27 °C Budapest
Újabb nagy bejelentést tett a BYD: ez lehet a jövő slágerautója, a neve már megvan

Újabb nagy bejelentést tett a BYD: ez lehet a jövő slágerautója, a neve már megvan

2024. április 22. 20:46

A kínai elektromosjármű-gyártó BYD bejelentette, hogy új elektromos pickup modelljét BYD Shark néven fogja piacra dobni. Az új autó egy speciális, a terepjáró vezetési élményt javító Dual Mode Off-Road plug-in hibrid rendszerrel lesz felszerelve - számolt be a Reuters.

A BYD, a kínai elektromosjármű-gyártó vállalat bejelentette, hogy új elektromos pickup modelljét BYD Shark néven fogja piacra dobni. A jármű egy különleges plug-in hibrid rendszerrel, a Dual Mode Off-Road (DMO) technológiával lesz felszerelve, amelyet kifejezetten a terepjárás élményének fokozására terveztek. A vállalat ezt a hírt saját Weibo fiókján osztotta meg, ám az autó árát nem tették közzé. Az információk nyilvánosságra hozatala az előtt történt, hogy megkezdődött volna a pekingi autókiállítás, amely csütörtökön nyitotta meg kapuit.

Magát az autó érkezését már korábban bejelentette a BYD - április elején a Pénzcentrum is megírta, hogy az új modell a Ford, a Toyota és a Tesla hasonló modelljeinek a versenytársa kíván lenni. Bár ezen túlmenően akkor még szinte semmit sem árult el a gyártó, ugyanakkor iparági források már akkor arról szóltak, hogy az új pickup méretei meghaladják majd a Toyota Hiluxét.

Jelenleg a BYD nem értékesít járműveket az Egyesült Államokban, amely a világ egyik legfontosabb pickup piacát jelenti. A cég ugyanakkor a magáénak tudhatta a világ legnagyobb elektromosautó gyártója "elismerést", amit részben agresszív árazási politikájának, illetve a globális terjeszkedésének köszönhetett. Ezt a pozíciót viszont az év első negyedévében elvesztette, amikor a Tesla vált a világ legnagyobbá e tekintetben.

Címlapkép: MTI/AP/Szakcsaj Lalit

NEKED AJÁNLJUK
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 28. kedd
Emil, Csanád
22. hét
Május 28.
Nemzetközi tejnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem