26 °C Budapest
Moszkva, 2024. április 2.Vlagyimir Putyin orosz elnök a belügyminisztérium vezetõségének kibõvített ülésén Moszkvában 2024. április 2-án.MTI/EPA/Szputnyik/Kreml pool/Szergej Szavosztyanov

Ezért tette lapátra régi szövetségesét Putyin: nagy fordulat érik az ukrajnai háborúban?

2024. május 13. 10:59

Az elmúlt hetekben már pletykáltak arról, hogy megingott Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter pozíciója.

Az elmúlt hetekben már pletykáltak arról, hogy megingott Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter pozíciója Moszkvában - írja a Portfolio. A tárcavezető az egyik legfontosabb embere volt Vlagyimir Putyin orosz elnöknek, már 2012 óta töltötte be a tisztséget. Az elmúlt hetekben már szorult a hurok a védelmi miniszter körül, mivel több fontos helyettesét is leváltották, valamint korrupcióval vádolták meg. Oroszországban az ilyen pereket többnyire akkor alkalmazzák, amikor érezhetően elfogy a politikai támogatás valaki körül.

Sojgu nem tűnik el, Nyikolaj Patrusev helyett ő fogja a Nemzetbiztonsági Tanács titkári pozícióját betölteni. Utódja Andrej Belouszov lesz, amely jelentős változásokat jelez az orosz gondolkodásban. Az ISW elemzése szerint a váltás azt jelzi, hogy Putyin mozgósítani szeretné az orosz gazdaságot és felpörgetné a védelmi-ipari bázisokat is. Vélhetően az új miniszterrel a Kreml egy elhúzódó háborúra számít, valamint egy esetleges konfrontációra a NATO-val. Belouszov korábban a gazdasági területen szerzett tapasztalatokat, valamint a védelmi ipari fejlesztések során

Sojgu új pozíciója közben illeszkedik az eddigi mintába, hogy Putyin az idős, kegyvesztetté váló vezetőket nem elbocsátja, hanem a perifériára szorítva tovább alkalmazza őket.

Címlapkép: Szergej Szavosztyanov, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 22. szombat
Paulina
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm