14 °C Budapest

Címke: pannónia nyugdíjpénztár (21 cikk)

Nagy Bálint | 2018. június 19. 15:05

Ennyire tartja fontosnak a melósok egészségét a Lidl és a Praktiker

Reakcióként a közegészségügy állapotára, ma egyre inkább felértékelődik a "company care" fogalomköre Magyarországon. Ezt szem előtt tartva kérdeztük az elmúlt hónapokban az ismertebb piaci szakértőket a vállalati felelősségvállalás fontosságáról; illetve arra is kíváncsiak voltunk, mit tesznek a dolgozók egészségének megőrzéséért, illetve fejlesztéséért a nagyobb hazai munkáltatók.

Pénzcentrum | 2013. október 24. 10:00

Lehet-e pénzt keresni a megtakarítási termékeken?

A Portfolio.hu szervezésében harmadik alkalommal kerül megrendezésre az Öngondoskodás Konferencia, amelyen bankok, biztosítók, alapkezelők és pénztárak részvételével az iparág legaktuálisabb kérdéseire keressük a válaszokat.

Pénzcentrum | 2013. június 24. 08:31

Sorra zárnak be a nyugdíjpénztárak

A Pannónia Nyugdíjpénztár magán-nyugdíjpénztári ágának végelszámolásáról döntött a kassza csütörtöki közgyűlése, a vezetés a lépést azzal indokolta, hogy a jelenlegi jogszabályi környezetben a működést nem lehet tovább fenntartani.

Pénzcentrum | 2013. június 19. 08:30

Tovább csökkenhet a magánnyugdíjpénztárak száma

A 2013-as évet a hivatalos statisztikák szerint még 7 aktív magánnyugdíjpénztár kezdte meg, az utóbbi hetekben nyilvánosságra került információk szerint további konszolidáció várható a szektorban. A Pannónia még június elején jelentette be, hogy várhatóan július 1-től megkezdik a magán ágazat végelszámolását, míg június 25-én az Aranykor dönt a végelszámolás vagy a magán ágazat kiválásáról. Az ok, hogy nincs elegendő bevétele a pénztáraknak, a tagok pedig alig fizetnek működési célú adományt. A jelenlegi jogszabályi környezetben pedig csak ez az egyetlen mód a hosszú távú fennmaradásra, a tartalékok ugyanis egy idő után elfogynak. {{BANNER}}

Pénzcentrum | 2012. május 29. 08:00

Szilícium-völgy a Kárpát-medencében?

A Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület és a A Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület és a Portfolio.hu 2012-ben negyedik alkalommal egyesíti erőit a régió legnagyobb iparági konferenciájának szervezésében.

Pénzcentrum | 2012. március 27. 13:07

Melyik nyugdíjpénztár marad talpon?

A magánnyugdíjpénztárak tagjainak néhány napjuk van arra, hogy a visszalépésről döntsenek, azonban a gyűjtésünk szerint csak pár pénztár tudatta a nyilvánosságot arról, hogy marad-e a piacon. A pénztárak többsége kivár, egyrészt a visszalépések, másrészt a szektorban zajló konszolidáció miatt, és csak később közli, hogy mit tesz a fenntarthatatlan működési környezetben. Számításaink szerint a jelenleg álló 9 pénztár nagyon eltérő képet mutat, a nagyobbak és a kisebb pénztárak között is találunk jobban illetve kevésbé jobban álló szereplőket. Az nyilvánvaló, hogy a magasabb tartalékot felhalmozó pénztárak vannak előnyben, hiszen nincsenek lépéskényszerben, meglátásunk szerint azonban elkerülhetetlen lesz ilyen jogi környezetben az adomány bevezetése. Óriási kockázatok vannak működési oldalon, a nagyobb pénztárak pedig azért vannak előnyösebb pozícióban, hiszen éves szinten alacsonyabb adományt tudnak meghatározni, ez pedig magasabb fizetési hajlandóságot vetít előre.

Pénzcentrum | 2012. március 24. 07:23

Nyugdíjmizéria: ők lehetnek a nyertesek

Egy hetük maradt már csak a magánnyugdíj-pénztári tagoknak arra, hogy eldöntsék, visszalépnek-e az állami nyugdíjrendszerbe, vagy sem. A legfrissebb információk szerint a magánpénztárakban maradók ugyanúgy 100 százalékos állami nyugdíjat kapnak, mint akik tavaly visszaléptek az állami rendszerbe. Döntésük helyességét azonban mégsem ez befolyásolja a leginkább, hanem az, hogy képesek-e fennmaradni a magánpénztárak.

Pénzcentrum | 2011. augusztus 12. 10:32

Mélyponton a nem-életbiztosítási biztosítások piaca

2011 első félévében az előzetes adatok szerint 419,4 milliárd forint díjbevétellel zártak a hazai biztosító társaságok, ami elmaradást mutat az egy évvel korábbihoz képest - tette közzé a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) az idei első félév összesített adatait. A Portfolio.hu számításai szerint a nem-életbiztosítási piac a második negyedévben az előző év azonos időszakához képest közel 7,0%-kal, az életbiztosítási pedig 7,2%-kal esett vissza a CIG Pannónia Életbiztosító adatai nélkül. Utóbbi augusztus 25-ei gyorsjelentésében közli adatait. A magyar nem-életbiztosítási piac negyedéves díjbevételei 2003 vége óta nem álltak ilyen alacsonyan.

Pénzcentrum | 2011. augusztus 2. 04:44

Jön a reálhozam, Te mire költöd? Íme a legjobb ötletek

Az állami nyugdíjrendszerbe visszalépők egy részének kezét szép summa ütheti heteken belül, és sokan (többnyire ugyanazok) a személyi jövedelemadózás átalakításával havonta is tudnak takarékoskodni. Fogyasztás helyett érdemes megtakarítani, de hova tegyük a pénzünket? A bankok és biztosítók válaszoltak.

Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem