Erről rengeteg autós megfeledkezik januárban: nagyot néznek, mikor jön a csekk

Erről rengeteg autós megfeledkezik januárban: nagyot néznek, mikor jön a csekk

2021. január 25. 19:01

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) adatai szerint több mint 2,6 millió darab 2020-ra megváltott éves országos és megyei autópálya-matrica érvényessége jár le 2021. január 31-én éjfélkor. Azt követően az említett e-matricák nem használhatóak a hazai díjköteles gyorsforgalmi utakon, viszont csaknem 1,7 millió tavalyi matrica helyett nem vettek még ideit az autópálya-használók.

"A 2021-es esztendőre a tavalyi éves országos és megyei autópálya-matricák több mint 65 százalékát még nem vásárolták meg a közlekedők, ez mintegy 1,7 millió darab ilyen típusú vignettát jelent." - mondta Bartal Tamás, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója. Hozzátette:

Azoknak, akik már tavaly is ezekkel a típusú e-matricákkal közlekedtek és akár napi szinten használják a díjköteles úthálózatot, még egy hetük van arra, hogy megvásárolják az úthasználati jogosultságukat.

A NÚSZ Zrt. Üzleti Intelligencia Osztályának adatai szerint az idei évre a mai napig több mint 915 ezer darab éves országos és megyei e-matrica fogyott, ezek közül valamivel több, mint 243 ezer éves országos és bő 672 ezer - szintén éves érvényességű - megyei autópálya-matrica kelt el.

Január 31-e az úthasználati díj fizetéséhez kapcsolódó mentességek és kedvezmények megújítása szempontjából is fontos határidő.

Előbbi olyan járművekre vonatkozik, mint a hazai rendvédelmi szervek által üzemben tartott, vagy megkülönböztető jelzés használatára jogosult gépjárművek. Utóbbi pedig - a határidő tekintetében - a nagycsaládosokat érinti. Részleges díjmentességre a mozgáskorlátozottak is jogosultak, azonban az ő esetükben nem szükséges a bejelentést évente megújítani a kedvezmény igénybe vételéhez.

Az autópálya-matricák beszerzéséhez a NÚSZ Zrt. a saját, mobiltelefonra is optimalizált ematrica.nemzetiutdij.hu oldalát ajánlja, ahol kényelmi díj nélkül intézhető a vásárlás, és az azt igazoló bizonylatot/nyugtázó értesítést sem kell megőrizni az érvényesség lejárta után két évig. Ráadásul ezen a felületen minden adatot csak egyszer kell megadni, így a későbbi vásárlások során elkerülhetők a tévesztésekből (pl.: rendszámelírás) fakadó kellemetlenségek, és itt egészen biztosan hiteles és pontos információt találnak a közlekedők arról, hogy milyen e-matricát vásároltak, és az pontosan meddig érvényes.

NEKED AJÁNLJUK
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 8. hétfő
László
32. hét
Augusztus 8.
Nemzetközi Macska Nap
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?