14 °C Budapest

Ingyenes kötelező? Neked mit dobott az online kalkulátor?

2009. november 4. 05:33

Az első napok tapasztalatai alapján minden eddiginél nagyobb érdeklődésről számolnak be az online biztosítási alkuszcégek képviselői. A tarifálások végeredménye és a tényleges átkötések azonban nem teljesen fedik egymást. A statisztikák azt mutatják, hogy az autósok nem minden esetben a legolcsóbb ajánlat mellett teszik le a voksukat. Egyre többet nyom a latba a társaságok ismertsége és a cégek iránti általános bizalom. A Pénzcentrum a szerző példáján keresztül igyekszik segítséget nyújtani a biztosító váltásban.

Online kalkuláció lépésről-lépésre

Az adatbekérés első körében rögzíteni kell az autó típusát, gyártmányát és a gyártási időt. Meg kell adni a jelenlegi biztosítónkat, az érvényben lévő szerződésünk kezdetét és az okozott károk számát. A következő oldalon nyilatkozni kell a szerződő neméről és lakcíméről, valamint a forgalmiból ki kell nézni a jármű egyéb adatait (hengerűrtartalom, saját tömeg, teljesítmény, stb.).

Ezután meg kell adni a jármű pontos típusát és a vezetők körét (itt különböző korlátozásokat lehet megadni kor alapján), majd be kell írni a szerződő születési idejét és a jogosítvány megszerzésének dátumát. Ennek azért van jelentősége, mert a tarifálás során azonos bonus-malus besorolás esetén kedvezőbb díjakban részesülhet, aki nagyobb rutinnal rendelkezik.

Forrás: Netrisk.hu

Idei újítás, hogy a bonus-malus besorolást az ügyfél adja meg, a biztosító ez alapján kalkulál. Ennek köszönhetően nem kell kivárni a kártörténeti igazolást, valamint addig A00-ás fokozatban tartani. Ki kell választani a díjfizetés gyakoriságát és módját, majd meg kell adni a jelenlegi biztosítás éves díját (ez azért is fontos, hogy ki tudják számítani, hogy mennyit spórolhat az ügyfél az új szerződéssel).

Az általános kedvezmények megállapításához nyilatkozni kell, hogy mióta rendelkezik a szerződő folyamatosan (legfeljebb 180 napos megszakítással) kötelezővel, valamint melyik évben okozott utoljára kárt. A nyugdíjasok, a mozgáskorlátozottak, a közszolgálati dolgozók és a kisgyermekesek további általános kedvezményekben részesülhetnek.

A további kedvezmények meghatározása során jellemzően az adott biztosítóval való egyéb kapcsolatainkról kell nyilatkozni, de az egyedi kedvezmények palettája rendkívül széles, több tucat paraméter alapján csökkenthetjük a díjat. Ide tartoznak a számlás, az e-mail és a mobiltelefonos kedvezmények (ezeken a csatornákon keresztül a biztosító egyéb ajánlatokkal kereshet meg minket az év során).

Díjszámítási eredmények

Az adatok bevitele után megérkeznek a díjszámítási eredmények, a fizetési mód (a csoportos beszedési megbízás esetén további kedvezmények érhetőek el) és ütem módosítása esetén frissítést kérhetünk az "újraszámolás" mezőre történő kattintással. A kalkulátor díj szerint növekvő sorrendbe rendezi az ajánlatokat, a lista alatt pedig részletezi a figyelembe vett kedvezményeket.

A legolcsóbb ajánlatot a jelenlegi biztosító, az Allianz tette 19 560 forinttal, a tarifáló 2-2 %-os e-mail és telefon kedvezmény, valamint 33 % extra kedvezményt vett figyelembe. A kalkulátor nem kezel bizonyos egyedi kedvezményeket, de ezekkel tovább csökkentheti a díját, aki alaposan utána jár a dolgoknak.

Kisbenedek magabiztos: "Az erő velünk van"

Az Allianz a cascóból és a lakásbiztosításból is kedvezményt ad azoknak, akik most kötnek náluk kötelezőt. Az új nyugdíjpénztári tagok 5 ezer forint, a Favorit bankszámlát nyitó ügyfelek 15 ezer forint értékű kupont kapnak, ami felhasználható a díjfizetésre. Magyarul nyugdíjpénztári átlépés és bankszámlanyitás esetén a kuponok fedeznék az éves díjat, tehát ingyenes lenne a kötelező. Újrakötés nélkül 29 880 forint lenne az éves díj a biztosítónál.

Nem kötelező, hogy sok legyen a kötelező! - mondja az Uniqa idei kampányszlogenje, amit a 21 606 forintos ajánlat is bizonyít. A biztosítónál elérhető maximális megtakarítást sikerült kimeríteni a kampány-, a kármentesítési-, a fizetési mód- és ütem kedvezményekkel. A biztosító bízik abban, hogy a díjak mellett az általuk kínált többletkedvezményeket is értékelik a szerződők.

UNIQA: Nem kötelező, hogy sok legyen a kötelező!

A biztosítást váltók 800 ezresre becsült táborából 10 % megszerzésére törekvő Genertel 23 176 forintos díja a dobogó harmadik fokára volt elegendő. A biztosító idén bevezette az új ajánlási rendszerét, amihez minden a Genertelnél szerződéssel rendelkező, vagy újonnan szerződő ügyfél csatlakozhat. A kötelező terméknél ez az ajánló esetében 3 ezer, az ajánlott esetében 2 ezer forintos egyszeri díjjóváírást jelent.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Harap a Genertel: megmozgatnák az eddig nem váltók tömegét

A negyedik helyen 23 244 forinttal az Aegon, az ötödiken 23 362 forinttal a Generali végzett. A kalkulátorok üzemeltetőinek elmondását jól tükrözi a díjtáblázat, mivel a néhány száz vagy az évi párezer forintos hátrány ellenére sokan választják ezeket a biztosítókat is.

Őrült akcióval indul az AEGONdirekt.hu

Az Aegon nem ment bele az irracionális árcsökkentésekbe, inkább egy-egy szűkebb célcsoportnak szóló kiugró kedvezménnyel próbál piacot nyerni. A Generali átlátható kedvezményrendszerrel könnyíti meg az autósok döntését az idei kampány során.

Indul a Generali Direct: megkönnyítik az autósok döntését

Őket követi az AIM Általános Biztosító 25 180 forinttal, az MKB Biztosító 25 200 forinttal, valamint a KÖBE 26 280 forinttal. Utóbbi biztosítóval kapcsolatban el kell mondani, hogy bár a statisztikák szerint minden nyolcadik tarifálás az ő ajánlatukat hozza ki legolcsóbban, de ezek közül vélhetően az ügyfelek egyesületekkel kapcsolatos aggodalmai miatt csak minden negyedikből lesz szerződés.

KÖBE: Tudatos vezető = olcsóbb "kötelező"

27 348 forintos díjat kínál a K&H Biztosító, míg 29 418 forint lenne az UNION díja, amely idén bevezette az önrészes kötelezőt. 20 ezer forintos önrész vállalásával 20%-kal, míg 50 ezer forintos önrész választásával 30%-kal is csökkenthető a kötelező biztosítás tarifája. A károsultnak a kár teljes összegét megtéríti a biztosító, az önrész összegét pedig a károkozó utólag befizeti a biztosító számára.

Önrészes kötelezővel indul az UNION a kampányban

A kármenetes ügyfeleknél szűkebb szegmensre célzó Magyar Posta 29 563 forinttal, a harmadik legnagyobb piaci szereplőnek tekinthető Groupama Garancia 30 324 forinttal, a Signal Biztosító pedig 42 810 forinttal zárja a sort.

Minden KGFB hír egy csokorban!

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2024. április 25. 12:53
A közkedvelt lakástakarék-pénztárak tavaly új erőre kaptak, jelenleg már 3 szolgáltató is verseng eg...
MEDIA1  |  2024. április 25. 11:54
A Médiatanács szerint megsértette a médiatörvényt a Trendmania című műsor.
Kiszámoló  |  2024. április 25. 11:20
Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből...
MNB Intézet  |  2024. április 25. 11:11
Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni....
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem