7 °C Budapest

Teljesen elektromos Mini érkezik Magyarországra: nem is olyan vészesen drága

2019. október 30. 19:00

Már nálink is meg lehet rendelni a teljesen elektromos meghajtású Minit. A kisautó alapára támogatásokkal együtt kevesebb mint 10 millió forint.

Magyarországon is rendelhetővé vált a Mini első tisztán elektromos modellje, a Cooper SE. A városi közlekedésre tervezett prémium kisautó alapára bruttó 10 500 000 forint állami hozzájárulás nélkül, így a másfél millió forintos támogatás igénybevételével a villanyautó már 9 millió forintért hazavihető - írja a Villanyautosok.hu a BMW Group bejelentése nyomán

Az alapfelszereltség részei a MINI Electric Revolite Spoke 16" könnyűfém keréktárcsák, a Vigorous Grey stílusú külső visszapillantó tükrök és dizájnelemek, a navigáció, első sportülések, automatikus klímaberendezés, riasztóberendezés, LED technológiás fényszórók és ködlámpák, valamint Apple CarPlay támogatás. Aki egyéb extrákat szeretne, az választhatja az M, L, és XL felszereltségi szintek valamelyikét, akik pedig csak az utasteret szeretnék ellátni egy különleges dekorációval, azok kérhetik az exkluzívan az elektromos változathoz megalkotott Interior Style MINI Electric vagy az Interior Style MINI Dark csomagot.

A Mini Cooper SE a hagyományos háromajtós Mini alapján készült, a belsőégésű motort azonban egy 184 lóerő teljesítményű villanymotor váltotta le, amihez 270 Nm forgatónyomaték párosul. A nulla-százas gyorsulás 7,3 másodpercet vesz igénybe, a végsebesség pedig 150 km/h. Az autó aljában elhelyezett lítium-ion akkupakk nem csupán a 235-270 kilométeres WLTP-szerinti hatótávot adja. A csomagtér alapesetben 211 liter, de a hátsó üléstámlák ledöntésével egészen 731 literre bővíthető.

A Mini Cooper SE-t novemberben kezdi gyártani a BMW Group, a kereskedésekbe pedig egész Európa-szerte, így Magyarországon is a jövő év márciusában érkezik.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 13:12
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem