13 °C Budapest
Teljesen elektromos Mini érkezik Magyarországra: nem is olyan vészesen drága

Teljesen elektromos Mini érkezik Magyarországra: nem is olyan vészesen drága

2019. október 30. 19:00

Már nálink is meg lehet rendelni a teljesen elektromos meghajtású Minit. A kisautó alapára támogatásokkal együtt kevesebb mint 10 millió forint.

Magyarországon is rendelhetővé vált a Mini első tisztán elektromos modellje, a Cooper SE. A városi közlekedésre tervezett prémium kisautó alapára bruttó 10 500 000 forint állami hozzájárulás nélkül, így a másfél millió forintos támogatás igénybevételével a villanyautó már 9 millió forintért hazavihető - írja a Villanyautosok.hu a BMW Group bejelentése nyomán

Az alapfelszereltség részei a MINI Electric Revolite Spoke 16" könnyűfém keréktárcsák, a Vigorous Grey stílusú külső visszapillantó tükrök és dizájnelemek, a navigáció, első sportülések, automatikus klímaberendezés, riasztóberendezés, LED technológiás fényszórók és ködlámpák, valamint Apple CarPlay támogatás. Aki egyéb extrákat szeretne, az választhatja az M, L, és XL felszereltségi szintek valamelyikét, akik pedig csak az utasteret szeretnék ellátni egy különleges dekorációval, azok kérhetik az exkluzívan az elektromos változathoz megalkotott Interior Style MINI Electric vagy az Interior Style MINI Dark csomagot.

A Mini Cooper SE a hagyományos háromajtós Mini alapján készült, a belsőégésű motort azonban egy 184 lóerő teljesítményű villanymotor váltotta le, amihez 270 Nm forgatónyomaték párosul. A nulla-százas gyorsulás 7,3 másodpercet vesz igénybe, a végsebesség pedig 150 km/h. Az autó aljában elhelyezett lítium-ion akkupakk nem csupán a 235-270 kilométeres WLTP-szerinti hatótávot adja. A csomagtér alapesetben 211 liter, de a hátsó üléstámlák ledöntésével egészen 731 literre bővíthető.

A Mini Cooper SE-t novemberben kezdi gyártani a BMW Group, a kereskedésekbe pedig egész Európa-szerte, így Magyarországon is a jövő év márciusában érkezik.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?