2021. január 21. csütörtök Ágnes

Operatív Törzs: 50 ezerrel nőtt a munkanélküliek száma egyetlen hónap alatt


Ismét tájékoztat az Operatív Törzs.

Cikkünk folyamatosan frissül.

A tájékoztatót Bodó Sándor, az ITM államtitkára kezdte, elmondta, hogy a bértámogatásra eddig több mint 7200 cég adott be pályázatot, ezzel több mint 95 ezer munkahely megmentésében segítettek. A legtöbb igény a feldolgozóiparból, a turizmusból és a járműjavításból érkezett. Földrajzilag Budapestről, Fejér megyéből és Bács-Kiskun megyéből érkezett a legtöbb igénylés.

Április végén 330 ezer fő volt a regisztrált munkanélküli, ez 50 ezres emelkedést jelent egy hónap alatt

- mondja Bodó. Az újabb 80 milliárdos programmal 70 ezer munkahely menekülhet meg.

Jelenleg 1677 fő az aktív fertőzöttek száma Magyarországon - mondja Müller Cecília országos tisztifőorvos. Szerinte a hétfői budapesti nyitás után ennek értékelésén is érdemes módosítani. Ebből 756 fő van Budapesten, a gyógyult 1412 főből hasonló arányban vannak a fővárosban

Az egészségügyi szolgálatok újraindulásával néhány intézményben tumultust tapasztaltak, ezért lényeges, hogy az egészségügyi ellátásokat továbbra is csak előzetes telefonos bejelentkezéssel lehet igénybe venni, ez igaz a háziorvosi szolgáltatásokra is.

Rendkívül kedvezően alakulnak az adatok, de fenn kell tartanunk az éberségünket, nem tehetünk pontot a járvány végére - mondja Müller.

 

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked