30 °C Budapest
Hand of man fueling up a vehicle with a yellow gas pump.

Sosem látott üzemanyagár-emelés élesedett: hajmeresztő, mennyibe kerülne most egy liter benzin Magyarországon

2022. március 13. 20:02

Az mögöttünk álló héten is igyekeztünk érdekes és izgalmas anyagokkal jelentkezni, amellett, hogy a szomszédunkban zajló orosz-ukrán háború legfontosabb történéseit és annak a magyar gazdaságra gyakorolt hatásait is nyomon követtük. Most összeszedtük azokat a cikkeinket, melyekre a legtöbben kattintottak 2022. 10. hetében.

Sosem látott üzemanyagáremelés Magyarországon: 41 forinttal drágul a benzin, 66-tal a gázolaj

Az ársapka miatt a benzinkutak még 480 forintért tudnak (ha tudnak) üzemanyagot vásárolni tovább értékesítésre, de a végfelhasználók részére továbbra is változhat a benzin és a gázolaj ára. Szerdán a benzin beszerzési ára bruttó 41 forinttal emelkedik, a gázolajért pedig 66 forinttal kell többet fizetni a holtankoljak.hu szerint.

Ez a szegények zöldsége Magyarországon: rengeteget esznek belőle, kár hogy nem egészséges

A legfrissebben elérhető statisztikák szerint Magyarország legtehetősebbjei mintegy 40 kiló zöldséggel fogyasztanak többet évente, mint a legszegényebbek. Akad viszont egy zöldség (ami életteni hatásait nézve inkább nem is az), amit a legszegényebbek is szinte ugyanannyit fogyasztanak, mint a leggazdagabbak. Ez pedig a burgonya, minden más termékből viszont súlyos a szegényebb rétegek lemaradása.

Megszólalt Putyin Európa és Magyarország gázellátásáról: ezt ígérte az orosz elnök

Az orosz elnök azt mondta, hogy az ukrán gázszállító rendszer is teljesen fel van töltve az Európába irányuló orosz gázszállítási szerződések értelmében.

Magyar milliárdos jött pénzt kérni az RTL Cápáitól: nem szégyelli, nagyon mellényúlt

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Elérkeztünk a Cápák között negyedik évadának utolsó részéhez, amely bővelkedett az izgalmakban! Láthattunk tortából készült hortobágyi palacsintát, és szennyvízből készült tisztítószert is bemutattak a nagyhalaknak. Bár a befektetők már jópár éve sulykolják, hogy mennyire fontos, hogy a vállalkozók helyesen lőjék be a cégértéket, a tipikus hibát a 10. epizód szereplői is rendre elvétették - amin fel is húzták magukat a Cápák. Balogh Levente meglepő ajánlata a legvégére maradt, és a mai részből az is kiderült, hogy mire jutottak a fiatalok, akik az ajándékozást reformálnák meg.

Újabb 2,5 százalékos nyugdíjemelés jöhet soron kívül: annyira elszállt az infláció, hogy muszáj lépni?

2022. januárban 5 százalékos emelést hajtottak végre a magyar nyugdíjakon, amely már így is magasabb volt, min a költségvetési törvényben eredetileg szereplő 3 százalék. Erre a magas infláció miatt volt szükség, hiszen főként ősztől jelentősen emelkedtek az árak. Bár a szakértők is azt várták, hogy 2022-ben elkezdődhet a mérséklődés, előbb a decemberi 7,4 százalékról januárban már 7,9 százalékra szökött az éves infláció, múlt hónapban pedig elérte a 8,3 százalékot. Olyan mértékű drágulás ment tehát végbe, amire szinte nincsenek szavak, mindeközben pedig február végén kitört Ukrajnában a háború. Az elemzők tartós inflációra, további rekordáremelésre számítanak a következő hónapokban. Elkerülhetetlennek tűnik tehát a nyugdíjak korrekciója az inflációhoz.

Ezrek hagyják el ezeket a magyar városokat, falvakat: mi elől menekülnek ennyien?

Öt éves távlatban találni olyan magyarországi várost, ahol a lakosság több mint 10 százaléka egyszerűen eltűnt. A toplistán ráadásul több megyeszékhely is szerepel, arányait tekintve pedig, 2017-2022 között Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna és Borsod-Abaúj-Zemplén megye egyes városaiból távoztak a legtöbben. A városok mellett ráadásul a kisebb községek sincsenek biztonságban, találtunk például olyan települést, ahonnan 5 év alatt majdnem eltűnt a lakosság fele!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 9. kedd
Emőd
32. hét
Augusztus 9.
Az állatkertek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?