27 °C Budapest
Brutális sebességkorlátozás jöhet a magyar városokban?!

Brutális sebességkorlátozás jöhet a magyar városokban?!

2017. szeptember 12. 09:31

Évek óta kiemelt cél az Európai Unióban a közlekedési balesetek csökkentése. Ennek érdekében felmerült, hogy minél több városi övezetben korlátozzák a sebességet 50 kilométer per óráról 30-ra. Magyarországon is várható a 30-as zónák kiterjesztése.

Idén márciusban a szlovén Violeta Bulc, az Európai Unió közlekedési biztosa elég bátor ötletet vetett fel a döntéshozóknak. A szakember szerint halálos balesetek drasztikus csökkentését a városon belüli sebességhatár csökkentésével lehetne elérni. Mindez azt jelentené, hogy a jelenlegi 50 kilométer per óra helyett csak 30 kilométer per órával lehetne hajtani.

A Napi.hu megkereste a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot, hogy várható-e Magyarországon is sebességkorlátozás.

"A korlátozott sebességű övezetek további alkalmazása, terjesztése közlekedésbiztonsági szempontból is támogatandó. (...) A korlátozás tömeges alkalmazása azonban nagymértékben szűkítené a hálózat átbocsátó képességét, ami hosszú távon jelentős torlódásokat eredményezhetne. Ez végső soron a szabálykövetési hajlandóság visszaszorulásához vezethetne, így akár kontraproduktív intézkedés is lehet" - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

A közeljövőben tehát vélhetően újabb és újabb zónákban korlátozzák majd a sebességet 30 kilométer per órára, arra azonban nem kell számítani, hogy egységes szabályozás jön, vagyis a városi sebesség egyelőre 50 kilométer per óra marad.

NEKED AJÁNLJUK
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 27. hétfő
László
26. hét
Június 27.
Polgárőr nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?