25 °C Budapest
Container ship on Elbe river heading towards North Sea (sunrise)

Szörnyű tragédia: felborult egy teherhajó, eddig nyolc halottról érkezett jelentés

2024. március 20. 13:45

Egy dél-koreai zászló alatt közlekedő tartályhajó, amely közel ezer tonna akrilsavat szállított, felborult Japán partjainál a viharos tengeren. Nyolc ember életét vesztette, a mentőalakulatok még két eltűnt után kutatnak - közölte a Daily Mail.

Egy dél-koreai zászló alatt közlekedő tartályhajó, amely közel ezer tonna savat szállított, felborult a viharos tengeren Japán partjainál. A balesetben nyolc ember vesztette életét, míg a legénység további két tagját még mindig keresik. A Keoyoung Sun nevű hajónak 11 fős legénysége volt, eddig közülük kilencet sikerült kimenteni. A mentésre reagálva a parti őrség szóvivője elmondta, hogy még mindig zajlik a keresés.

A túlélők közül nyolcan elhunytak miután kórházba szállították őket. Az egyetlen életben maradt legénységi tag Indonéziából származik. Egy másik megtalált személy állapotáról nincsenek információk. A hajó szerdán reggel kezdett süllyedni Yamaguchi prefektúra közelében. A legénység ekkor értesítette a parti őrséget, hogy bajban vannak a Mutsure-szigetnél. Ez a helyszín Honshu délnyugati részén található, Tokiótól légvonalban mintegy 500 mérföldre.

A vesselfinder.com információi szerint a Keoyoung Sun egy 1996-ban épült tartályhajó, amely vegyipari és olajtermékeket képes szállítani. A balesetkor 980 tonna akrilsavat fuvarozott Himeji kikötőjéből Ulsanba. A japán NHK televízió által közzétett felvételeken látható volt a felborult hajó és egy mentőcsónak, miközben a parti őrség hajója és egy helikopter is megjelentek a helyszínen.

A parti őrség szerint nem sokkal reggel 7 óra után érkezett meg az első segélyhívás, amiben arra kérték őket, hogy segítsenek, mert a hajó megdőlt. A hajót üzemeltető cég nem nyilatkozott az esetről. Jelenleg nincs információ arról sem, hogy az akrilsav kiszivárgott-e az óceánba. Ezt az anyagot általában akrilok és gyanták előállítására használják, valamint olajkezeléshez és víztisztítás céljából is alkalmazzák.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem