Hol kössünk biztosítást, ha keveset akarunk fizetni?

Pénzcentrum
2007. november 5. 08:30

A Biztositas.hu portálon az első napokban mintegy 5000-en váltottak kedvezőbb díjat kínáló biztosítóra. A szerződések összesített adatai alapján a következő sorrend alakul ki:

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Nyertesek (a legtöbben ide szerződnek):

1) MÁV Általános Biztosító Egyesület (választja a váltók 25%-a)
2) AEGON Biztosító Zrt. (választja a váltók 17%-a)
3) Genertel Biztosító Zrt. (választja a váltók 16%-a)
4) KÖBE Közlekedési Biztosító Egyesület (választja a váltók 14%-a)

Vesztesek (legtöbben mondanak fel itt)

1) Allianz Biztosító Zrt. (felmondja a váltók 16%-a)
2) Posta Biztosító Zrt. (felmondja a váltók 13%-a)
3) KÖBE Közlekedési Biztosító Egyesület (felmondja a váltók 11%-a)
4) Uniqa Biztosító Zrt. (felmondja a váltók 10%-a)

Rácz István a Biztosítás.hu ügyvezetője az idei erősorrendről a következőket mondta: Az első hét adatai alapján kitűnik, hogy az autósok választása továbbra is szinte kizárólag az ár alapján történik. Ezért nem meglepő, hogy 2005-után az idén is, a díjait tavalyhoz képest egyáltalán nem emelő MÁV Biztosító Egyesület a legnépszerűbb, a biztosítót váltani szándékozók között. Úgy tűnik az autósok számára a kötelező továbbra is egyfajta adó, aminél a legalacsonyabb ár, és a megtakarítható legnagyobb összeg a motiváció.

Érdekesség azonban, hogy a népszerűségi lista második helyén ebben az évben az AEGON áll. Ennek oka, az AEGON által idén 40%-ra emelt gyermekkedvezmény, ami a gyermekes családok esetében igen kedvező díjat eredményez. Őket követi a most debütáló Genertel, ahol kizárólag a kármentes ügyfeleket díjazzák alacsony díjjal, azokat viszont kiemelten alacsonnyal.

A KÖBE jó szereplése az egyesület hagyományosan alacsony díjainak és januári kedvezményének köszönhetően szintén nem meglepő, azonban amiatt, hogy a kedvezményt a KÖBE meglévő ügyfelei nem vehetik igénybe, az egyesület a távozók listáján is előkelő helyen áll.

Vesztesek

Az idén állományukban várhatóan nettó veszteséget elszenvedő biztosítók listáját - az elmúlt évekhez hasonlóan - továbbra is az Allianz vezeti. Mindenképpen meg kell említeni ugyanakkor, hogy a végrehajtott tarifa átalakításnak köszönhetően kevesebb veszteségre kell felkészülnie, mint az előző években. A korábban a távozók 22-25%-át adó biztosító ugyanis idén csak 16%-át adja a váltóknak.

A Posta Biztosító Zrt., mint "második legnagyobb vesztes" szereplése, ugyanakkor kisebb meglepetés. Az ok, a tarifaváltozásban keresendő. A Posta Biztosító Zrt. ugyanis 2006 hoz képest, mintegy 10%-os általános emelést hajtott végre, ami legalább is az Internetező közönség tekintetében soknak bizonyul a - minden eddiginél nagyobb idei - árversenyben. A Posta azonban hagyományosan erős vidéken, hiszen a Postahivatalokban folyó értékesítés kizárólagos terepe, amire ebben az évben is bizton számíthat.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az állományvesztők között harmadik helyen álló KÖBE példája is bizonyítja az idei verseny kiélezettségét. A társaság így a tavalyi kiemelkedően jó szereplését valószínűleg nem tudja majd megismételni.

A vesztesek között még jelentős %-ot magának tudó Uniqa, az idei terveinek megfelelően szerepel. A tarifáját mindenhol kockázat arányos díjakra átállító - jelenleg kötelezőpiaci harmadik legnagyobb - társaság, számított az állomány bizonyos fokú csökkenésére. Jól látható, hogy az Uniqa idei kampányát a jövőbeni kiegyensúlyozott működésnek rendeli alá.

Egyéb Leg-ek

A Biztosítás.hu anyaga, a nyertesek és vesztesek mellett megjelöli még a legkevesebb szerződést szerző és a legkevesebb szerződést vesztő biztosítókat is. Ezek idén a Signal Biztosító Zrt., aki a tavalyi jó szereplést követően, idén mindössze a szerződések 0,6%-át szerzi meg az online összehasonlításban, illetve a

TIR Biztosítási egyesület, aki bár az új szerzések tekintetében nem nyújt kiemelkedőt, ügyfelet sem veszít jelentősen.

A Biztosítás.hu még aláhúzza, hogy az első hét adatai alapján beigazolódni látszanak azok a várakozások, melyek ebben az évben újra rekordszámú váltóra számítanak.

Az első napokban ugyanis 40%-al váltottak többen a portálon, mint az előző év hasonló időszakában. A Biztosítás.hu szerint nagyon is elképzelhető idén a 700 ezres váltói létszám, főként, ha figyelembe vesszük a biztosítók részére ez évtől előírt - a bónusz igazolások egymás között történő továbbítását előíró, az autósokat ettől mentesítő - törtvényi változást, mely minden bizonnyal pozitívan befolyásolja majd a váltási hajlandóságot.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06