Kamasztól aggastyánig mindenkit megmozgat a kötelezőváltás

Pénzcentrum
2007. november 26. 13:15

Noha az utolsó napok még hátra vannak, az eddigi adatok alapján nagy valószínűséggel az idén jóval többen váltanak biztosítót a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási kampány során, mint az előző évben. Az online alkuszok által kínált egyszerű tarifálás lehetősége a gépjármű-tulajdonosok széles rétegeit mozgatja meg. A CLB ügyfélkörében is számos érdekes jellemzőre akadhatunk.

Az alkuszcég által üzemeltetett www.biztositastipp.hu oldalon keresztül biztosítót váltó ügyfelek közül a legidősebb jövő februárban lesz 93 esztendős, a legfiatalabb ezen a héten tölti be a 17. életévét. A legrégebbi jogosítványt 1943 júniusában állították ki, a legidősebb biztosított jármű életkora jövőre 48 év lesz.

A legolcsóbb éves díja egy utánfutónak lesz jövőre - ennek biztosítása 950 forintba kerül majd tulajdonosának, ugyanakkor egy másik ügyfél a vontatóját 2008-ban 252.540 forintért biztosítja majd a CLB segítségével. A váltással a legtöbbet, közel 160 ezer forintot egy sportautó tulajdonosa takarít meg, ugyanakkor egy másik ügyfélnek mindössze 219 forintért is megérte váltani.

A jelenlegi biztosítás felmondásának elvileg december 1-jéig kell a jelenlegi biztosítóhoz beérkeznie, azonban az idén ez a nap szombatra esik. A CLB ezért csupán a november 29-éig beérkező felmondási nyilatkozatokat tudja teljes biztonsággal az adott biztosítókhoz eljuttatni.

Az idei kgfb-kampány során az autósok kártörténeti (bonus-malus) igazolását most először az új biztosító szerzi be az ügyfél helyett. Erre azonban a jogszabály szerint akkor van lehetősége, ha az ügyfél a régi biztosítója neve mellett a meglévő biztosításának a kötvényszámát is közli vele, egyébként kénytelen az ügyfelet a legrosszabb, M4-es kategóriába sorolni. "Ügyfeleink 85 százaléka az alkuszi megbízás során meg tudta adni a kötvényszámát." - tájékoztat Buczolich Antónia, a CLB ügyvezető igazgatója. "A többiek számára pedig azt a segítséget biztosítjuk, hogy - az előző évek gyakorlatához hasonlóan - az idén is készen állunk arra, hogy bárkinek, aki a www.biztositastipp.hu oldalon keresztül vált kötelező biztosítást, mi magunk szerezzük be a kártörténeti igazolását. Ezzel elősegítjük azt, hogy az adott autós új biztosítójánál kötvényszám hiányában is - a kártörténeti igazolás beérkezését követően - visszamenőleg a megfelelő kategóriába kerüljön."

PC BLOGGER & PODCASTER
Összkép  |  2024. május 25. 18:23
Kilencéves lett az Összkép. Köszönjük 18 ezer olvasónknak, hogy az előző születésnapunk óta időt for...
MEDIA1  |  2024. május 25. 14:51
A kormánypárti Mediaworks / KESMA megyei napilapja éppen akkor tette ingyenessé a Magyar Pétert lejá...
Buxelliott  |  2024. május 25. 10:11
A magyar piacra leselkedő veszélyes helyzetről az elemzés végén teszek említést. Addig is nézzük, ho...
Holdblog  |  2024. május 25. 08:00
Az elhúzódó gyerekkor, a végtelenbe tartó erőforrásigények vagy a követhetetlen változások felelősek...
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 26. vasárnap
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
Hősök napja
Május 26.
Szentháromság
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 25. 19:20
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem