Kamasztól aggastyánig mindenkit megmozgat a kötelezőváltás

Pénzcentrum
2007. november 26. 13:15

Noha az utolsó napok még hátra vannak, az eddigi adatok alapján nagy valószínűséggel az idén jóval többen váltanak biztosítót a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási kampány során, mint az előző évben. Az online alkuszok által kínált egyszerű tarifálás lehetősége a gépjármű-tulajdonosok széles rétegeit mozgatja meg. A CLB ügyfélkörében is számos érdekes jellemzőre akadhatunk.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az alkuszcég által üzemeltetett www.biztositastipp.hu oldalon keresztül biztosítót váltó ügyfelek közül a legidősebb jövő februárban lesz 93 esztendős, a legfiatalabb ezen a héten tölti be a 17. életévét. A legrégebbi jogosítványt 1943 júniusában állították ki, a legidősebb biztosított jármű életkora jövőre 48 év lesz.

A legolcsóbb éves díja egy utánfutónak lesz jövőre - ennek biztosítása 950 forintba kerül majd tulajdonosának, ugyanakkor egy másik ügyfél a vontatóját 2008-ban 252.540 forintért biztosítja majd a CLB segítségével. A váltással a legtöbbet, közel 160 ezer forintot egy sportautó tulajdonosa takarít meg, ugyanakkor egy másik ügyfélnek mindössze 219 forintért is megérte váltani.

A jelenlegi biztosítás felmondásának elvileg december 1-jéig kell a jelenlegi biztosítóhoz beérkeznie, azonban az idén ez a nap szombatra esik. A CLB ezért csupán a november 29-éig beérkező felmondási nyilatkozatokat tudja teljes biztonsággal az adott biztosítókhoz eljuttatni.

Az idei kgfb-kampány során az autósok kártörténeti (bonus-malus) igazolását most először az új biztosító szerzi be az ügyfél helyett. Erre azonban a jogszabály szerint akkor van lehetősége, ha az ügyfél a régi biztosítója neve mellett a meglévő biztosításának a kötvényszámát is közli vele, egyébként kénytelen az ügyfelet a legrosszabb, M4-es kategóriába sorolni. "Ügyfeleink 85 százaléka az alkuszi megbízás során meg tudta adni a kötvényszámát." - tájékoztat Buczolich Antónia, a CLB ügyvezető igazgatója. "A többiek számára pedig azt a segítséget biztosítjuk, hogy - az előző évek gyakorlatához hasonlóan - az idén is készen állunk arra, hogy bárkinek, aki a www.biztositastipp.hu oldalon keresztül vált kötelező biztosítást, mi magunk szerezzük be a kártörténeti igazolását. Ezzel elősegítjük azt, hogy az adott autós új biztosítójánál kötvényszám hiányában is - a kártörténeti igazolás beérkezését követően - visszamenőleg a megfelelő kategóriába kerüljön."

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 17. 16:07