9 °C Budapest
Innen már csak lefelé van út? Ezért hanyatlik az autógyártás

Innen már csak lefelé van út? Ezért hanyatlik az autógyártás

2020. január 29. 19:34

A Bosch közzétette legfrissebb számait, ennél is érdekesebb azonban, hogy a cég vezetője hogyan vélekedik az autóipar kilátásairól. A Bosch vezére szerint elképzelhető, hogy túl vagyunk az autógyártás csúcsán, Volkmar Denner a következő néhány év során nem is számít a növekedésre a globális autógyártásban. A cég elbocsátásokat jelentett be, bár ennek pontos nagyságával kapcsolatban a társaság nem szolgált további információkkal. 

A világ legnagyobb autóipari beszállítója szerdán tette közzé legfrissebb számait, az igazán érdekes azonban az, hogy az autóipar kilátásaival kapcsolatban hogyan vélekedett a cég vezére - írja a Portfolio. A Bosch szerint a globális gépjárműgyártás várhatóan tovább csökkenhet, az előállított járművek száma 2,6 százalékkal 89 millió darabra csökkenhet 2020-ban, a kínai, az európai és amerikai kereslet visszaesése miatt.

A Bosch vezére szerint elképzelhető, hogy túl vagyunk az autógyártás csúcsán. Volkmar Denner hozzátette, hogy a termelés alacsony szinten maradhat, és 2025 előtt nem is számít a növekedésre a globális autógyártásban és a piac 10 millió járművel csökkenhet idén 2017-tel összehasonlítva.

Denner kiemelte, hogy az elektromos autók elterjedése várhatóan lehetőségeket teremt hosszú távon, azonban rövid távon már hatással lesz a munkahelyekre. Az autóipari beszállító vezetője szerint tíz munkás kell egy dízel befecskendező rendszer elkészítéséhez, három egy benzines rendszerhez, míg egy elektromos motor elkészítéséhez egy munkás szükséges.

Ennek következtében a Bosch elvégzi a szükséges módosításokat a saját munkaereje esetében ahol szükséges, beleértve a rövidebb munkaórákat, az önkéntes felmondást és távozási csomagokat is, azonban a cég a globális munkaerejének csökkentésére vonatkozóan nem szolgált információkkal. A társaság tavaly 6 800 fővel 402 800-ra csökkentette az alkalmazotti létszámát, ebből 2000 állást Németországban, míg 3 600-at az ázsiai régióban szüntetett meg.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A Bosch bevétele tavaly 77,9 milliárd euró volt, az üzemi eredmény 44 százalékkal 3 milliárd euróra csökkent 2019-ben, míg a cég üzemi marzsa hét százalékról négy százalékra csökkent az alacsonyabb kínai-, és indiai kereslet következtében.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 6. csütörtök
Brúnó, Renáta
40. hét
Október 6.
A mosoly világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?