27 °C Budapest
White candle burning in the dark

Elképesztő tragédia egy újabb autóversenyen: heten meghaltak, nézők közé csapódott egy autó

2024. április 22. 10:55

Hét ember életét vesztette és huszonegyen megsérültek, amikor egy versenyautó a nézők közé hajtott a Srí Lankai Fox Hill Supercross autóversenyen, Diyatalawában, ami súlyos biztonsági aggályokat vet fel az esemény szervezésével kapcsolatban - közölte a BBC.

Egy tragikus baleset történt Srí Lankán, ahol egy versenyautó a nézők közé hajtott a Fox Hill Supercross versenyen Diyatalawában. A vasárnapi esemény során hét ember életét vesztette, köztük négy versenybíró és több néző, akik között egy nyolcéves kislány is volt. További 21 személy sérült meg a balesetben.

A sofőr állapotáról és lehetséges vádemeléséről kevés információ áll rendelkezésre. A hadsereg tulajdonában lévő pályán történt incidensek kapcsán teljes körű rendőrségi vizsgálat zajlik. Diyatalawa Srí Lanka középső déli részén helyezkedik el. A beszámolók szerint a baleset akkor történt, amikor az egyik autó kirepült a pályáról, nem sokkal egy másik autó felborulása után. A helyszínen egyébként próbálkoztak az autók lassítására sárga lámpák lengetésével, de ezek sikertelennek bizonyultak.

A közösségimédia-felvételek tanúsága szerint az esemény sokkolta a jelenlévőket; sikolyok hallatszottak a tömegből, emberek rohantak segíteni a bajba jutottakhoz. Öt áldozat már a helyszínen életét vesztette, míg további kettő később hunyt el a kórházban. Néhány sérült továbbra is kritikus állapotban van.

A biztonság hiányosságai miatt komoly kritika érte az esemény szervezőit, különösen amiatt, hogy bizonyos pályaszakaszokon nem voltak megfelelő védelmi intézkedések. A Srí Lanka-i Autósport Szövetség 1993 óta rendezett eseménye idén először került megrendezésre öt év szünet után, amelyet a világjárvány okozta korlátozások és az ország gazdasági válságából eredő problémák okoztak. Az esemény ingyenes volt a nézők számára, és becslések szerint mintegy 100 000 ember vett részt rajta.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Mint ismeretes, március végén a Pénzcentrum is beszámolt arról, hogy mennyire súlyos baleset történt az Esztergom-Nyerges Rallyn, melyben több ember meghalt, illetve megsérültek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 28. kedd
Emil, Csanád
22. hét
Május 28.
Nemzetközi tejnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem