0 °C Budapest

Kevesebb nyugdíjas orvos dolgozik

MTI
2014. február 3. 10:02

A nyugdíjas orvosok száma 37 százalékkal, az egészségügyi szakdolgozóké 64 százalékkal, az egyéb egészségügyi dolgozóké 85 százalékkal csökkent egy év alatt a 2013 harmadik negyedéves adatok alapján - írta a Magyar Nemzet a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) jelentésére hivatkozva.

A lap hétfői számában emlékeztet arra, hogy az egészségügyben dolgozók esetében is érvényes, hogy a nyugdíjas kor elérése után foglalkoztatottak nem kaphatnak fizetést és nyugdíjat egyszerre, de a kormány döntése alapján illetménykiegészítésben részesülhetnek.

Béltecki János, a Magyar orvosok Szövetségének elnöke a lapnak elmondta: egyrészt az intézkedéssel kapcsolatos bizalmatlanság miatt, másrészt - és ez nyomott többet a latban - a létszámhiányos kórházakban a dolgozókra jutó terhelés okán választották többen a nyugdíjat. Sokan felháborodtak, hogy kérvényt kell írniuk a továbbfoglalkoztatásért - tette hozzá.

A kórházaknak ugyan van lehetőségük a nyugdíjba vonulók helyére új szakembert felvenni, de az ágazatban az általános munkaerőhiány miatt ezzel nem igazán tudnak élni - mondta a szakember.

A GYEMSZI jelentése szerint, bár mérséklődött az orvoskivándorlás, a nyugdíjba vonulók miatt 1,3 százalékkal csökkent az ágazatban foglalkoztatottak száma.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

NAPTÁR
Tovább
2023. február 8. szerda
Aranka
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?