17 °C Budapest

Rommá törték a magyar tévés autóját: most minden azon múlik, hogy...

2016. szeptember 8. 17:33

Teljesen ronccsá törték az ismert műsorvezető autóját. Egyelőre tanácsatalan, mikorra dől el, hogy mekkora összeget kap a biztosítótól, és amíg nem tudja, hogy "meddig nyújtózkodhat", nem mer másikat venni.

Az utcán parkolt éjszaka Pintér Adrienn Ada autója, amikor belehajtott egy sofőr, és totálkárosra törte a műsorvezető kocsiját. 

"Éjszaka a hangos zörejre riadtam, rögtön lementem megnézni, mi történt. Totálkáros lett sajnos, mivel megpördült az autóm, így minden oldalról roncsolódott. Kivonták a forgalomból, már többet nem használhatom. Az okozó járműve is rommá tört. Volt cascóm is, és nagyon várom, hogy mit mond a biztosító, mekkora összeget kapok" 

- mondta Ada a Blikknek. Hozzátette, addig nem mer új autót nézni, amíg nem tudja, hogy mennyit kap a biztosítótól. 

A cascónál nincs egységes tartifa, hogy milyen jellegű kárért mekkora összeget fizet a biztosító, ez attól is függ, hogy az autós milyen biztosítást kötött. Az is befolyásolja, hogy adda mennyit fog kapni a biztosítótól, hogy mekkora önrészt vállalt a szerződésében.

Magasabb önrésszel évente néhány ezer forintot meg lehet spórolni, de kisebb (félmillió forint alatti) károknál kétszer akkorra önerőt vállalni, és így csak a nagyobb káresemények esetén nyújtanak valódi védelmet. Ada esetében ez minden tekintetben nagy kárnak számít, így függetlenül attól, hogy milyen cascót kötött, fizetni fog neki a biztosító. Az egyetlen kérdés csak az, hogy mennyit.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az autósok egyébként az idei év első öt hónapjában átlagosan 76 500 forintért kötöttek teljes körű casco-szerződést, ami csaknem 10 százalékkal haladja meg az előző év hasonló időszakában mért szintet (69 300 forint). Tavaly több mint 41 milliárd forintot fizettek ki a biztosítók a cascóval rendelkező autótulajdonosoknak.

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem