Nem hiszed el, mit tett ez a magyar férfi az autópálya közepén: nézni is borzasztó

Nem hiszed el, mit tett ez a magyar férfi az autópálya közepén: nézni is borzasztó

2022. július 4. 13:31

Újabb kedélyeket borzoló esetet rögzített a Magyar Közút forgalomfigyelő kamerája az M3-as autópályán. Néhány nappal ezelőtt egy személyautó defektet kapott, emiatt nekiment az elválasztó korlátnak, megpördült az autó, így az a forgalommal szemben állt meg az autópálya belső sávjában. Az autóban egy család utazott kislányukkal, az édesapa az esetet követően bármilyen óvintézkedés és segítség kérése nélkül maga kezdte meg a kerékcserét, gyakorlatilag közvetlen életveszélyben. A káli mérnökségének művezetője az esetet észlelve azonnal a helyszínre sietett és saját testi épségét kockáztatva nemcsak a családot mentette meg egy esetleges tragikus balesettől, hanem még a defektes autót is sikerült kiszednie a forgalomból, ezzel további baleseteket megelőzve. 

A közutas művezető a helyszínre érve nagyon gyorsan cselekedett, a folyamatos forgalom közepette a gyermeket kiemelte az elválasztósáv korlátja mögül és a család minden tagját biztonságban átjuttatta a leállósáv melletti szalagkorlát mögé. Saját életét kockáztatva megkísérelte a defektes autó mentését is, ám ekkor egy személyautó szinte az utolsó pillanatban állt meg a kocsi előtt, az utána érkező kisteherautó majdnem belecsapódott a két járműbe, végül mindössze 10 centivel a személyautó mögött tudott megállni. Így a közutas művezető elsőként inkább a figyelemfelhívás mellett döntött, villogott az autóval és saját láthatósági mellényét lekapva, a feje felett pörgetve próbált jelezni az érkező sofőröknek.

A rendőrség is a helyszínre érkezett, a művezetőnek sikerült egy gyors mozdulattal az autót is kimentenie a forgalomból és szerencsére végül a családtagok és a közlekedés többi résztvevője is megúszta sérülés nélkül az esetet. 

A videón látható, hogy a káli művezető kiérkezése előtt a család vélhetően nem észlelte, mennyire veszélyes helyzetben vannak, pedig egyálalán nem garantált, hogy az autópályán, ingerszegény környezetben, magas sebességgel haladó autók és kamionok időben észre tudnak venni egy álló járművet a haladó sávokban. A Magyar Közút ezért legújabb videójával arra biztat mindenkit, ha veszélyes helyzetbe kerül a gyorsforgalmi utakon, azonnal húzódjon a leállósáv melletti szalagkorlát mögé és kérjen segítséget a 112-es számon a további balesetveszélyes helyzetek elkerülése érdekében.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm