18 °C Budapest

Síelésnek indult, idegtépő kálvária lett belőle - Te elkerülheted

2011. március 3. 20:02

A síelésből hazatérő, a csúszós hegyi utakon balesetet szenvedő autósok gyakran szembesülnek azzal, hogy bár rendelkeznek biztosítással, azonnali gyakorlati segítség híján mégis jelentős költségekbe kényszerülnek az utazás során. Az Europ Assistance (EA) olyan kiegészítő szolgáltatásokat nyújt a bajbajutott családoknak, melyek egy baleset vagy műszaki probléma esetén nagymértékben megkönnyítik az autósok életét és tetemes költségektől kímélik meg őket, legyen szó akár tolmács biztosításáról, csereautóról, autómentésről vagy akár szálláshely biztosításáról. Az assistance szolgáltatás lakásszerviz vagy személyi sérülés esetén is fontos lehet.

Egy baleset bekövetkeztekor az esetleges sérülések mellett nem feltétlenül az anyagi kár jelenti a legnagyobb problémát. Egy nyaralást könnyen tönkretehet, ha egy kisebb karambol után nem tudunk továbbhaladni, és egy teljes napot kell rostokolnunk például egy benzinkút parkolójában, vagy az ismerősöket kell hívnunk segítségért. Az üzleti életben még ennél is kellemetlenebb következményei lehetnek már egy kevésbé súlyos balesetnek is, gondoljunk csak egy hónapok óta szervezett, ám végül lekésett üzleti találkozóra. A Generali csoporthoz tartozó Europ Assistance olyan szolgáltatásokat nyújt, melyekkel az ilyen helyzetek elkerülhetőek.

Az assistance szolgálat azonnali telefonos és szervezési segítséget jelent a bajbajutottaknak, legyen szó autóval, lakással, sérüléssel vagy utazással kapcsolatos nehézségről, mindössze évi néhány ezer forintos nagyságrendű díj ellenében. Ezek közül nálunk leginkább az autós segítségnyújtás a népszerű.


Kalmár László

"Az assistance szolgáltatásoknak egész Európában komoly hagyománya van, és hazánkban is egyre többen veszik igénybe ezt a segítséget, hiszen a kisebb balesetek esetén a károk és a bosszúságok nagy része csupán a megfelelő információ és az azonnali segítség hiányából adódik. Nemrég például egy 3 fős család Olaszországba utazott 1 hétre, és az úticéltól 400 km-re meghibásodott a kocsijuk. Mivel nagy gond nem volt az autóval, az assistance központ egy éjszakára megszervezte és kifizette a szállásukat, majd másnap, a gépkocsi javítása után a család továbbutazhatott minimális időkieséssel." - mondta Kalmár László, az Europ Assistance Magyarország ügyvezető igazgatója.

A cég 2010-ben csaknem 15 ezer esetben sietett a bajbajutott autósok segítségére. A segítséget legtöbbször itthonról kérték, ezt követte a Romániából, Horvátországból és Ausztriából érkező segélyhívások száma, de a telefonos segítség egészen Albániáig is elért. Az Europ Assistance leggyakrabban csereautót vagy taxit biztosított, de számos esetben gondoskodott a szállás illetve a hazautazás megszervezéséről és költségéről is.

A cég kínálatában kiemelt helyet foglal el az autósegély szolgáltatás, ami magában foglalja a szerelő helyszínre küldését, szükség esetén cseregépjármű biztosítását, a sérült gépjármű elszállítását, sőt akár sofőrszolgálat és tolmács biztosítását is, ha éppen nem beszéljük az ország nyelvét, ahol balesetet szenvedtünk. Ha rendelkezünk assistance szolgáltatással, nincs más dolgunk, mint felhívni a segélyvonalat, bejelenteni a káresetet, és segítséget kérni. Az Europ Assistance munkatársai ezt követően felmérik a lehetőségeket, és azt a megoldást javasolják majd, amely számunkra a legjobb és a leggyorsabb megoldást jelenti. Az EA szolgáltatása "Autósegély 24" néven minden Generali casco biztosításhoz igénybe vehető.

A költségek tekintetében érdemes megfontolnunk azt is, milyen díjakat számolnak fel a jelenleg is működő hazai és európai autómentő szolgáltatók. Az autómentés átlagos díja Magyarországon 21 ezer forint, míg az Európai Unióban mindez átlagosan 200 euró körüli összeg. A csereautó biztosításának díja itthon átlagosan 45 ezer, egy egyszerű helyszíni javításé pedig 13 ezer forint. Ha szállásról is kell gondoskodnunk a pár napos kényszerű vesztegelés miatt, az egy egész család esetében itthon 60 ezer, külföldön akár 700 euróra is rúghat, és a más módon történő továbbutazás költsége is csaknem ennyibe kerülhet. Mindez az assistance szolgáltatás igénybevételével díjtalan.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

"Előfordult, hogy egy négytagú család a svájci síelésből hazafelé az autópályán szenvedett balesetet, a gépkocsi eleje teljesen összeroncsolódott. Az assistance központ az autót egy órán belül elszállíttatta a legközelebbi szervizbe, majd a négyfős családnak taxit és repülőjegyet biztosított, hogy rendben haza tudjanak utazni. Mivel az autót Svájcban kellett megjavíttatni, az assistance szolgálat a családfő részére repülőjegyet biztosított, hogy kijusson megjavított gépkocsijáért" - ismertette Kalmár László. "Egy másik esetben egy üzletember sietett Németországba kétnapos tárgyalásra, amikor félúton, Ausztriában műszaki meghibásodás miatt menetképtelenné vált a gépkocsija. Az assistance szolgálat két napra csereautót biztosított, hogy kiérjen a fontos tárgyalásra, majd az üzletember hazafelé fel is vehette az addigra megjavított járművét" - tette hozzá az ügyvezető.

Az Europ Assistance az autósegély mellett a lakásban adódó kisebb-nagyobb károk elhárításában segít, legyen szó akár éjjel 2-kor vízvezeték szerelésről, a zárba tört kulcsunkról vagy egy egyszerű ablaktörésről. Külön könnyebbség, hogy a helyszínre érkező szakembernek nem kell egy forintot sem fizetnünk, mivel az Europ Assistance utólag rendezi vele a felmerülő költségeket. Az EA lakásszerviz szolgáltatása "Mestervonal 24" néven a Generali lakásbiztosításai mellé is köthető kiegészítő szolgáltatásként.

 

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 26. 05:00
Túlnőtte magát a koronavírus-járvány alatti keresletfelfutás idején az Amazon. Az online kiskeresked...
MEDIA1  |  2022. május 25. 16:48
Automatizált stúdió segíti a 200 munkatárs munkáját.
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 24. 20:35
Vettem ma Metát (FB) 180 dollárért, már egy ideje kinéztem magamnak. Tartani nem szeretném sokáig, s...
Kiszámoló  |  2022. május 23. 16:01
Nemcsak a tőzsdén alakult ki kisebb pánik az árfolyamok esése miatt, a kriptopénzek rajongói is nehé...
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?