Dupla annyit fizethetnek az autósok, ha erre nem figyelnek: könnyű elrontani

Dupla annyit fizethetnek az autósok, ha erre nem figyelnek: könnyű elrontani

2020. február 4. 09:31

Most vásárolja meg mindenki a megyei matricákat, viszont könnyen hiba csúszhat a dologba: a legkellemetlenebb a megye nevének eltévesztése lehet, ha valaki sms-ben vásárol úthasználati jogosultságot.  Ez a hiba ugyanis utólag nem orvosolható - erősítette meg a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató.

Az e-matrica vásárlásokhoz kapcsolódóan az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról szóló 36/2007. (III. 26.) GKM rendelet alapján a díjkategória, a rendszám és a felségjelzés esetében van lehetőség a korrigálásra. Magyarán hiányos, azaz rossz a rendelet, nem az ügyfélszolgálat tehet erről a korlátozásról - hívta fel a figyelmet összesítésében a vezess.hu. 

A rendszám elírását, a felségjel elírását, és a díjkategória-tévesztést is lehet utólag orvosolni. Ehhez be kell menni a társaság 19 ügyfélszolgálatának valamelyikére. Be kell mutatni a jármű forgalmiját, valamint a jogosultság megvásárlását igazoló szelvényt, vagy SMS-vásárlás esetén a nyugtázó értesítést. A szolgáltatás díja egységesen 1470 forint, de például az O betű és a nulla összetévesztéséből fakadó elírás javításáért nem kérnek pénzt.

Ezeket a javításokat még a pótdíj megérkezte utáni 60 napon belül meg lehet ejteni.

Utána viszont már ki kell fizetni a büntetést és persze az új matrica árát is. Felhívják még a figyelmet, hogy a téves díjkategória esetében a pótdíjkülönbözet megfizetésétől nem tudnak eltekinteni, ugyanakkor, kettőnél több pótdíj esetén - amennyiben a jogszabályi feltételek fennállnak - a pótdíj-maximalizálással tudják az ügyfél terheit enyhíteni - közölte a NÚSZ.

NEKED AJÁNLJUK
Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 19. péntek
Huba
33. hét
Augusztus 19.
Humanitárius világnap
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?