Harap a Genertel: megmozgatnák az eddig nem váltók tömegét

2009. október 30. 09:47

A gazdasági válság miatt a lakosság nagyobb hányada kényszerül a gépjármű fenntartási költségeinek racionalizálására. Mivel a benzin és a karbantartás költségeire nincs ráhatása az autósoknak, ezért az idén várhatóan a korábbinál jóval nagyobb lesz a kedvezményes tarifákért biztosítót váltók aránya. A Genertel direktbiztosító 800 ezerre - a tavalyi kétszeresére - teszi az idei kötelezőt váltó lakossági piacot, ennek a 10%-át igyekszik megszerezni.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


Csikós Dániel

A korábbiaknál kisebb díjkülönbözetért, akár 1000 forintért is válthatnak az autósok az idén biztosítót. "Várakozásaink szerint megmozdul az évek óta egy biztosítónál elkötelezett autósok nagyobb tömege. A mintegy 4 milliós személygépkocsi állománynak tavaly mindössze 20%-ára kötöttek kötelező biztosítást az év végi váltókampányban, a Genertel éppen ezért olyan kedvezményrendszert alakított ki, amivel ösztönzi a gépjármű tulajdonosokat, hogy az olcsóbb tarifáért biztosítót váltsanak." - hangsúlyozza Csikós Dániel, a Genertel direktbiztosító vezérigazgatója.

A Genertel kiemelt célcsoportnak tekinti azokat az ügyfeleket, akik évek óta hűségesek a biztosítójukhoz, de a kedvezőbb biztosítási díj miatt az idén mégis váltani szeretnének. Azok az autósok, akik 2008. január 1. előtt kötöttek biztosítást, azóta hűségesek voltak biztosítójukhoz, és most a Genertelt választják, az egyébként is attraktív díjból további 10%-os "welcome!" kedvezményben részesülnek.

A Genertel továbbra is honorálja az elővigyázatosan közlekedő, mások iránt is felelősséget érző vezetőket, ezért például, aki 5 évesnél idősebb jogosítvánnyal rendelkezik és nem okozott kárt, az - évközben nem visszavonható - extra kármentességi kedvezményt kaphat, amelynek mértéke elérheti akár az 55%-ot is. Azoknak sem kell aggódniuk, akik fiatalabb jogosítvánnyal rendelkeznek és kármentesek voltak, hiszen a Genertel az idén a kedvezményeket nem a kármentes szerződés, hanem a jogosítvány élettartamához köti, ezért a fiatal, mindössze néhány éve kármentesen vezető autósok is kedvezményes tarifákat találhatnak.

A Genertel által végzett felmérés szerint az ügyfelek szívesen választanak biztosítót ajánlás alapján. Éppen ezért az idén a Genertel bevezeti az új ajánlási rendszerét, amihez minden a Genertelnél szerződéssel rendelkező, vagy újonnan szerződő ügyfél csatlakozhat, és ezt díjjóváírással jutalmazza. A kötelező terméknél ez az ajánló esetében 3 ezer, az ajánlott esetében 2 ezer forintos egyszeri összeget jelent. A jóváírás a honlapon meghirdetett szabályzat alapján nem csak a kötelező szezonban, hanem egész évben valamennyi Genertel termékre, így a casco, a lakás és a balesetbiztosításra is érvényes marad.

A Genertel az idén elindítja partner kedvezmény rendszerét, amelynek keretében a tarifa hirdetéstől kezdődően például a Shell smart programban résztvevők 5% kedvezményt kapnak, és egyszeri 2 ezer Smart pont jóváírásban is részesülnek. A meglevő ügyfelek, akik továbbra is a Genertelnél kötik kötelező biztosításukat, ingyenes Európára szóló assistance fedezetet kapnak ajándékba 2010-re, ami baleset esetén jelent segítséget és információt.


Sebestyén László

A KGFB kampány a casco szerződések felülvizsgálatára is ráirányítja a figyelmet. "Nem csak kedvezményes kötelező biztosításokról, hanem gépjármű biztosításról kellene gondolkodniuk az autósoknak és a biztosítóknak is." - hangsúlyozza Sebestyén László, a Genertel értékesítési igazgatója.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Genertel direktbiztosító az interneten gyorsan elérhető új casco tarifaszámítási módszert dolgozott ki, ami a KGFB tarifához szükséges paraméterek alapján egyszerűen és gyorsan kiszámítja a casco ajánlatot is. Ha az ügyfél úgy dönt, hogy a kötelező biztosítás mellé cascot is köt, akkor casco díjból 10 % együttkötési kedvezményt kap.

Az ügyfelek körében végzett felmérés szerint a legtöbben az avulás mentes kártérítést tartják a legnagyobb értéknek, így a Genertel a kampány időszakban megkötött casco biztosítások mellé ezt adja ajándékba az ügyfeleknek. Amennyiben a casco biztosítás fordulónapja nem egyezik a kötelezőével, az ügyfél halasztott hatályú cascot köthet, ami azt jelenti, hogy a most kiajánlott tarifával a jelenlegi szerződésének lejártakor szerződik vele a Genertel direktbiztosító.

"A gépjármű biztosítási díjak évről évre csökkennek, nemcsak a kötelező, de a casco tarifák is egyre olcsóbbak. A versenyt a Genertel azért tudja állni, mert új, innovatív biztosítás-értékesítési modellt működtet sikeresen a hazai biztosítási piacon. A tanácsadók közbeiktatása helyett egyszerű és jól felépített weboldal, valamint jól felkészült call-center segíti a biztosítás iránt érdeklődőket. Az így adódó megtakarítás jelentős részét a biztosító olcsóbb, versenyképesebb díjak formájában átengedi ügyfeleinek." - tette hozzá Csikós Dániel.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 26. kedd
Dömötör
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?