Hol kössünk biztosítást, ha keveset akarunk fizetni?

Pénzcentrum
2007. november 5. 08:30

A Biztositas.hu portálon az első napokban mintegy 5000-en váltottak kedvezőbb díjat kínáló biztosítóra. A szerződések összesített adatai alapján a következő sorrend alakul ki:

Nyertesek (a legtöbben ide szerződnek):

1) MÁV Általános Biztosító Egyesület (választja a váltók 25%-a)
2) AEGON Biztosító Zrt. (választja a váltók 17%-a)
3) Genertel Biztosító Zrt. (választja a váltók 16%-a)
4) KÖBE Közlekedési Biztosító Egyesület (választja a váltók 14%-a)

Vesztesek (legtöbben mondanak fel itt)

1) Allianz Biztosító Zrt. (felmondja a váltók 16%-a)
2) Posta Biztosító Zrt. (felmondja a váltók 13%-a)
3) KÖBE Közlekedési Biztosító Egyesület (felmondja a váltók 11%-a)
4) Uniqa Biztosító Zrt. (felmondja a váltók 10%-a)

Rácz István a Biztosítás.hu ügyvezetője az idei erősorrendről a következőket mondta: Az első hét adatai alapján kitűnik, hogy az autósok választása továbbra is szinte kizárólag az ár alapján történik. Ezért nem meglepő, hogy 2005-után az idén is, a díjait tavalyhoz képest egyáltalán nem emelő MÁV Biztosító Egyesület a legnépszerűbb, a biztosítót váltani szándékozók között. Úgy tűnik az autósok számára a kötelező továbbra is egyfajta adó, aminél a legalacsonyabb ár, és a megtakarítható legnagyobb összeg a motiváció.

Érdekesség azonban, hogy a népszerűségi lista második helyén ebben az évben az AEGON áll. Ennek oka, az AEGON által idén 40%-ra emelt gyermekkedvezmény, ami a gyermekes családok esetében igen kedvező díjat eredményez. Őket követi a most debütáló Genertel, ahol kizárólag a kármentes ügyfeleket díjazzák alacsony díjjal, azokat viszont kiemelten alacsonnyal.

A KÖBE jó szereplése az egyesület hagyományosan alacsony díjainak és januári kedvezményének köszönhetően szintén nem meglepő, azonban amiatt, hogy a kedvezményt a KÖBE meglévő ügyfelei nem vehetik igénybe, az egyesület a távozók listáján is előkelő helyen áll.

Vesztesek

Az idén állományukban várhatóan nettó veszteséget elszenvedő biztosítók listáját - az elmúlt évekhez hasonlóan - továbbra is az Allianz vezeti. Mindenképpen meg kell említeni ugyanakkor, hogy a végrehajtott tarifa átalakításnak köszönhetően kevesebb veszteségre kell felkészülnie, mint az előző években. A korábban a távozók 22-25%-át adó biztosító ugyanis idén csak 16%-át adja a váltóknak.

A Posta Biztosító Zrt., mint "második legnagyobb vesztes" szereplése, ugyanakkor kisebb meglepetés. Az ok, a tarifaváltozásban keresendő. A Posta Biztosító Zrt. ugyanis 2006 hoz képest, mintegy 10%-os általános emelést hajtott végre, ami legalább is az Internetező közönség tekintetében soknak bizonyul a - minden eddiginél nagyobb idei - árversenyben. A Posta azonban hagyományosan erős vidéken, hiszen a Postahivatalokban folyó értékesítés kizárólagos terepe, amire ebben az évben is bizton számíthat.

Az állományvesztők között harmadik helyen álló KÖBE példája is bizonyítja az idei verseny kiélezettségét. A társaság így a tavalyi kiemelkedően jó szereplését valószínűleg nem tudja majd megismételni.

A vesztesek között még jelentős %-ot magának tudó Uniqa, az idei terveinek megfelelően szerepel. A tarifáját mindenhol kockázat arányos díjakra átállító - jelenleg kötelezőpiaci harmadik legnagyobb - társaság, számított az állomány bizonyos fokú csökkenésére. Jól látható, hogy az Uniqa idei kampányát a jövőbeni kiegyensúlyozott működésnek rendeli alá.

Egyéb Leg-ek

A Biztosítás.hu anyaga, a nyertesek és vesztesek mellett megjelöli még a legkevesebb szerződést szerző és a legkevesebb szerződést vesztő biztosítókat is. Ezek idén a Signal Biztosító Zrt., aki a tavalyi jó szereplést követően, idén mindössze a szerződések 0,6%-át szerzi meg az online összehasonlításban, illetve a

TIR Biztosítási egyesület, aki bár az új szerzések tekintetében nem nyújt kiemelkedőt, ügyfelet sem veszít jelentősen.

A Biztosítás.hu még aláhúzza, hogy az első hét adatai alapján beigazolódni látszanak azok a várakozások, melyek ebben az évben újra rekordszámú váltóra számítanak.

Az első napokban ugyanis 40%-al váltottak többen a portálon, mint az előző év hasonló időszakában. A Biztosítás.hu szerint nagyon is elképzelhető idén a 700 ezres váltói létszám, főként, ha figyelembe vesszük a biztosítók részére ez évtől előírt - a bónusz igazolások egymás között történő továbbítását előíró, az autósokat ettől mentesítő - törtvényi változást, mely minden bizonnyal pozitívan befolyásolja majd a váltási hajlandóságot.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. december 7. 15:55
A producer-showman vitába szállt Gulyás Márton műsorvezetővel arról, hogy a TV2 a Fidesz televíziója...
Kiszámoló  |  2022. december 7. 10:54
Nem akartam írni róla, de annyian kértétek, hát írok egy keveset Matolcsy jegybankelnök beszédéről,...
Bankmonitor  |  2022. december 7. 10:41
Emelkedik a rövid futamidejű lakossági állampapírok kamata. Egy-két éves futamidőre már évi 9-9,5 sz...
Holdblog  |  2022. december 7. 06:03
A központi bankok idén újra ráéreztek az arany ízére: a jegybankok 2022 harmadik negyedévében globál...
Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 7. 18:19