10 °C Budapest

Találtunk frankhitelt! Ha 7% feletti a THM-ed, erre kiválthatod!

Pénzcentrum
2010. szeptember 14. 04:44

Mint arról a Pénzcentrum.hu folyamatosan beszámolt, a válság kirobbanását követően a bankok sorra szüntették meg a svájci frank alapú hiteltermékeiket. A sorozatos szigorításokat követően mindössze két finanszírozó maradt, amely - igaz csak hitelkiváltásra - továbbra is nyújt svájci frank alapú hitelt.

Lassan két éve kezdődött a frankhitelek bukása

A válsággal érkező fenyegető árfolyamkockázatra való hivatkozással elsőként az MKB Bank függesztette fel a svájci frank alapú hitelezést még 2008. október 13-án, azóta a bankok sorra követték a példájukat. Alig egy hétre rá a Raiffeisen Bank intett búcsút a frankhitelezésnek. 2008. november 17-én csatlakozott hozzájuk a K&H Bank, amely 2009. június 17-én az euró alapú hitelezést is felfüggesztette, a korlátozást 2010 februárjában megszűnt ugyan, de a feloldozás csak júliusig tartott.

Az OTP Bank egészen 2009 tavaszáig fenntartotta a 2004. július elsején bevezetett konstrukciót, de olyan kedvezőtlen árazás mellett kínálták ezt a korábban oly népszerű hitelterméket, hogy az ilyen irányú ügyféligények gyakorlatilag maguktól megszűntek, majd kiszállt a CIB és az Erste Bank is. Tavaly nyáron még az Allianz és az FHB is kínált frank alapú hiteleket, de később ők is levették a palettáról. A sort augusztus közepén Budapest Bank folytatta, majd ősszel az UniCredit Bank is csatlakozott a többséghez. A bankok közül utolsóként 2010. június elsején az AXA Bank is kapitulált.

Tegnapi vezető hírünk: Lakásvásárlók figyelem! Itt a várva-várt nagy forinthitel körkép!

Hol van még frankhitel?

Jelenleg két pénzügyi vállalkozás - az UCB Ingatlanhitel Zrt. és az AEGON Magyarország Hitel Zrt. - svájci frank alapú jelzáloghiteléről tudunk beszámolni.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az UCB Ingatlanhitel képviseletében elmondták, hogy az elmúlt három hónapban a devizahitelezés megszüntetését célzó kormányzati döntésnek megfelelően mind a lakáscélú, mind a szabad felhasználású devizakölcsönök megszüntetésre kerültek. A forint alapú termékük a közeljövőben kerül bevezetésre, amely a piacon egyedülálló megoldást nyújt majd ügyfeleknek. Érdemes megemlíteni, hogy a devizahitelezés megszüntetése a hitelkiváltásra nem vonatkozik, így az UCB Ingatlanhitel Zrt. továbbra is nyújt hitelkiváltási célra deviza alapú kölcsönt.

Korábban: Nem szűnt meg a devizahitelezés Magyarországon! Interjú az UCB Ingatlanhitel vezérigazgatójával

Az UCB Ingatlanhitel Zrt. továbbra is kedvező kondíciókkal nyújtja mind svájci frankban, mind euróban hitelkiváltási termékeit, 3 vagy 5 éves fix kamatozással. A jelzáloghitel termékeket úgynevezett "Budget Fix" törlesztési opcióval nyújtják, amely forintban fixálja a törlesztő részleteket, így biztonságos és kiszámítható törlesztést tesz lehetővé az ügyfelek számára.

Az Aegon Hitel Zrt. képviseletében Harnos András vezérigazgató elmondta, hogy a Hitelcsere Program mellé bevezetésre került a Hitelcsere Program Prémium nevű termék is. A Hitelcsere Programmal korábban más hitelintézettől vagy pénzügyi vállalkozástól felvett jelzálog alapú hitelek válthatóak ki kedvezőbb feltételű, jelzálog alapú kölcsönre. Ezt azon ügyfelek számára ajánlják, akik az előző kölcsönüket problémamentesen fizették, de havi törlesztőrészletet mérsékelnék vagy a korábban felvett hiteleiket korszerűbb konstrukcióra váltanák.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 24. 08:37
Egyre kevesebbet költenek médiára a magyarországi nagy hirdetők az árbevételük arányában. Amíg példá...
Kiszámoló  |  2024. április 24. 08:26
A múlt század közepén a legtöbb országban a cégek voltak az egyik legjelentősebb adóbefizetők, a tel...
Bankmonitor  |  2024. április 24. 07:30
Még mindig a változó kamatozású állampapírokkal érhető el a legmagasabb hozam a lakossági állampapír...
Holdblog  |  2024. április 24. 06:03
Megválasztása óta keveset beszélt Argentína új elnöke a dollárra való átállásról, pedig a lépésnek k...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem