Ernyőközvetítők ugranak az autófinanszírozási piacra

2010. szeptember 13. 08:32

Az új gépjárművek eladása mellett az autófinanszírozás is jelentősen lecsökkent, az október elsejétől életbe lépő hitelközvetítői szabályozás pedig további esést hozhat - mondta Révész Tamás, a Budapest Autófinanszírozási Zrt. vezérigazgatója. A kereskedők többsége nem tud megfelelni az új szabályoknak, így várhatóan csak annak a banknak az ajánlatát közvetítik majd, ahonnan a magasabb jutalékot kapják - írja az InfoRádió.

A közvetítőkre vonatkozó rendeletnek az autókereskedők egy része nem tud majd megfelelni. Főleg azokról van szó, akik a független ügynöki státuszt választanák azért, hogy versengő termékeket tudjanak közvetíteni. Révész Tamás szerint ennek a helyzetnek a kiküszöbölésére ernyőközvetítők lépnek be a piacra, akik beékelődnek a finanszírozók és az autókereskedők közé. Ez szakmai szempontból nem jelent jobb megoldást annál, mintha a kereskedő közvetítené a hitelt.

50 ezer hitelközvetítő országa voltunk! Hányan élik túl a válságot?

Az ernyőközvetítők rendelkeznek azzal a tudással, amit elvárnak a rendelet megalkotói egy független közvetítőtől, a vezérigazgató szerint ennél jobb megoldás, ha autóhitelt, vagy lízinget a bankfióknál lehet igényelni. A gondot az okozza, hogy az ügyfelek hozzászoktak ahhoz, hogy a hitelt ugyanott kapják meg, ahol az autót. Most azonban a kereskedők annak a banknak a hitelét tukmálják rá az ügyfelekre, ahonnan a legnagyobb jutalékot kapják.

Függővé válik sok hitelközvetítő: itt a nyerő terápia

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Mindig is egészségtelen gyakorlat volt, hogy a kereskedők a kedvezményekkel szinte a teljes árrésről lemondtak, mert tudták, az elmaradt árbevételt a biztosítóktól és a finanszírozóktól kapott jutalék pótolja. Nyilvánvaló, hogy ha ezek a jutalékok lecsökkennek, vagy megszűnnek, akkor kénytelenek lesznek az autókereskedők az eladásból és a javításból megélni.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?