Újfajta busz közlekedik Budapesten: keddig bárki ingyen felszállhat, mutatjuk a menetrendjét

Újfajta busz közlekedik Budapesten: keddig bárki ingyen felszállhat, mutatjuk a menetrendjét

2024. május 18. 15:01

Május 17-étől 21-éig Budapesten lehet díjmentesen kipróbálni a Setra tavaly megújult MultiClass buszcsaládjának legkisebb tagját, az S510LE-t. A jármű az alacsonyabb utasszámú viszonylatokon fog közlekedni, jellemzően nap közben - bárki ingyen felszállhat rá.

Május 17-étől 21-éig Budapesten lehet díjmentesen kipróbálni a Setra tavaly megújult MultiClass buszcsaládjának legkisebb tagját, az S510LE-t – írja az iho.hu. A szakportál szerint az úgynevezett maximidi kategóriába tartozó, 10,5 méter hosszú autóbusz magyarországi turnéjának utolsó állomásaként öt napig a BKV-nál, a dél-pesti régióban dolgozhat üzemi körülmények között. Bár a jármű utasterét inkább az elővárosi közlekedésre optimalizálták, a társaság a buszt a pünkösdi ünnepi időszakban az alacsonyabb utasszámú viszonylatokon fogja alkalmazni.

A mézarany színű próbajármű szombaton, vasárnap és hétfőn a 185-ös és a 217-es vonalakon, 21-én, kedden pedig a 117-es és 185-ös viszonylatokon tűnik fel majd, jellemzően nap közben. Az autóbusz indulási időpontjai a BudapestGo alkalmazásban is láthatók lesznek, valamint a közterületi Futár kijelzőkön is megjelennek.

A tesztautóbuszon az utazás díjmentes, a menetrendje ide kattintva érhető el.

A BKV arra kéri az utasokat, hogy a fel- és leszállásnál az elsőajtós felszállási rendet tartsák be. A jármű tesztjellege miatt a Budapesten megszokottaktól eltérő kialakítások előfordulhatnak (például leszállásjelzés, indításjelzés, utastájékoztatás, merőben eltérő színvilág).

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Címlapkép: bkv.hu

NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 24. hétfő
Iván
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem