29 °C Budapest

Kósa megállapodott a vezérigazgatóval

2010. december 16. 19:02

A Generali biztosító - amely immár 15 éve biztosítja Debrecen város intézményeit - 10 millió forint szakképzési támogatást nyújt a város számára, ez erről szóló megállapodást ma írta alá Kósa Lajos polgármester és Dr. Pálvölgyi Mátyás, a Generali-Providencia Biztosító Zrt. elnök-vezérigazgatója Debrecenben. A támogatást a város az uniós beruházással megépülő Fokos utcai szakképző komplexum önrészéhez használja majd fel. A biztosító további 5 millió forintos támogatást nyújt a Debreceni Orvostudományi Egyetem Szimulációs Gyakorlati Központjának létrehozásához szükséges tárgyi eszközök beszerzésére.

A Generali 1996 óta biztosítja a debreceni önkormányzat intézményeit: bölcsődéket, óvodákat, iskolákat, a gyógypedagógia intézetet, a fogyatékosok intézetét, az idősek és csökkentlátók otthonát, könyvtárat, művelődési központot, színházat, sportcsarnokot, egészségügyi intézményeket, az önkormányzat járműparkját, valamint kollektív élet- és balesetbiztosítást nyújt az önkormányzat dolgozóinak.

"Debrecen város biztosítójaként a Generali része lett a város mindennapjainak és azonosul fontos törekvéseivel, ezért is nyújt támogatást Debrecen oktatási és szakképzési projektjeihez" - hangsúlyozta Dr. Pálvölgyi Mátyás elnök-vezérigazgató a megállapodás aláírását követő sajtótájékoztatón.

Kósa Lajos polgármester és Dr. Pálvölgyi Mátyás elnök-vezérigazgató


A 10 millió forintos támogatást az Alföld Szakképző Szakképzés-szervezési Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft. (TISZK) használja majd fel a Fokos utca 12. alatt uniós forrásból megépülő szakképző komplexum önrészéhez. Az úgynevezett "szuper suli" a tervek szerint 2012. nyarára készül el, annak nemrég elfogadott építészeti látványterveit a megállapodás aláírásakor mutatták be.

A környezetbarát és energiatakarékos létesítményben tankonyha, cukrászat-, étterem-, valamint megújulóenergia-tanműhely is lesz. Ezek mellett anyagvizsgálati labor, nagy kapacitású előadótermek, tantermek és felfújható sátorral fedett sportpálya is helyet kap. Összesen 2480 m2-es oktatási helyet illetve multifunkciós közösségi teret alakítanak ki. A létesítmény csúcstechnológiával felszerelt tanulási környezetet biztosít majd.

Az építészeti beavatkozás jelentős energiahatékonysági javulást eredményez (hőszigetelés, gépészeti felújítása). A megújuló energia használatával - napkollektor, napelem, szélgenerátor, geotermikus hőszivattyú, vízkezelés- és újrahasznosítás - nemcsak az épület gazdaságos energia-ellátásának biztosítása a cél, hanem fontos szerepet kap a szakképzésben is, új szakmák oktatásának bevezetésénél.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A szakképzési komplexum építése során különös figyelmet fordítanak az esélyegyenlőségi és környezeti fenntarthatósági szempontokra. Biztosítják a sajátos nevelési igényű gyermekek fejlesztéséhez szükséges eszközök beszerzését, a fogyatékkal élő hallgatók részére pedig az akadálymentes közlekedést.

A biztosító további 5 millió forinttal támogatja a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumának gyakorlati képzését a Szimulációs Gyakorlati Központ létrehozásához szükséges tárgyi eszközök beszerzésével. A gyakorlati klinikai képzés során a szimulációs központot évente 1500 hallgató használja, itt sajátíthatják el készség-szinten például az injekciózást, a gégemetszést, vagy akár az újraélesztést is. Ez fontos segítséget jelent ahhoz, hogy a jövő orvosai a gyakorlatban is biztonsággal tudjanak segítséget nyújtani az arra rászorulóknak.

 

PC BLOGGER & PODCASTER
iO Charts  |  2022. július 1. 19:00
A magas infláció hatását – ami az árszínvonal emelkedésében nyilvánul meg – egy ideje má...
Holdblog  |  2022. július 1. 18:02
Nagy hibák. A könyv szerzője, Michael Batnick temérdek hibát követett el a befektetéseiben és az éle...
MEDIA1  |  2022. július 1. 17:10
Havas néhány hete még arról beszélt, hogy csak nyári szabadságra küldték a műsorát az N1TV-től. Most...
Kiszámoló  |  2022. július 1. 10:49
Írtam a Raiffeisen Gold 2-ről néhány hete, mint jó számlacsomagról, ha 400 ezer forint felett kerese...
Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 2. szombat
Ottó
26. hét
Július 2.
UFO Világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?