13 °C Budapest

A PM nyitott és átgondolja a kampányt

Pénzcentrum
2008. február 25. 09:00

A KGFB kampány jogosultsága és szükségessége már régóta megosztja a hazai biztosítási szakmát. Nem így az alkuszokat, akik egy emberként a kampány eltörlése mellett tették le a voksukat. Az alkuszszövetség szinte minden követ megmozgat, hogy elérje célját. Erre már a PM is felfigyelt és foglalkozik a kérdéssel.

A Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) immár nyolcadik alkalommal rendezte meg a hagyományos Alkuszbált. A rendezvény fő célja, hogy a biztosítási piac szereplői éves rendszerességgel fehér asztal mellett is találkozzanak, ami elősegíti az érintettek közös céljainak megtalálását, világos megfogalmazását és képviseletét. Az évről évre egyre elismertebb rendezvényen az alkuszokon és a biztosítókon kívül a kormányzati és felügyeleti oldal is magas szinten képviseltette magát.

Keller László, a Pénzügyminisztérium államtitkára hangsúlyozta a pénzügyi tárca nyitottságát a szakma részéről érkező kezdeményezésekre. Az államtitkár szerint már az idei évben célszerű újragondolni a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási kampány jelenlegi rendszerét, az ehhez szükséges rendeletmódosítást az érintett szereplők javaslatait figyelembe véve kívánják a közeljövőben végrehajtani. Keller László ezen kívül arról biztosította a résztvevőket, hogy a szereplők összefogásának köszönhetően a hatósági vizsga bevezetésével lehetővé válik az újonnan piacra lépő közvetítők az eddigieknél rugalmasabb képzése is.

Papp Lajos, a FBAMSZ elnöke hangsúlyozta: a szövetség a korábbinál is karakteresebben kíván fellépni a hazai biztosítási kultúra fejlődése érdekében. Püski András, az idei rendezvény társszervezőjeként szereplő Magyar Biztosítási Alkuszok Szövetségének (MABIASZ) elnöke kiemelte a minél szélesebb körű szakmai összefogás szükségességét, amely az eddigi tapasztalatok szerint máris látványos eredményekkel kecsegtet.

PC BLOGGER & PODCASTER
ChikansPlanet  |  2024. április 19. 12:49
A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva fi...
Holdblog  |  2024. április 19. 12:25
Megint immáron nyolcadik alkalommal mi lettünk Az Év Alapkezelője. Mellette a HOLD Részvény, a Deep...
MEDIA1  |  2024. április 19. 10:20
Hont szerint a hvg.hu túltolja a Magyar Péterrel kapcsolatos tartalmak mennyiségét. Konkrét példával...
Kiszámoló  |  2024. április 19. 10:08
Tavaly már mindenki temette Kínát és az új Japánnak hívták. Japán a második világháború után hatalma...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem