8 °C Budapest

A luxusnyugdíj létezik! Csak ennyit kell tenned érte - heti összefoglaló

Pénzcentrum
2014. március 30. 18:00

Egyre közelebb kerülünk ahhoz a dátumhoz, amikor az ötvenes években született, Ratkó-generáció nyugdíjba vonul, és a magyar nyugdíjrendszer ezidáig példa nélküli nyomás alá kerül. Ennek ellensúlyozására az állam újabb nagy lépést tett idén januárban az öngondoskodás ösztönzése felé, mivel a nyugdíjbiztosítási termékekre is megadta a húsz százalékos adókedvezményt más nyugdíj célú megtakarításokhoz hasonlóan. De hogy döntsem el, hogy mikor érdemes belevágni? Melyik termék felel meg leginkább az elvárásaimnak? A Pénzcentrum.hu heti összefoglalójában további érdekességekről is olvashatsz. A cikk elolvasásához kattints a címekre!

A luxusnyugdíj létezik! Csak ennyit kell tenned érte
Egyre közelebb kerülünk ahhoz a dátumhoz, amikor az ötvenes években született, Ratkó-generáció nyugdíjba vonul, és a magyar nyugdíjrendszer ezidáig példa nélküli nyomás alá kerül. Ennek ellensúlyozására az állam újabb nagy lépést tett idén januárban az öngondoskodás ösztönzése felé, mivel a nyugdíjbiztosítási termékekre is megadta a húsz százalékos adókedvezményt más nyugdíj célú megtakarításokhoz hasonlóan. De hogy döntsem el, hogy mikor érdemes belevágni? Melyik termék felel meg leginkább az elvárásaimnak?

Sok nyugdíjasnak ez (volt) az utolsó reménye: plusz 50 ezer havonta
Nagy reményekkel indították el a pénzintézetek a lakásért életjáradék konstrukcióját a kétezres évek közepén. Azonban a gazdasági válság és az ingatlanárak évek óta tartó csökkenése miatt szinte teljesen eltűnt a piacról ez a program. Több kisebb, csak ezzel foglalkozó cég is felfüggesztette működését, a három legnagyobb banki szereplő közül pedig már csak az FHB-nál működik a konstrukció. Az OTP péládul "mindkét fél elbizonytalanodása miatt" függesztette fel a szerződéskötéseket. Pedig a havi 50-100 ezer forintos plusz összeg sokaknak jelenthetne nagy segítséget.

Ki hinné? Nagyon sok magyar ebből törleszti a devizahitelét
Első hallásra talán meglepőnek hangzik, de - a számok szerint - dübörög Magyarországon a közvetlen (direkt) értékesítés: félmillióan egészítik ki ezzel a fizetésüket, sokan hiteleiket törlesztik a tanácsadásból.

Ezért állnak sorba a háziasszonyok: viszik, mint a cukrot
Idén márciustól tovább bővült az egyébként is széleskörű lakossági állampapír-kínálat. Mi az az állampapír? Mitől kötvény a kötvény? Utánajártunk, hogyan vehetünk állampapírt egyszerűen, és érhetünk el biztonságosan akár dupla hozamot a bankbetéthez képest.

Kamucímkék a magyar boltokban: így vernek át vásárláskor
Tartósítószer-mentes, hozzáadott cukrot nem tartalmaz, csökkentett zsírtartalmú, vitaminban gazdag - számos olyan hívószó van a csomagolásokon, ami vásárlásra ösztönöz bennünket. De lehet, hogy egy-egy ilyen állítás eltereli a figyelmünket a termék más jellemzőiről. Ha nem tudjuk, mi mindenre kell figyelnünk egy-egy termék címkéjén, könnyen átverhetnek.

Megszólalt az Auchan-vezér: mire készülnek Magyarországon?

10 százalékkal nőtt az Auchan forgalma Magyarországon tavaly - hangzott el az áruházlánc csütörtöki sajtótájékoztatóján. Idén hat új benzinkutat nyitnak, de a trafiktörvény és a magas benzinár őket is fájdalmasan érintette.

Ők kaszálnak igazán nagyot a 4-es metrón

Az évtizedek óta tartó kálvária után ma megnyitja kapuit Budapest legújabb metróvonala. A 4-es metró indulása várhatóan nemcsak a fővárosban élők mindennapos közlekedését könnyíti majd meg, hanem jókora lökést is adhat az eddig kevésbé látványosan fejlődő városrészeknek. Az új nyomvonal kiskereskedelmi trendekre gyakorolt hatásait vizsgáltuk.

Milliós bankkártyás csalás: borsodi faluba vezetnek a szálak
Bár a részletekről jelenleg keveset tudni, úgy tűnik, komoly nemzetközi bankkártyás visszaélésben érintett egy 24 éves magyar férfi. A borsodi fiatalemberrel szemben már folyik a rendőrségi eljárás, a (virtuális) szálak külföldre vezetnek. A Pénzcentrum.hu mutatja, mit tudunk eddig.
ATM-ből vettél fel pénzt? Így foszthatnak ki könnyedén
Az ATM-es tranzakciók során kapott bizonylatot sokan az automata mellett található kukába dobják, pedig a bizonylaton található adatok segíthetik a bűnözőket, hogy kisebb-nagyobb összegeket emeljenek le számlánkról. Van megoldás, mutatjuk, hogy kerülhetjük el azt, hogy adataink illetéktelen kezekbe kerüljenek.

Gyógyszermaffia: ezzel etetik a magyar fogyni vágyókat

A gyors fogyásért sokan bármit megtennének, ezt pedig egyre több csaló használja ki. Több száz olyan megtévesztő honlapon kínálnak illegális és sokszor drogokkal kevert fogyasztószereket, melyek például a Kókusz-szigetekre vannak bejegyezve. Pedig az ismeretlen eredetű pirulák (melyek közül van olyan, ami azért lett betiltva az EU-ban, mert pszichotróp anyagokat tartalmaz) súlyosan egészségkárosító hatásúak lehetnek. Hiába szigorodott a hamisítást bűncselekménnyé minősítőt törvény tavaly, érdemi eredmény egyelőre nincs, a hatóság pedig tehetetlen.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Börtönbe is kerülhetsz, ha így parkolsz
Egyre többen buknak le hamis parkolókártyákkal. Szerkesztőségünk több olyan esetnek is szemtanúja volt, amikor a rendőrök vittek el egy-egy tilosban parkolót. Szabadságvesztéssel, közmunkával vagy eltiltással járhat, ha jogtalanul használunk mozgásában korlátozott személy számára fenntartott parkolóhelyet.

Extrém időjárás jön, megszaporodnak a betörések is
Itt a tavasz, hamarosan jön a nyár is. Az előttünk álló időszak köztudottan az extrém viharok és a lakásbetörések szezonja. Ahogy az ilyenkor lenni szokott a tudósítások egyre sűrűbben megrongálódott épületekről és kifosztott otthonokról szólnak. A hírek hallatán többnyire egyetlen dolog juthat az átlagember eszébe: vajon miként lehet elkerülni, mérsékelni a károkat. A jövő héten erre keresi majd a választ cikksorozatában a Pénzcentrum.hu.

 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm