2020. július 14. kedd Örs, Stella

Operatív Törzs: 50 ezerrel nőtt a munkanélküliek száma egyetlen hónap alatt


Ismét tájékoztat az Operatív Törzs.

Cikkünk folyamatosan frissül.

A tájékoztatót Bodó Sándor, az ITM államtitkára kezdte, elmondta, hogy a bértámogatásra eddig több mint 7200 cég adott be pályázatot, ezzel több mint 95 ezer munkahely megmentésében segítettek. A legtöbb igény a feldolgozóiparból, a turizmusból és a járműjavításból érkezett. Földrajzilag Budapestről, Fejér megyéből és Bács-Kiskun megyéből érkezett a legtöbb igénylés.

Április végén 330 ezer fő volt a regisztrált munkanélküli, ez 50 ezres emelkedést jelent egy hónap alatt

- mondja Bodó. Az újabb 80 milliárdos programmal 70 ezer munkahely menekülhet meg.

Jelenleg 1677 fő az aktív fertőzöttek száma Magyarországon - mondja Müller Cecília országos tisztifőorvos. Szerinte a hétfői budapesti nyitás után ennek értékelésén is érdemes módosítani. Ebből 756 fő van Budapesten, a gyógyult 1412 főből hasonló arányban vannak a fővárosban

Az egészségügyi szolgálatok újraindulásával néhány intézményben tumultust tapasztaltak, ezért lényeges, hogy az egészségügyi ellátásokat továbbra is csak előzetes telefonos bejelentkezéssel lehet igénybe venni, ez igaz a háziorvosi szolgáltatásokra is.

Rendkívül kedvezően alakulnak az adatok, de fenn kell tartanunk az éberségünket, nem tehetünk pontot a járvány végére - mondja Müller.

 

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS