Az OTP több lépcsőben csökkenti a frankhitelek kamatát

Pénzcentrum
2010. szeptember 10. 16:58

A svájci frank jelentős felértékelődése a forinttal szemben érezhető negatív hatást okoz az OTP ügyfeleinek, és ez természetesen hatással lesz a bank magyar operációjának eredményére is, mondta Bencsik László az OTP Bank vezérigazgató-helyettese egy budapesti interjúban a Bloombergnek.

Bencsik szerint 2-3 hónapig tarthat annak a meghatározása, hogy mekkora a teljes hatása a jelenlegi devizaárfolyamoknak az OTP ügyfeleire nézve, de a bank több lépcsőben tovább csökkenti majd a svájci frank hitelek kamatait, ezzel segítve helyzetüket.

A menedzser szerint a kockázati költségek nem lesznek magasabbak a III. és a IV. negyedévben az idei II. negyedévhez viszonyítva. A III. negyedévben csupán a deviza-hatásokat tekintve tapasztaltak negatív tendenciákat, emelte ki Bencsik.

Az orosz és az ukrán operációban látható pozitív hatások úgy tűnik, hogy kompenzálják a hitelportfólió romlásából adódó negatív hatásokat a bankcsoport más régióiban.

Egy esetleges kormányzati beavatkozásról Bencsik elmondta, hogy a forint 24%-os leértékelődése a svájci frankkal szemben nem kell, hogy beavatkozásra késztesse a magyar kormányt. A jelenlegi helyzet messze áll attól, hogy rendszerkockázatról beszéljünk. A bankok a rendelkezésre álló eszközökkel kezelni tudják a helyzetet.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 21. hétfő
Alajos, Leila
25. hét
Június 21.
A zene ünnepe
Június 21.
Jóga világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?