24 °C Budapest

Ingyenes kötelező? Neked mit dobott az online kalkulátor?

2009. november 4. 05:33

Az első napok tapasztalatai alapján minden eddiginél nagyobb érdeklődésről számolnak be az online biztosítási alkuszcégek képviselői. A tarifálások végeredménye és a tényleges átkötések azonban nem teljesen fedik egymást. A statisztikák azt mutatják, hogy az autósok nem minden esetben a legolcsóbb ajánlat mellett teszik le a voksukat. Egyre többet nyom a latba a társaságok ismertsége és a cégek iránti általános bizalom. A Pénzcentrum a szerző példáján keresztül igyekszik segítséget nyújtani a biztosító váltásban.

Online kalkuláció lépésről-lépésre

Az adatbekérés első körében rögzíteni kell az autó típusát, gyártmányát és a gyártási időt. Meg kell adni a jelenlegi biztosítónkat, az érvényben lévő szerződésünk kezdetét és az okozott károk számát. A következő oldalon nyilatkozni kell a szerződő neméről és lakcíméről, valamint a forgalmiból ki kell nézni a jármű egyéb adatait (hengerűrtartalom, saját tömeg, teljesítmény, stb.).

Ezután meg kell adni a jármű pontos típusát és a vezetők körét (itt különböző korlátozásokat lehet megadni kor alapján), majd be kell írni a szerződő születési idejét és a jogosítvány megszerzésének dátumát. Ennek azért van jelentősége, mert a tarifálás során azonos bonus-malus besorolás esetén kedvezőbb díjakban részesülhet, aki nagyobb rutinnal rendelkezik.

Forrás: Netrisk.hu

Idei újítás, hogy a bonus-malus besorolást az ügyfél adja meg, a biztosító ez alapján kalkulál. Ennek köszönhetően nem kell kivárni a kártörténeti igazolást, valamint addig A00-ás fokozatban tartani. Ki kell választani a díjfizetés gyakoriságát és módját, majd meg kell adni a jelenlegi biztosítás éves díját (ez azért is fontos, hogy ki tudják számítani, hogy mennyit spórolhat az ügyfél az új szerződéssel).

Az általános kedvezmények megállapításához nyilatkozni kell, hogy mióta rendelkezik a szerződő folyamatosan (legfeljebb 180 napos megszakítással) kötelezővel, valamint melyik évben okozott utoljára kárt. A nyugdíjasok, a mozgáskorlátozottak, a közszolgálati dolgozók és a kisgyermekesek további általános kedvezményekben részesülhetnek.

A további kedvezmények meghatározása során jellemzően az adott biztosítóval való egyéb kapcsolatainkról kell nyilatkozni, de az egyedi kedvezmények palettája rendkívül széles, több tucat paraméter alapján csökkenthetjük a díjat. Ide tartoznak a számlás, az e-mail és a mobiltelefonos kedvezmények (ezeken a csatornákon keresztül a biztosító egyéb ajánlatokkal kereshet meg minket az év során).

Díjszámítási eredmények

Az adatok bevitele után megérkeznek a díjszámítási eredmények, a fizetési mód (a csoportos beszedési megbízás esetén további kedvezmények érhetőek el) és ütem módosítása esetén frissítést kérhetünk az "újraszámolás" mezőre történő kattintással. A kalkulátor díj szerint növekvő sorrendbe rendezi az ajánlatokat, a lista alatt pedig részletezi a figyelembe vett kedvezményeket.

A legolcsóbb ajánlatot a jelenlegi biztosító, az Allianz tette 19 560 forinttal, a tarifáló 2-2 %-os e-mail és telefon kedvezmény, valamint 33 % extra kedvezményt vett figyelembe. A kalkulátor nem kezel bizonyos egyedi kedvezményeket, de ezekkel tovább csökkentheti a díját, aki alaposan utána jár a dolgoknak.

Kisbenedek magabiztos: "Az erő velünk van"

Az Allianz a cascóból és a lakásbiztosításból is kedvezményt ad azoknak, akik most kötnek náluk kötelezőt. Az új nyugdíjpénztári tagok 5 ezer forint, a Favorit bankszámlát nyitó ügyfelek 15 ezer forint értékű kupont kapnak, ami felhasználható a díjfizetésre. Magyarul nyugdíjpénztári átlépés és bankszámlanyitás esetén a kuponok fedeznék az éves díjat, tehát ingyenes lenne a kötelező. Újrakötés nélkül 29 880 forint lenne az éves díj a biztosítónál.

Nem kötelező, hogy sok legyen a kötelező! - mondja az Uniqa idei kampányszlogenje, amit a 21 606 forintos ajánlat is bizonyít. A biztosítónál elérhető maximális megtakarítást sikerült kimeríteni a kampány-, a kármentesítési-, a fizetési mód- és ütem kedvezményekkel. A biztosító bízik abban, hogy a díjak mellett az általuk kínált többletkedvezményeket is értékelik a szerződők.

UNIQA: Nem kötelező, hogy sok legyen a kötelező!

A biztosítást váltók 800 ezresre becsült táborából 10 % megszerzésére törekvő Genertel 23 176 forintos díja a dobogó harmadik fokára volt elegendő. A biztosító idén bevezette az új ajánlási rendszerét, amihez minden a Genertelnél szerződéssel rendelkező, vagy újonnan szerződő ügyfél csatlakozhat. A kötelező terméknél ez az ajánló esetében 3 ezer, az ajánlott esetében 2 ezer forintos egyszeri díjjóváírást jelent.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Harap a Genertel: megmozgatnák az eddig nem váltók tömegét

A negyedik helyen 23 244 forinttal az Aegon, az ötödiken 23 362 forinttal a Generali végzett. A kalkulátorok üzemeltetőinek elmondását jól tükrözi a díjtáblázat, mivel a néhány száz vagy az évi párezer forintos hátrány ellenére sokan választják ezeket a biztosítókat is.

Őrült akcióval indul az AEGONdirekt.hu

Az Aegon nem ment bele az irracionális árcsökkentésekbe, inkább egy-egy szűkebb célcsoportnak szóló kiugró kedvezménnyel próbál piacot nyerni. A Generali átlátható kedvezményrendszerrel könnyíti meg az autósok döntését az idei kampány során.

Indul a Generali Direct: megkönnyítik az autósok döntését

Őket követi az AIM Általános Biztosító 25 180 forinttal, az MKB Biztosító 25 200 forinttal, valamint a KÖBE 26 280 forinttal. Utóbbi biztosítóval kapcsolatban el kell mondani, hogy bár a statisztikák szerint minden nyolcadik tarifálás az ő ajánlatukat hozza ki legolcsóbban, de ezek közül vélhetően az ügyfelek egyesületekkel kapcsolatos aggodalmai miatt csak minden negyedikből lesz szerződés.

KÖBE: Tudatos vezető = olcsóbb "kötelező"

27 348 forintos díjat kínál a K&H Biztosító, míg 29 418 forint lenne az UNION díja, amely idén bevezette az önrészes kötelezőt. 20 ezer forintos önrész vállalásával 20%-kal, míg 50 ezer forintos önrész választásával 30%-kal is csökkenthető a kötelező biztosítás tarifája. A károsultnak a kár teljes összegét megtéríti a biztosító, az önrész összegét pedig a károkozó utólag befizeti a biztosító számára.

Önrészes kötelezővel indul az UNION a kampányban

A kármenetes ügyfeleknél szűkebb szegmensre célzó Magyar Posta 29 563 forinttal, a harmadik legnagyobb piaci szereplőnek tekinthető Groupama Garancia 30 324 forinttal, a Signal Biztosító pedig 42 810 forinttal zárja a sort.

Minden KGFB hír egy csokorban!

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. június 16. 09:13
Szakács István, a Fidesz-közeli internetes propagandisták egyike azt mondta egy TikTok videóban, hog...
Bankmonitor  |  2024. június 14. 13:38
A napokban jelent meg az MNB negyedéves statisztikai jelentés a biztosítási, és ezen belül az életbi...
ChikansPlanet  |  2024. június 14. 13:07
Egyre többet tesz hozzá a gazdaság növekedéséhez a tisztaenergia: a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA...
Holdblog  |  2024. június 14. 08:14
Kevés olyan közvetlen biológiai jellemzőt találunk, ami kiemelne minket a többi faj közül, leginkább...
A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 16. vasárnap
Jusztin
24. hét
Június 16.
Apák napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem