Halifax, Canada - June 9, 2020 - A Tesla Model 3 sedan drives through downtown Halifax. Panning shot with motion blur.

Hatalmas lépésre szánta el magát a Tesla: eldőlt a teljes önvezető technológia sorsa

2024. június 18. 15:46

A Tesla a Baiduval kötött megállapodás révén jelentős lépést tett a teljes önvezető technológia kínai piacra való bevezetése felé, amelynek keretében részletesebb, sávszintű navigációs adatokat biztosítanak a járművek számára, így elősegítve a biztonságosabb vezetést és közelebb hozva a vállalatot a kínai kormányzati jóváhagyás megszerzéséhez - írta a CNN.

A Tesla újabb jelentős lépést tett a teljes önvezető technológia kínai piacra való bevezetése felé, miután megállapodást kötött a Baiduval a térképszoftverek frissítéséről. A Baidu, amely Kína vezető technológiai vállalata, bejelentette, hogy sávszintű navigációs szolgáltatásokat fog nyújtani a Tesla járműveinek. Ez a fejlesztés lehetővé teszi a sofőrök számára, hogy részletes információkat kapjanak az útvonalukon előforduló kanyarokról és sávváltásokról, így növelve az utazás biztonságát.

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója áprilisi meglepetésszerű látogatása során Kínában tárgyalt szakértőkkel arról, hogy az FSD-szoftver kínai bevezetéséhez szükséges egyik legfontosabb lépés a Baiduval való megállapodás. A Baidu térképei révén a Tesla navigációs rendszere képes lesz pontosabban megjeleníteni az útvonalakon történő sávváltásokat, ezzel is javítva az útmutatást.

A Baidu 2020 óta nyújt térképszolgáltatást a Teslának, de korábban ezek az információk csak útszintű adatokra korlátozódtak. Az új megállapodás értelmében mostantól sávszintű navigációt is biztosítanak, ami pontosabb és részletesebb útinformációkat jelent.

A Tesla nemrégiben elindította legújabb szoftverfrissítését Kínában, amely először teszi elérhetővé a részletesebb navigációt. Ez jelentős előrelépést jelenthet az autótulajdonosok számára, akik korábban gyakran panaszkodtak arra, hogy külső térkép szolgáltatásokra kell hagyatkozniuk vezetés közben.

A Baiduval való együttműködés fontos lépést jelenthet abba az irányba is, hogy a Tesla teljesen önvezető rendszerét működtethesse Kínán belül. A kínai jogszabályok értelmében minden önvezető rendszernek helyi térképészeti minősítést kell szereznie ahhoz, hogy közutakon használható legyen. A Baiduval való partnerség így kulcsfontosságú lehet ennek a folyamatnak a levezénylésében.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Ezen túlmenően ez a fejlesztés hozzájárulhat a Tesla globális önvezető technológiának fejlődéséhez is, mivel Kínából szerezhet adatokat segíthetnek az autonóm járművekhez szükséges algoritmusok finomhangolásában.

Az FSD rendszer sikeres bevezetése jelentős bevételnövekedést eredményezhetne a Teslának Kínában, ami különösen fontos lehet az ottani piaci kihívások és verseny miatt. Az áprilisi árcsökkentés után ez további lökést adhatna az eladásoknak ezen a kulcsfontosságú piacon.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 23. kedd
Lenke
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. július 22. 19:14
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm