Szabadbattyáni tragédia: újabb életet követelt a kegyetlen buszbaleset

Szabadbattyáni tragédia: újabb életet követelt a kegyetlen buszbaleset

2021. augusztus 23. 14:31

Egy hetes küzdelem után a szabadbattyáni buszbaleset újabb sérültje halt bele a sérülésiebe. Az áldozat az egyik székesfehérvári önkormányzati vállalat dolgozója volt.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Szomorú hírről kell tájékoztassam önöket: Székesfehérvár polgárát, az egyik önkormányzati vállalat munkatársát, aki súlyosan megsérült a szabadbattyáni buszbalesetben, tegnap este elvesztettük egy hetes küzdelem után – tájékoztatott Facebook-oldalán Székesfehérvár polgármestere. Cser-Palkovics András kifejezte együttérzését a rokonoknak.

A pótolhatatlan veszteség súlyát nem tudjuk enyhíteni, de mind az önkormányzat, mind a vállalat minden lehetősége szerinti segítséget igyekszik megadni a hozzátartozók számára. Isten nyugosztalja polgárunkat

– írta a székesfehérvári polgármester. 

Ahogy a tragédia napján közölt összefoglalójában a Pénzcentrum is megírta, augusztus 15-én vasárnap hajnalban, az M7-es autópálya 70-es kilométerénél, a Budapest felé vezető oldalon történt buszbalesetben nyolcan meghaltak, nyolcan súlyosan, negyvenen könnyebben megsérültek. A buszon ötvenhatan utaztak, a sérülteket a helyszíni ellátás után Siófokra, Veszprémbe, Székesfehérvárra és Budapestre vitték kórházba a mentők.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A tragédia körülményeivel azóta számos portál foglalkozott. Többek között a Magyar Utazási Irodák Szövetségének (MUISZ)  elnöke is megszólalt, aki szerint a népszerű, nyaranta több ezer turistát utaztató piacon kiélezett a versenyhelyzet, és akadnak olyan szereplők, akik nyomott áron vállalnak utakat, amit csak a költségek lefaragásával érnek el, ami súlyos felelőtlenség, a szakértő szerint ezért is indokolt a tachográfok alkalmazása mellett a rendszeres közúti ellenőrzés.

A vita idegenvezetői körökben a szakmán belül sokak által csak pizsamás járatként emlegetett egynapos utak létjogosultságáról is megindult. Egyesek szerint ez egy remek kényelmi lehetőség miközben sokan azzal érvelnek, hogy azok alacsony ára nagy kényelmetlenségeket takar. A busztragédiával kapcsolatos eddigi cikkeinket az alábbi linkekre kattintva olvashatod:

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 24. vasárnap
Salamon
42. hét
Október 24.
Az ENSZ világnapja
Október 24.
A magyar operett napja
Október 24.
Az origami világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 23. 19:19