Ernyőközvetítők ugranak az autófinanszírozási piacra

2010. szeptember 13. 08:32

Az új gépjárművek eladása mellett az autófinanszírozás is jelentősen lecsökkent, az október elsejétől életbe lépő hitelközvetítői szabályozás pedig további esést hozhat - mondta Révész Tamás, a Budapest Autófinanszírozási Zrt. vezérigazgatója. A kereskedők többsége nem tud megfelelni az új szabályoknak, így várhatóan csak annak a banknak az ajánlatát közvetítik majd, ahonnan a magasabb jutalékot kapják - írja az InfoRádió.

A közvetítőkre vonatkozó rendeletnek az autókereskedők egy része nem tud majd megfelelni. Főleg azokról van szó, akik a független ügynöki státuszt választanák azért, hogy versengő termékeket tudjanak közvetíteni. Révész Tamás szerint ennek a helyzetnek a kiküszöbölésére ernyőközvetítők lépnek be a piacra, akik beékelődnek a finanszírozók és az autókereskedők közé. Ez szakmai szempontból nem jelent jobb megoldást annál, mintha a kereskedő közvetítené a hitelt.

50 ezer hitelközvetítő országa voltunk! Hányan élik túl a válságot?

Az ernyőközvetítők rendelkeznek azzal a tudással, amit elvárnak a rendelet megalkotói egy független közvetítőtől, a vezérigazgató szerint ennél jobb megoldás, ha autóhitelt, vagy lízinget a bankfióknál lehet igényelni. A gondot az okozza, hogy az ügyfelek hozzászoktak ahhoz, hogy a hitelt ugyanott kapják meg, ahol az autót. Most azonban a kereskedők annak a banknak a hitelét tukmálják rá az ügyfelekre, ahonnan a legnagyobb jutalékot kapják.

Függővé válik sok hitelközvetítő: itt a nyerő terápia

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Mindig is egészségtelen gyakorlat volt, hogy a kereskedők a kedvezményekkel szinte a teljes árrésről lemondtak, mert tudták, az elmaradt árbevételt a biztosítóktól és a finanszírozóktól kapott jutalék pótolja. Nyilvánvaló, hogy ha ezek a jutalékok lecsökkennek, vagy megszűnnek, akkor kénytelenek lesznek az autókereskedők az eladásból és a javításból megélni.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?