatt sokan dicsérik például a csomag részeként igénybe vehető, 10 alkalmas gyógytorna lehetőségét."

Azt gondoljuk, ez egy nagyon jó befektetés, rövidtávon érezteti majd hatását az óradíjaknál, illetve a termelékenységünknél is. A közeljövőben pedig szűrésekkel is bővíteni fogjuk az egészségbiztosítási csomagot

- szögezte le Urbán Anita.

Lidl Magyarország

"A felelős gondolkodás hívta életre három évvel ezelőtt a Lidl egészségprogramját, amely tartalmaz egészségbiztosítást, illetve életbiztosítást is. Az egészségbiztosítás keretében minden kollégánk 96 ezer forintos éves keretösszegben vehet igénybe különböző szolgáltatásokat: magánklinikai ellátások, ambuláns beavatkozások, kisebb műtétek is benne foglaltatnak a csomagban. A program prevenciós résszel is rendelkezik, egy évben egyszer mindenki számára teljes körű menedzserszűrést biztosítunk" - sorolta a lehetőségeket a Lidl Magyarország HR ügyvezetője.

Sokszor halljuk, hogy az emberek Magyarországon amiatt nem vesznek részt a szűrővizsgálatokon, mert az jelentős költséggel és időráfordítással járna. Erre azt a megoldást nyújtja a vállalat, hogy egy mobil szűrő egység felkeresi minden telephelyünket, ellátogat az üzletekhez, a raktárakba és az irodákhoz is, így munkavállalóink munkaidőben tudják elvégezni az összes szűrést

- fogalmazott a Pénzcentrum HRcentrum rovatának adott interjújában Dulin Judit. A szakember hozátette, hogy a felelős hozzáállás a Lidl versenyképességéhez is hozzájárul. Mint mondta, a program indulás óta nagy számban kaptak pozitív visszajelzéseket a munkavállalók részéről, amely a fluktuáció csökkenésében is egyértelműen megmutatkozik.

MKB Bank

Az MKB ebből a szempontból is különleges helyzetben van, hiszen stratégia partnerünk az MKB Nyugdíjpénztár és az MKB-Pannónia Egészség- és Önsegélyező Pénztár" - vélekedett az MKB Bank Humánerőforrás ügyvezető igazgatója. Dobi Kitti a lehetőségeket sorolva elmondta:

Minden munkavállalónk részesül rendszeres egészségpénztári és nyugdíjpénztári juttatásban. Ezen felül részesülhetnek munkavállalóink olyan egészségbiztosításban, amely például a képalkotó diagnosztika, egynapos sebészet és 35 kiemelt kockázatú betegség terén nyújt jelentős és gyors támogatást. Rendszeresen tartunk szűrű programokat és egészségügyi előadásokat. És, hogy ne csak a betegségekről beszéljünk: az MKB Sportegyesület 16 szakosztályban működik, több mint 600 aktív taggal.

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 17. szombat
Rudolf
15. hét
Április 17.
Hemofília világnap
Április 17.
Cirkuszok világnapja
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. április 17. 19:27