20 °C Budapest
Rengeteg gyógyszert dobunk a kukába

Rengeteg gyógyszert dobunk a kukába

Pénzcentrum
2016. május 25. 10:01

Tavaly a patikák 264 tonna lakossági gyógyszerhulladékot gyűjtöttek, a ténylegesen kidobott mennyiség azonban ennek a többszöröse lehet - írja a Magyar Idők.


Magyarországon évente átlagosan 300 millió doboz gyógyszert váltanak ki. A begyűjtött gyógyszerhulladék nagysága pedig évről évre nő. Az elszállítás és a megsemmisítés költségeit a gyógyszerek dobozdíja fedezi, amit a gyártó-forgalmazó fizet.

A szemétbe dobott gyógyszerek az egészségre és a környezetre is veszélyesek. A már nem használt vagy lejárt gyógyszerek pedig könnyen keveredhetnek más gyógyszerekkel, ezzel pedig akár komolyabb egészségi problémát is okozhatnak. Emiatt legalább félévente érdemes átnézni otthon a gyógyszeres dobozt.

Arra is mindig figyeljünk, hogy a gyógyszereket lehetőleg zárt dobozban és olyan helyen tároljuk, ahol nem érik el a gyerekek. De a csomagoláson feltüntetett tárolási hőmérsékletet és szabályok betartása is fontos.

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?