35 °C Budapest

Aki nem vált kötelezőt, az is kaphat 50% kedvezményt

2010. november 12. 16:58

Akár éves díjuk 30-50%-át is megspórolhatják az Allianznál azok a meglévő ügyfelek, akik nem váltanak kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást. A biztosító nem tesz különbséget a meglévő és az új ügyfelek díjai között, így a hűséges ügyfelek szerződésük felmondása nélkül is az ideinél jóval kedvezőbb kgfb-díjakban részesülhetnek 2011-ben.

A független biztosítási alkuszok legfrissebb adatai szerint az idei kampány eddig két tanulsággal szolgált. Az egyik, hogy jócskán emelkedett a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást (GFB) váltók száma a tavalyi évhez képest, elsősorban az internetes felületeken. A másik, hogy bár a díj mértéke továbbra is nagyon fontos tényező, a többség mégsem a legolcsóbb ajánlatot választja.


Horváth Andrea

"A független alkuszok előzetes adatai alapján a biztosítást váltók közül eddig legtöbben az Allianzra voksoltak, ami azt jelenti, hogy a társaság idei termékkínálata összhangban áll a fogyasztók igényeivel. Az is jól látszik, hogy a megbízhatóság és a stabil háttér legalább olyan fontos az autósoknak, mint a díj mértéke. Sokan akkor is az Allianzot választják, amikor egyébként olcsóbb ajánlat is rendelkezésre áll" - mondta Horváth Andrea, az Allianz Hungária vezérigazgató-helyettese.

Ugyanakkor a közel 1,5 millió gfb-szerződést kezelő Allianz nem csak az új ügyfelekre gondol, hanem a meglévők hűségét is szeretné díjazni. "Azok az Allianz ügyfelek, akik a jelenlegi kampányban nem hagyják el társaságunkat, jelentős, akár 30-50%-os díjcsökkentésre is számíthatnak. Ehhez szó szerint nem kell tenniük semmit" - tette hozzá Horváth Andrea.

Például egy 38 éves, budapesti nő, B3-as bonus besorolással, 77 kw személygépkocsival az eddigi 89 ezer forintos éves díj helyett 28 ezer forintos éves díjra számíthat, változatlan fizetési mód és gyakoriság mellett. A hűséges ügyfeleknek ráadásul nem kell a meglévő szerződés felmondásával és újrakötésével sem bajlódniuk, hiszen a régi és az új ügyfelek díjai között a társaság nem tesz érdemi különbséget.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A vezérigazgató-helyettes a társaság 2011. évi díjszabásával kapcsolatban rámutatott, hogy az Allianznál az elmúlt években végbement szervezet-átalakítási programnak köszönhetően egy hatékonyabb szervezet szolgálja ki az ügyfeleket. Ezzel párhuzamosan a személyi sérüléses közúti balesetek száma 2010 első félévében közel 14%-kal csökkent a tavalyi év ugyanezen időszakához viszonyítva. Ezeknek köszönhetően az Allianz úgy tudta csökkenteni az átlagdíjakat, hogy az ügyfeleik 90%-a az új díjtarifával 2011-ben kedvezőbb helyzetbe kerülhet a 2010. évihez képest.

 

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 23. szerda
Zoltán
25. hét
Június 23.
Szentivánéj
Június 23.
Olimpiai világnap
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. június 23. 13:00