Kósa megállapodott a vezérigazgatóval

2010. december 16. 19:02

A Generali biztosító - amely immár 15 éve biztosítja Debrecen város intézményeit - 10 millió forint szakképzési támogatást nyújt a város számára, ez erről szóló megállapodást ma írta alá Kósa Lajos polgármester és Dr. Pálvölgyi Mátyás, a Generali-Providencia Biztosító Zrt. elnök-vezérigazgatója Debrecenben. A támogatást a város az uniós beruházással megépülő Fokos utcai szakképző komplexum önrészéhez használja majd fel. A biztosító további 5 millió forintos támogatást nyújt a Debreceni Orvostudományi Egyetem Szimulációs Gyakorlati Központjának létrehozásához szükséges tárgyi eszközök beszerzésére.

A Generali 1996 óta biztosítja a debreceni önkormányzat intézményeit: bölcsődéket, óvodákat, iskolákat, a gyógypedagógia intézetet, a fogyatékosok intézetét, az idősek és csökkentlátók otthonát, könyvtárat, művelődési központot, színházat, sportcsarnokot, egészségügyi intézményeket, az önkormányzat járműparkját, valamint kollektív élet- és balesetbiztosítást nyújt az önkormányzat dolgozóinak.

"Debrecen város biztosítójaként a Generali része lett a város mindennapjainak és azonosul fontos törekvéseivel, ezért is nyújt támogatást Debrecen oktatási és szakképzési projektjeihez" - hangsúlyozta Dr. Pálvölgyi Mátyás elnök-vezérigazgató a megállapodás aláírását követő sajtótájékoztatón.

Kósa Lajos polgármester és Dr. Pálvölgyi Mátyás elnök-vezérigazgató


A 10 millió forintos támogatást az Alföld Szakképző Szakképzés-szervezési Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft. (TISZK) használja majd fel a Fokos utca 12. alatt uniós forrásból megépülő szakképző komplexum önrészéhez. Az úgynevezett "szuper suli" a tervek szerint 2012. nyarára készül el, annak nemrég elfogadott építészeti látványterveit a megállapodás aláírásakor mutatták be.

A környezetbarát és energiatakarékos létesítményben tankonyha, cukrászat-, étterem-, valamint megújulóenergia-tanműhely is lesz. Ezek mellett anyagvizsgálati labor, nagy kapacitású előadótermek, tantermek és felfújható sátorral fedett sportpálya is helyet kap. Összesen 2480 m2-es oktatási helyet illetve multifunkciós közösségi teret alakítanak ki. A létesítmény csúcstechnológiával felszerelt tanulási környezetet biztosít majd.

Az építészeti beavatkozás jelentős energiahatékonysági javulást eredményez (hőszigetelés, gépészeti felújítása). A megújuló energia használatával - napkollektor, napelem, szélgenerátor, geotermikus hőszivattyú, vízkezelés- és újrahasznosítás - nemcsak az épület gazdaságos energia-ellátásának biztosítása a cél, hanem fontos szerepet kap a szakképzésben is, új szakmák oktatásának bevezetésénél.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A szakképzési komplexum építése során különös figyelmet fordítanak az esélyegyenlőségi és környezeti fenntarthatósági szempontokra. Biztosítják a sajátos nevelési igényű gyermekek fejlesztéséhez szükséges eszközök beszerzését, a fogyatékkal élő hallgatók részére pedig az akadálymentes közlekedést.

A biztosító további 5 millió forinttal támogatja a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumának gyakorlati képzését a Szimulációs Gyakorlati Központ létrehozásához szükséges tárgyi eszközök beszerzésével. A gyakorlati klinikai képzés során a szimulációs központot évente 1500 hallgató használja, itt sajátíthatják el készség-szinten például az injekciózást, a gégemetszést, vagy akár az újraélesztést is. Ez fontos segítséget jelent ahhoz, hogy a jövő orvosai a gyakorlatban is biztonsággal tudjanak segítséget nyújtani az arra rászorulóknak.

 

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 24. csütörtök
Iván
25. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. június 23. 20:43