8 °C Budapest

Kósa megállapodott a vezérigazgatóval

2010. december 16. 19:02

A Generali biztosító - amely immár 15 éve biztosítja Debrecen város intézményeit - 10 millió forint szakképzési támogatást nyújt a város számára, ez erről szóló megállapodást ma írta alá Kósa Lajos polgármester és Dr. Pálvölgyi Mátyás, a Generali-Providencia Biztosító Zrt. elnök-vezérigazgatója Debrecenben. A támogatást a város az uniós beruházással megépülő Fokos utcai szakképző komplexum önrészéhez használja majd fel. A biztosító további 5 millió forintos támogatást nyújt a Debreceni Orvostudományi Egyetem Szimulációs Gyakorlati Központjának létrehozásához szükséges tárgyi eszközök beszerzésére.

A Generali 1996 óta biztosítja a debreceni önkormányzat intézményeit: bölcsődéket, óvodákat, iskolákat, a gyógypedagógia intézetet, a fogyatékosok intézetét, az idősek és csökkentlátók otthonát, könyvtárat, művelődési központot, színházat, sportcsarnokot, egészségügyi intézményeket, az önkormányzat járműparkját, valamint kollektív élet- és balesetbiztosítást nyújt az önkormányzat dolgozóinak.

"Debrecen város biztosítójaként a Generali része lett a város mindennapjainak és azonosul fontos törekvéseivel, ezért is nyújt támogatást Debrecen oktatási és szakképzési projektjeihez" - hangsúlyozta Dr. Pálvölgyi Mátyás elnök-vezérigazgató a megállapodás aláírását követő sajtótájékoztatón.

Kósa Lajos polgármester és Dr. Pálvölgyi Mátyás elnök-vezérigazgató


A 10 millió forintos támogatást az Alföld Szakképző Szakképzés-szervezési Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft. (TISZK) használja majd fel a Fokos utca 12. alatt uniós forrásból megépülő szakképző komplexum önrészéhez. Az úgynevezett "szuper suli" a tervek szerint 2012. nyarára készül el, annak nemrég elfogadott építészeti látványterveit a megállapodás aláírásakor mutatták be.

A környezetbarát és energiatakarékos létesítményben tankonyha, cukrászat-, étterem-, valamint megújulóenergia-tanműhely is lesz. Ezek mellett anyagvizsgálati labor, nagy kapacitású előadótermek, tantermek és felfújható sátorral fedett sportpálya is helyet kap. Összesen 2480 m2-es oktatási helyet illetve multifunkciós közösségi teret alakítanak ki. A létesítmény csúcstechnológiával felszerelt tanulási környezetet biztosít majd.

Az építészeti beavatkozás jelentős energiahatékonysági javulást eredményez (hőszigetelés, gépészeti felújítása). A megújuló energia használatával - napkollektor, napelem, szélgenerátor, geotermikus hőszivattyú, vízkezelés- és újrahasznosítás - nemcsak az épület gazdaságos energia-ellátásának biztosítása a cél, hanem fontos szerepet kap a szakképzésben is, új szakmák oktatásának bevezetésénél.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A szakképzési komplexum építése során különös figyelmet fordítanak az esélyegyenlőségi és környezeti fenntarthatósági szempontokra. Biztosítják a sajátos nevelési igényű gyermekek fejlesztéséhez szükséges eszközök beszerzését, a fogyatékkal élő hallgatók részére pedig az akadálymentes közlekedést.

A biztosító további 5 millió forinttal támogatja a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumának gyakorlati képzését a Szimulációs Gyakorlati Központ létrehozásához szükséges tárgyi eszközök beszerzésével. A gyakorlati klinikai képzés során a szimulációs központot évente 1500 hallgató használja, itt sajátíthatják el készség-szinten például az injekciózást, a gégemetszést, vagy akár az újraélesztést is. Ez fontos segítséget jelent ahhoz, hogy a jövő orvosai a gyakorlatban is biztonsággal tudjanak segítséget nyújtani az arra rászorulóknak.

 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 25. 19:54
79 éves korában érte őt a halál.
Bankmonitor  |  2024. április 25. 16:14
Egy Revolut számlával remekül kiegészítheted a hazai bankszámlád szolgáltatásait. Cikkünkből megtudh...
Kiszámoló  |  2024. április 25. 11:20
Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből...
MNB Intézet  |  2024. április 25. 11:11
Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni....
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm