16 °C Budapest
Tényleg fertőzést kapott kezelése alatt Rékasi Károly?

Tényleg fertőzést kapott kezelése alatt Rékasi Károly?

2016. július 17. 13:05

Nem ritka, hogy a magyar kórházakban húsevő baktériummal fertőződnek meg a betegek. Korábbi sajtóértesülések szerint Rékasi Károly is ezt a betegséget kapta meg, azonban mostanra kiderült, hogy ez nem igaz. A színész hiába úszta meg a betegséget, sokan bizony nem tudják elkerülni a húsevő baktériumot. Mutatjuk, hogyan kerülhetők el a sokszor amputációval járó kórházi ferltőzések.

Értesülések szerint húsevő baktériummal fertőződött meg Rékasi Károly a balesete után a kórházi kezelés során. A sztár cáfolta az értesüléseket, így emiatt nincs veszélyben - írja a 24.hu.

Azonban nem is lenne olyan meglepő, ha a sokszor amputációhoz vezető MRSA-baktérium fertőzte volna meg, ugyanis a magyar kórházakban nem is olyan ritka, hogy a kezelés során kapnak el betegségeket a paciensek.

Senki sincs védve?

A rendszeres fertőzésekről gyakran lehetett hallani tavaly év végén és 2016 elején is, azóta azonban több (a leginkább veszélyeztetett) kórházban felülvizsgálták, hogyan lehet elkerülni a kórházi fertőzéseket. Ennek ellenére nem kizárt, hogy egyes intézményekben baktériumok támadjanak meg bennünket.

Mit tehetünk, ha nem akarjuk elveszteni a végtagjainkat?

Az állami intézmények helyett aki megteheti, érdemes felkeresni a magánkórházakat, ezekben ugyanis (az közkórházakkal szemben) egyáltalán nem jellemzők a kezelés miatt terjedő fertőzések. Persze nem ez az egyetlen előnye a magánintézményeknek:

  • Nincsenek hosszú várólisták, várakozási idő,
  • Személyes törődést kapnak a betegek és
  • Nem kell hálapénzt fizetni, sőt számlát kapnak, így egészségpénztárból is fizethetik a kezelést.

Hogyan kaphat magánkórházi kezelést egy átlag magyar?

A magánkórházi ellátást egészségpénztári megtakarításból is fizethetjük, amire 20 százalékos állami támogatás jár, azonban az egészségbiztosítások is egyre elterjedtebbek Magyarországon.

Hiába nagy a növekedés, a magyarok mindössze egy százalékának van egészségbiztosítása.

Ennek egyik fő oka, hogy még nem ismerik ezt a lehetőséget hazánkban, illetve az értékesítéshez orvosi ismeretekre van szükség, nem elegendő a biztosításközvetítői tudás. A harmadik ok, hogy (egyelőre) ezek a biztosítások az átlagos magyarnak aránylag drágák, pedig fontos lenne a terjedése.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

A várható élettartam rohamosan nő, így egészségbiztosítás nélkül hosszú távon a kormány nem tudja majd kifizeti az orvosi ellátást

- mondta korábban Zahal Levy, a MediHelp International elnöke a Portfolio Biztosítás 2016 konferenciáján. Ezen biztosítások elterjedését adójóváírással lehetne segíteni elsősorban.

Jobb, ha felébredünk, az államnak nincs már arra pénze, hogy kifizesse az orvosi kezelésünket

- tette hozzá Zahal Levy.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
EZT OLVASTAD MÁR?