2 °C Budapest

90%, hogy találsz magadnak olcsóbb kötelezőt

2009. november 2. 11:32

Helyesnek bizonyultak azok az előrejelzések, melyeket a Biztosítás.hu internetes portál tett közzé a tarifák megjelenésének napján. Az első napok adatai alapján ugyanis már látszik, hogy idén novemberben 10-ből 9 autós találhat majd magának olcsóbb kötelezőt, és az átlagos díjmegtakarítás is rekordmagasságokba emelkedik.

Az autósok által eddig megkötött szerződések adatai igazolták az alkuszok előzetes várakozásait. A Biztositas.hu-n az első napon kalkuláló mintegy 50 ezer autós átlagosan, mintegy 13 100 Ft megtakarítási lehetőséggel találkozott, a biztosítót váltók spórolása meghaladta a 18 ezer forintot! Ezek az értékek jelentősen meghaladják a tavalyi 10 és 15 ezer forintos adatokat.

Szintén sokat elmond a váltók várható számáról, hogy a kampány első hétvégéjén váltók átlagdíja mindössze 25 780 Ft volt, ami közel 20%-os csökkenés a tavalyi 31 000 Ft-os átlagdíjhoz képest. Az alacsony átlagár miatt, idén novemberben, a díjukat ellenőrző autósok közel 90%-a talál majd magának kedvezőbb ajánlatot, ami egyértelműen a nagy biztosítók díjversenybe való beszállásának köszönhető.

Az eddig megkötött szerződésekből kitűnik, hogy idén elsősorban az Uniqa, az Allianz, az Aegon és a Generali számíthat pozitív szaldójú kampányra, míg a többiek - az általuk adott jelentős árengedmények ellenére - sajnos veszteséget lesznek kénytelenek elkönyvelni.

Közülük is kiemelkedik a Garancia és a Wabard, melyből az utóbbi, természetszerűen nem számíthat állománynövekedésre, hiszen a PSZÁF felfüggesztése miatt új szerződést nem köthet a kampányban.

Nagyításért kattintson a diagramra!

A tavalyi 700 ezer váltós rekord idén minden bizonnyal megdől majd, amit a gépjármű felelősség biztosítási törvény jövő január elsejétől való életbe lépése is elősegíthet. A Biztosítás.hu szerint nehéz megmondani, hogy mikor áll majd meg a biztosítási díjak elmúlt években kialakult folyamatos zuhanása, de az már most látszik, hogy a termék díja lassan megközelíti a károk 100%-át.

További KGFB hírek!

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. november 28. 21:06
Ugyanazokért a valótlanságékért kényszerült bocsánatot kérni ma a Telex és a 444 is az igazságügyi m...
iO Charts  |  2022. november 28. 18:00
Az elmúlt pár hónapban elég sok olyan esemény történt, ami felforgatta a világpiacot. Tombol az infl...
Bankmonitor  |  2022. november 28. 16:20
Több, mint meglepő tapasztalattal gazdagodhatnak mindazok a házaspárok, akik úgy adják be a bankhoz...
Holdblog  |  2022. november 28. 15:56
A lítium különböző kémiai vegyületek formájában kerül felhasználásra számtalan ipari alkalmazás sorá...
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 29. kedd
Taksony
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?