27 °C Budapest

Harap a Genertel: megmozgatnák az eddig nem váltók tömegét

2009. október 30. 09:47

A gazdasági válság miatt a lakosság nagyobb hányada kényszerül a gépjármű fenntartási költségeinek racionalizálására. Mivel a benzin és a karbantartás költségeire nincs ráhatása az autósoknak, ezért az idén várhatóan a korábbinál jóval nagyobb lesz a kedvezményes tarifákért biztosítót váltók aránya. A Genertel direktbiztosító 800 ezerre - a tavalyi kétszeresére - teszi az idei kötelezőt váltó lakossági piacot, ennek a 10%-át igyekszik megszerezni.


Csikós Dániel

A korábbiaknál kisebb díjkülönbözetért, akár 1000 forintért is válthatnak az autósok az idén biztosítót. "Várakozásaink szerint megmozdul az évek óta egy biztosítónál elkötelezett autósok nagyobb tömege. A mintegy 4 milliós személygépkocsi állománynak tavaly mindössze 20%-ára kötöttek kötelező biztosítást az év végi váltókampányban, a Genertel éppen ezért olyan kedvezményrendszert alakított ki, amivel ösztönzi a gépjármű tulajdonosokat, hogy az olcsóbb tarifáért biztosítót váltsanak." - hangsúlyozza Csikós Dániel, a Genertel direktbiztosító vezérigazgatója.

A Genertel kiemelt célcsoportnak tekinti azokat az ügyfeleket, akik évek óta hűségesek a biztosítójukhoz, de a kedvezőbb biztosítási díj miatt az idén mégis váltani szeretnének. Azok az autósok, akik 2008. január 1. előtt kötöttek biztosítást, azóta hűségesek voltak biztosítójukhoz, és most a Genertelt választják, az egyébként is attraktív díjból további 10%-os "welcome!" kedvezményben részesülnek.

A Genertel továbbra is honorálja az elővigyázatosan közlekedő, mások iránt is felelősséget érző vezetőket, ezért például, aki 5 évesnél idősebb jogosítvánnyal rendelkezik és nem okozott kárt, az - évközben nem visszavonható - extra kármentességi kedvezményt kaphat, amelynek mértéke elérheti akár az 55%-ot is. Azoknak sem kell aggódniuk, akik fiatalabb jogosítvánnyal rendelkeznek és kármentesek voltak, hiszen a Genertel az idén a kedvezményeket nem a kármentes szerződés, hanem a jogosítvány élettartamához köti, ezért a fiatal, mindössze néhány éve kármentesen vezető autósok is kedvezményes tarifákat találhatnak.

A Genertel által végzett felmérés szerint az ügyfelek szívesen választanak biztosítót ajánlás alapján. Éppen ezért az idén a Genertel bevezeti az új ajánlási rendszerét, amihez minden a Genertelnél szerződéssel rendelkező, vagy újonnan szerződő ügyfél csatlakozhat, és ezt díjjóváírással jutalmazza. A kötelező terméknél ez az ajánló esetében 3 ezer, az ajánlott esetében 2 ezer forintos egyszeri összeget jelent. A jóváírás a honlapon meghirdetett szabályzat alapján nem csak a kötelező szezonban, hanem egész évben valamennyi Genertel termékre, így a casco, a lakás és a balesetbiztosításra is érvényes marad.

A Genertel az idén elindítja partner kedvezmény rendszerét, amelynek keretében a tarifa hirdetéstől kezdődően például a Shell smart programban résztvevők 5% kedvezményt kapnak, és egyszeri 2 ezer Smart pont jóváírásban is részesülnek. A meglevő ügyfelek, akik továbbra is a Genertelnél kötik kötelező biztosításukat, ingyenes Európára szóló assistance fedezetet kapnak ajándékba 2010-re, ami baleset esetén jelent segítséget és információt.


Sebestyén László

A KGFB kampány a casco szerződések felülvizsgálatára is ráirányítja a figyelmet. "Nem csak kedvezményes kötelező biztosításokról, hanem gépjármű biztosításról kellene gondolkodniuk az autósoknak és a biztosítóknak is." - hangsúlyozza Sebestyén László, a Genertel értékesítési igazgatója.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Genertel direktbiztosító az interneten gyorsan elérhető új casco tarifaszámítási módszert dolgozott ki, ami a KGFB tarifához szükséges paraméterek alapján egyszerűen és gyorsan kiszámítja a casco ajánlatot is. Ha az ügyfél úgy dönt, hogy a kötelező biztosítás mellé cascot is köt, akkor casco díjból 10 % együttkötési kedvezményt kap.

Az ügyfelek körében végzett felmérés szerint a legtöbben az avulás mentes kártérítést tartják a legnagyobb értéknek, így a Genertel a kampány időszakban megkötött casco biztosítások mellé ezt adja ajándékba az ügyfeleknek. Amennyiben a casco biztosítás fordulónapja nem egyezik a kötelezőével, az ügyfél halasztott hatályú cascot köthet, ami azt jelenti, hogy a most kiajánlott tarifával a jelenlegi szerződésének lejártakor szerződik vele a Genertel direktbiztosító.

"A gépjármű biztosítási díjak évről évre csökkennek, nemcsak a kötelező, de a casco tarifák is egyre olcsóbbak. A versenyt a Genertel azért tudja állni, mert új, innovatív biztosítás-értékesítési modellt működtet sikeresen a hazai biztosítási piacon. A tanácsadók közbeiktatása helyett egyszerű és jól felépített weboldal, valamint jól felkészült call-center segíti a biztosítás iránt érdeklődőket. Az így adódó megtakarítás jelentős részét a biztosító olcsóbb, versenyképesebb díjak formájában átengedi ügyfeleinek." - tette hozzá Csikós Dániel.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MNB Intézet  |  2024. május 28. 14:26
Az elmúlt négy év globális történései a központi bankokat több szempontból is nyomás alá helyezték....
MEDIA1  |  2024. május 28. 13:57
A Media1 megtudta, hogy a Szöllősi György kormányközeli újságíró nevével fémjelzett és a legutóbbi e...
Bankmonitor  |  2024. május 28. 12:16
A CSOK Pluszt csak akkor lehet igénybe venni, ha gyermeket vállalunk, ám a maximális összeg meghatár...
Holdblog  |  2024. május 28. 07:33
Mindig van nyerő stratégia, csak elég jól kell csinálni vallják a HOLD Alapkezelő vezetői. Szabó Bal...
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 28. kedd
Emil, Csanád
22. hét
Május 28.
Nemzetközi tejnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem