4 °C Budapest

Kamasztól aggastyánig mindenkit megmozgat a kötelezőváltás

Pénzcentrum
2007. november 26. 13:15

Noha az utolsó napok még hátra vannak, az eddigi adatok alapján nagy valószínűséggel az idén jóval többen váltanak biztosítót a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási kampány során, mint az előző évben. Az online alkuszok által kínált egyszerű tarifálás lehetősége a gépjármű-tulajdonosok széles rétegeit mozgatja meg. A CLB ügyfélkörében is számos érdekes jellemzőre akadhatunk.

Az alkuszcég által üzemeltetett www.biztositastipp.hu oldalon keresztül biztosítót váltó ügyfelek közül a legidősebb jövő februárban lesz 93 esztendős, a legfiatalabb ezen a héten tölti be a 17. életévét. A legrégebbi jogosítványt 1943 júniusában állították ki, a legidősebb biztosított jármű életkora jövőre 48 év lesz.

A legolcsóbb éves díja egy utánfutónak lesz jövőre - ennek biztosítása 950 forintba kerül majd tulajdonosának, ugyanakkor egy másik ügyfél a vontatóját 2008-ban 252.540 forintért biztosítja majd a CLB segítségével. A váltással a legtöbbet, közel 160 ezer forintot egy sportautó tulajdonosa takarít meg, ugyanakkor egy másik ügyfélnek mindössze 219 forintért is megérte váltani.

A jelenlegi biztosítás felmondásának elvileg december 1-jéig kell a jelenlegi biztosítóhoz beérkeznie, azonban az idén ez a nap szombatra esik. A CLB ezért csupán a november 29-éig beérkező felmondási nyilatkozatokat tudja teljes biztonsággal az adott biztosítókhoz eljuttatni.

Az idei kgfb-kampány során az autósok kártörténeti (bonus-malus) igazolását most először az új biztosító szerzi be az ügyfél helyett. Erre azonban a jogszabály szerint akkor van lehetősége, ha az ügyfél a régi biztosítója neve mellett a meglévő biztosításának a kötvényszámát is közli vele, egyébként kénytelen az ügyfelet a legrosszabb, M4-es kategóriába sorolni. "Ügyfeleink 85 százaléka az alkuszi megbízás során meg tudta adni a kötvényszámát." - tájékoztat Buczolich Antónia, a CLB ügyvezető igazgatója. "A többiek számára pedig azt a segítséget biztosítjuk, hogy - az előző évek gyakorlatához hasonlóan - az idén is készen állunk arra, hogy bárkinek, aki a www.biztositastipp.hu oldalon keresztül vált kötelező biztosítást, mi magunk szerezzük be a kártörténeti igazolását. Ezzel elősegítjük azt, hogy az adott autós új biztosítójánál kötvényszám hiányában is - a kártörténeti igazolás beérkezését követően - visszamenőleg a megfelelő kategóriába kerüljön."

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. november 30. 18:23
Egy jogerős bírósági ítélet értelmében valótlanságot írt a KESMA bulvárnapilapja a Jobbik májusi tis...
Kiszámoló  |  2022. november 30. 17:15
Néhány napja írtam Argentínáról, az országról, ami iskolapéldája, hogyan tud egy populista vezetés t...
Holdblog  |  2022. november 30. 16:01
A réznek kifejezetten kedvezőek a hosszú távú kilátásai, mivel az energiaátmenet során jelentkező vi...
Bankmonitor  |  2022. november 30. 07:45
Az elmúlt hónapokban másról sem hallottunk, minthogy a hitelkamatok emelkednek. Ennek meg is volt az...
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?