28 °C Budapest
OXFORD, UK - January 03, 2020. Suzuki cars on a showroom forecourt outside a dealership in Oxfordshire, UK

Forradalmi modellt készül piacra dobni a Suzuki: óriási sikere lehet, ha jól árazzák be

2024. május 28. 16:14

A Suzuki szeretné újraéleszteni a Choinori robogóját, immár elektromos meghajtással.

A Suzuki szeretné újraéleszteni a Choinori robogóját, amely elektromos meghajtással hamarosan visszatérhet a piacra. A Blikk szerint a szabadalmi dokumentumokból azonban nem derült ki sok információ. A titokzatos rajzok kevés részletet árulnak el, így például egyelőre nem ismert, hogy milyen teljesítménnyel rendelkezik majd a Suzuki elektromos robogója, illetve mekkora lesz a jármű maximális hatótávolsága és tömege. A 2003-as hagyományos Choinorit 2 lóerős benzinmotor hajtotta, és mindössze 43 kilogrammot nyomott.

Ami biztos, hogy a Suzuki megoldotta az elektromos robogóknál gyakori problémát: a nehéz akkumulátorok eltávolítását és feltöltését. A japán cég egy ötletes rendszert dolgozott ki, amely lehetővé teszi az ülés alatt tárolt akkumulátorok egyszerű kihúzását egy fogantyú segítségével, így könnyen elvihetők a töltőponthoz. Speciális vezetőcsapok segítik az akkumulátorok kivételét és visszahelyezését.

Egyelőre nem tudni, hogy a Suzuki mikor és milyen áron dobja piacra az elektromos Choinorit, mivel a vállalat erről még nem tett nyilatkozatot. Ha azonban sikerül alacsonyan tartani az árát, úttörő megoldás lehet a kétkerekű járművek piacán.

Te mit gondolsz a saját márkás termékekről?

A következő hetekben a Pénzcentrum és a Debreceni egyetem közös, nagymintás felmérést végez, hogy kiderüljön, hogyan vélekednek a hazai vásárlók az ún. kereskedelmi/saját márkás, illetve a gyártói márkás termékekről. Az alábbiakban arra szeretnénk megkérni, hogy töltsd ki a kérdőívet, ezzel segítve munkánkat. Köszönjük!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 15. szombat
Jolán, Vid
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem