18 °C Budapest
Ez a magyar autósok legnagyobb félelme: kevés kivédeni, bárkivel megeshet

Ez a magyar autósok legnagyobb félelme: kevés kivédeni, bárkivel megeshet

2020. november 10. 16:31

A magyar autóvezetők az autóbalesetek mellett leginkább egy váratlan meghibásodástól tartanak, közel felük tapasztalt is már műszaki gondot az utakon, mely a motorhoz, az akkumulátorhoz vagy a defekthez köthető.

Egy friss felmérésből az derült ki: a kitöltők fele legalább 10-15 év közötti vagy 15 évnél idősebb autóval vág neki az utazásoknak. A válaszadók a kötelező biztosításon túl legfeljebb CASCO-val rendelkeznek, 51 százalékuk pedig semmilyen egyéb biztosítást nem vesz igénybe. Az OTP Mobil kutatásából többek között az is kiderült, hogy milyenek a vezetési szokásai a Simple alkalmazás felhasználóinak.

A válaszadók 80 százaléka saját autót használ, és több mint kétharmada legalább 5 évnél idősebb gépjárművel közlekedik. A 10 és 15 év közötti autók a leggyakoribbak a Simple userek között, 26,6 százalékuk ilyen idős gépjárművet vezet, 23,4 százalékuk pedig 15 évnél idősebb autót használ.

Az alkalmazás felhasználóinak 80 százaléka rutinos sofőr, aki már több mint 10 éve rendszeresen vezet. Többségüknek nincsenek közlekedéssel kapcsolatos félelmei: 85 százalékuk szerint nem számít, hogy autópályán, nagyvárosban vagy csupán kisvárosban vezetnek, úgy érzik, mindig magabiztosan állják meg a helyüket az utakon.

Ez a legnagyobb félelmük

Az is kiderült ugyanakkor, hogy a résztvevők közel fele tapasztalt már váratlan gondokat a gépjárművével, 5 százalékuk már több mint 3 kényszerpihenőn is túl van autójával. Leggyakrabban az autó motorjával (47,1%) vagy akkumulátorával (34,7%) kapcsolatos hibák miatt voltak kénytelenek a sofőrök kiállni a forgalomból, de 23,4%-uk élt már át defektet is. A megkérdezettek legnagyobb félelme a váratlan balesetből vagy meghibásodásból származó kár, de

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

tartanak attól is, hogy idegen helyen vagy az éjszaka közepén szorulnak segítségre az utakon.

A válaszadók magabiztosak a kárrendezés menetével kapcsolatban, azonban a kötelező gépjármű biztosításon túl kevesen rendelkeznek más biztosítással. Casco-val 42 százalékuk bír, a kitöltők több mint fele pedig egyáltalán nem kötött olyan biztosítást, ami a saját gépjármű meghibásodása vagy sérülése esetén nyújtana segítséget, habár közel 21 százalékuk jelezte, hogy még nem kötött, szívesen kötne asszisztencia biztosítást.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?