27 °C Budapest

Ingyenes kötelező? Neked mit dobott az online kalkulátor?

2009. november 4. 05:33

Az első napok tapasztalatai alapján minden eddiginél nagyobb érdeklődésről számolnak be az online biztosítási alkuszcégek képviselői. A tarifálások végeredménye és a tényleges átkötések azonban nem teljesen fedik egymást. A statisztikák azt mutatják, hogy az autósok nem minden esetben a legolcsóbb ajánlat mellett teszik le a voksukat. Egyre többet nyom a latba a társaságok ismertsége és a cégek iránti általános bizalom. A Pénzcentrum a szerző példáján keresztül igyekszik segítséget nyújtani a biztosító váltásban.

Online kalkuláció lépésről-lépésre

Az adatbekérés első körében rögzíteni kell az autó típusát, gyártmányát és a gyártási időt. Meg kell adni a jelenlegi biztosítónkat, az érvényben lévő szerződésünk kezdetét és az okozott károk számát. A következő oldalon nyilatkozni kell a szerződő neméről és lakcíméről, valamint a forgalmiból ki kell nézni a jármű egyéb adatait (hengerűrtartalom, saját tömeg, teljesítmény, stb.).

Ezután meg kell adni a jármű pontos típusát és a vezetők körét (itt különböző korlátozásokat lehet megadni kor alapján), majd be kell írni a szerződő születési idejét és a jogosítvány megszerzésének dátumát. Ennek azért van jelentősége, mert a tarifálás során azonos bonus-malus besorolás esetén kedvezőbb díjakban részesülhet, aki nagyobb rutinnal rendelkezik.

Forrás: Netrisk.hu

Idei újítás, hogy a bonus-malus besorolást az ügyfél adja meg, a biztosító ez alapján kalkulál. Ennek köszönhetően nem kell kivárni a kártörténeti igazolást, valamint addig A00-ás fokozatban tartani. Ki kell választani a díjfizetés gyakoriságát és módját, majd meg kell adni a jelenlegi biztosítás éves díját (ez azért is fontos, hogy ki tudják számítani, hogy mennyit spórolhat az ügyfél az új szerződéssel).

Az általános kedvezmények megállapításához nyilatkozni kell, hogy mióta rendelkezik a szerződő folyamatosan (legfeljebb 180 napos megszakítással) kötelezővel, valamint melyik évben okozott utoljára kárt. A nyugdíjasok, a mozgáskorlátozottak, a közszolgálati dolgozók és a kisgyermekesek további általános kedvezményekben részesülhetnek.

A további kedvezmények meghatározása során jellemzően az adott biztosítóval való egyéb kapcsolatainkról kell nyilatkozni, de az egyedi kedvezmények palettája rendkívül széles, több tucat paraméter alapján csökkenthetjük a díjat. Ide tartoznak a számlás, az e-mail és a mobiltelefonos kedvezmények (ezeken a csatornákon keresztül a biztosító egyéb ajánlatokkal kereshet meg minket az év során).

Díjszámítási eredmények

Az adatok bevitele után megérkeznek a díjszámítási eredmények, a fizetési mód (a csoportos beszedési megbízás esetén további kedvezmények érhetőek el) és ütem módosítása esetén frissítést kérhetünk az "újraszámolás" mezőre történő kattintással. A kalkulátor díj szerint növekvő sorrendbe rendezi az ajánlatokat, a lista alatt pedig részletezi a figyelembe vett kedvezményeket.

A legolcsóbb ajánlatot a jelenlegi biztosító, az Allianz tette 19 560 forinttal, a tarifáló 2-2 %-os e-mail és telefon kedvezmény, valamint 33 % extra kedvezményt vett figyelembe. A kalkulátor nem kezel bizonyos egyedi kedvezményeket, de ezekkel tovább csökkentheti a díját, aki alaposan utána jár a dolgoknak.

Kisbenedek magabiztos: "Az erő velünk van"

Az Allianz a cascóból és a lakásbiztosításból is kedvezményt ad azoknak, akik most kötnek náluk kötelezőt. Az új nyugdíjpénztári tagok 5 ezer forint, a Favorit bankszámlát nyitó ügyfelek 15 ezer forint értékű kupont kapnak, ami felhasználható a díjfizetésre. Magyarul nyugdíjpénztári átlépés és bankszámlanyitás esetén a kuponok fedeznék az éves díjat, tehát ingyenes lenne a kötelező. Újrakötés nélkül 29 880 forint lenne az éves díj a biztosítónál.

Nem kötelező, hogy sok legyen a kötelező! - mondja az Uniqa idei kampányszlogenje, amit a 21 606 forintos ajánlat is bizonyít. A biztosítónál elérhető maximális megtakarítást sikerült kimeríteni a kampány-, a kármentesítési-, a fizetési mód- és ütem kedvezményekkel. A biztosító bízik abban, hogy a díjak mellett az általuk kínált többletkedvezményeket is értékelik a szerződők.

UNIQA: Nem kötelező, hogy sok legyen a kötelező!

A biztosítást váltók 800 ezresre becsült táborából 10 % megszerzésére törekvő Genertel 23 176 forintos díja a dobogó harmadik fokára volt elegendő. A biztosító idén bevezette az új ajánlási rendszerét, amihez minden a Genertelnél szerződéssel rendelkező, vagy újonnan szerződő ügyfél csatlakozhat. A kötelező terméknél ez az ajánló esetében 3 ezer, az ajánlott esetében 2 ezer forintos egyszeri díjjóváírást jelent.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 20 millió forintot, 25 éves futamidőre, már 8,1 százalékos THM-el, és havi 151 979 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 8,52% a THM; a K&H Banknál 8,57%; a Raiffeisen Banknál 8,72%,  az Erste Banknál 9,02%; míg az OTP Banknál 9,3%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Harap a Genertel: megmozgatnák az eddig nem váltók tömegét

A negyedik helyen 23 244 forinttal az Aegon, az ötödiken 23 362 forinttal a Generali végzett. A kalkulátorok üzemeltetőinek elmondását jól tükrözi a díjtáblázat, mivel a néhány száz vagy az évi párezer forintos hátrány ellenére sokan választják ezeket a biztosítókat is.

Őrült akcióval indul az AEGONdirekt.hu

Az Aegon nem ment bele az irracionális árcsökkentésekbe, inkább egy-egy szűkebb célcsoportnak szóló kiugró kedvezménnyel próbál piacot nyerni. A Generali átlátható kedvezményrendszerrel könnyíti meg az autósok döntését az idei kampány során.

Indul a Generali Direct: megkönnyítik az autósok döntését

Őket követi az AIM Általános Biztosító 25 180 forinttal, az MKB Biztosító 25 200 forinttal, valamint a KÖBE 26 280 forinttal. Utóbbi biztosítóval kapcsolatban el kell mondani, hogy bár a statisztikák szerint minden nyolcadik tarifálás az ő ajánlatukat hozza ki legolcsóbban, de ezek közül vélhetően az ügyfelek egyesületekkel kapcsolatos aggodalmai miatt csak minden negyedikből lesz szerződés.

KÖBE: Tudatos vezető = olcsóbb "kötelező"

27 348 forintos díjat kínál a K&H Biztosító, míg 29 418 forint lenne az UNION díja, amely idén bevezette az önrészes kötelezőt. 20 ezer forintos önrész vállalásával 20%-kal, míg 50 ezer forintos önrész választásával 30%-kal is csökkenthető a kötelező biztosítás tarifája. A károsultnak a kár teljes összegét megtéríti a biztosító, az önrész összegét pedig a károkozó utólag befizeti a biztosító számára.

Önrészes kötelezővel indul az UNION a kampányban

A kármenetes ügyfeleknél szűkebb szegmensre célzó Magyar Posta 29 563 forinttal, a harmadik legnagyobb piaci szereplőnek tekinthető Groupama Garancia 30 324 forinttal, a Signal Biztosító pedig 42 810 forinttal zárja a sort.

Minden KGFB hír egy csokorban!

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2023. szeptember 28. 11:49
Az elmúlt hónapok legnépszerűbb és egyben legfájdalmasabb befektetése a nemzetközi tőkepiacokon a ho...
MNB Intézet  |  2023. szeptember 28. 11:05
A professzionális előrejelzők predikciói sem minden esetben racionálisak ugyanakkor ezt az eltérést...
MEDIA1  |  2023. szeptember 28. 09:37
Az első évad, az Adom a napom első évadának sikere nyomán újabb részeket rendelt a Viasat3 csatornát...
Kiszámoló  |  2023. szeptember 25. 09:29
Bár sok újat nem mond a kép, érdemes felidézni, hogy alakult az Egyesült Államok államadóssága mai d...
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 28. csütörtök
Vencel
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM