5 °C Budapest

Ennyit spórolhatnak a kgfb-n a legszerencsésebb autósok

2015. november 11. 12:31

Átlagosan 3400 forinttal kell kevesebbet fizetniük - a jelenlegi biztosító által megajánlott indexdíjhoz képest - jövőre azoknak az ügyfeleknek, akik eddig az idei kgfb-kampány első kilenc napján váltottak - derül ki a Netrisk.hu közleményéből.


Holnapig kell megkapniuk az év végi évfordulóval rendelkező autósoknak a következő biztosítási időszakra vonatkozó díjról értesítő indexlevelet. A biztosítóktól megkapott díjértesítőkben szereplő indexdíjak túlnyomórészt emelkedést mutattak, emiatt nem meglepő, hogy a megajánlott jövő évi díjakhoz képest a váltók idén is tudtak kedvezőbb ajánlatokat találni: több mint 60 százalékuk 3 ezer forintnál magasabb összeget spórolt meg, egynegyedük esetében pedig ez az összeg a 7 ezer forintot is meghaladta.

Amit a díjértesítőről tudni kell

  • Akinek még nem érkezett meg a díjértesítője, mielőbb érdeklődjön biztosítójánál. Bár a biztosító értesítője a hivatalos adat, de az összegről - a szükséges adatok megadását követően - a díjszámítás során egyes összehasonlító kalkulátorok is tájékoztatást adnak.
  • Aki jelenlegi szerződését az e-kommunikációs kedvezmény feltételei szerint kötötte meg, már ne postai úton, hanem az általa megadott e-mail címre várja a küldeményt.
  • A díjértesítőben a kötelező biztosítás indexdíja mellett a bónusz besorolást is feltüntetik, ami azonban a biztosítási évfordulóig eltelt időszakban még módosulhat, amennyiben az ügyfél ez idő alatt kifizetéssel járó kárt okoz járművével. Ebben az esetben értelemszerűen az indexdíj összege is növekedni fog.

Az Astránál maradt autósoknak mindenképpen érdemes lépni

A  még az Astra biztosítónál lévő év végi évfordulós ügyfeleknek közel kétszeres indexdíjjal kell számolniuk, így nagy valószínűséggel ők mindenképpen a váltás mellett döntenek majd. A Netrisk.hu külön megvizsgálta az Astra biztosítónál kötött, még meglévő év végi szerződéseit. E szerződések átlagdíja jelenleg 15 500 forint, azonban az Astra még érvényben lévő díjtarifája szerint az e szerződésekhez tartozó indexdíjak átlaga meghaladja a 31 ezer forintot is. Vagyis feltételezhető, hogy a kampány végére az ügyfelek maradéka is el fog tűnni az Astra állományából.

A legnépszerűbb biztosítók

A Netrisk.hu-nál eddig leadott több mint 10 ezer megrendelés alapján az új szerződések átlagdíja 13 ezer forint körül mozog. A legnépszerűbb biztosítók pedig az alábbiak:

  • K&H;
  • Union;
  • Allianz;
  • Signal;
  • Groupama.
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 4. szombat
Ráhel, Csenge
5. hét
Február 4.
Rákellenes világnap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?