6 °C Budapest

90%, hogy találsz magadnak olcsóbb kötelezőt

2009. november 2. 11:32

Helyesnek bizonyultak azok az előrejelzések, melyeket a Biztosítás.hu internetes portál tett közzé a tarifák megjelenésének napján. Az első napok adatai alapján ugyanis már látszik, hogy idén novemberben 10-ből 9 autós találhat majd magának olcsóbb kötelezőt, és az átlagos díjmegtakarítás is rekordmagasságokba emelkedik.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az autósok által eddig megkötött szerződések adatai igazolták az alkuszok előzetes várakozásait. A Biztositas.hu-n az első napon kalkuláló mintegy 50 ezer autós átlagosan, mintegy 13 100 Ft megtakarítási lehetőséggel találkozott, a biztosítót váltók spórolása meghaladta a 18 ezer forintot! Ezek az értékek jelentősen meghaladják a tavalyi 10 és 15 ezer forintos adatokat.

Szintén sokat elmond a váltók várható számáról, hogy a kampány első hétvégéjén váltók átlagdíja mindössze 25 780 Ft volt, ami közel 20%-os csökkenés a tavalyi 31 000 Ft-os átlagdíjhoz képest. Az alacsony átlagár miatt, idén novemberben, a díjukat ellenőrző autósok közel 90%-a talál majd magának kedvezőbb ajánlatot, ami egyértelműen a nagy biztosítók díjversenybe való beszállásának köszönhető.

Az eddig megkötött szerződésekből kitűnik, hogy idén elsősorban az Uniqa, az Allianz, az Aegon és a Generali számíthat pozitív szaldójú kampányra, míg a többiek - az általuk adott jelentős árengedmények ellenére - sajnos veszteséget lesznek kénytelenek elkönyvelni.

Közülük is kiemelkedik a Garancia és a Wabard, melyből az utóbbi, természetszerűen nem számíthat állománynövekedésre, hiszen a PSZÁF felfüggesztése miatt új szerződést nem köthet a kampányban.

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

Nagyításért kattintson a diagramra!

A tavalyi 700 ezer váltós rekord idén minden bizonnyal megdől majd, amit a gépjármű felelősség biztosítási törvény jövő január elsejétől való életbe lépése is elősegíthet. A Biztosítás.hu szerint nehéz megmondani, hogy mikor áll majd meg a biztosítási díjak elmúlt években kialakult folyamatos zuhanása, de az már most látszik, hogy a termék díja lassan megközelíti a károk 100%-át.

További KGFB hírek!

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06