12 °C Budapest

Újabb csúcsbort árul fillérekért a Lidl

2017. július 1. 13:02

A Lidl Magyarországon is kapható, 2016-os Albert Pineaud Coteaux d'Aix-en-Provence borát méltatja a Gault&Millau.

"Kis büdzsével belekóstolni, milyen is a provanszi rozé. Ezt tudja. Igazán nem rossz teljesítmény ilyen áron, tekintve, hogy jellemzően többet kell leszurkolnunk a műfajért, és mert szépen visszaadja a remélt karaktert" - írja a Gault&Millau a Lidl rozéjáról.

Hibamentesnek és ízlésesnek találják, illatában fehér ribizli, halva és egy kis rózsa köszön vissza. 9 pontot adtak neki. A jó hír, hogy a bort Magyarországon is be lehet szerezni, és mindössze 1200 forintba kerül. Az ital a "francia napok" keretén belül került a polcokra, néhány héttel ezelőtt. Érdemes viszont nyitott szemmel járni, könnyen előfordulhat, hogy találunk még belőle.

Forrás:www.lidl.de

Évek óta megfigyelhető trend, hogy a hipermarketek, diszkontok polcain kifejezetten jó áron vásárolhatunk színvonalas borokat. Alig egy hete számoltunk be róla, hogy nem egész 8 fontért árul egy kiváló habzóbort a Lidl, amely nála ötször drágább italokkal kapott ugyanolyan minősítést a Nemzetközi Bor- és Szeszesital Bajnokságon. Csakhogy ezt a magyar vásárlók nem tudják beszerezni a hazai üzletekben.

Az Aldi egyik roséja, a 2016-os évjáratú Exquisite Collection Côtes De Provence pedig ezüstérmes lett az International Wine Challenge nemzetközi borversenyen, a borok "Oscar gáláján". Egy palack kevesebb, mint kétezer forintba kerül. Az egyetlen bökkenő, hogy Magyarországon nem lehet kapni.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Befektetésnek sem rossz a kiváló bor

Talán meglepően hangzik, de a borok pénzügyi befektetésként is értelmezhetők, sokszor jobb hozamokat produkálnak, mint az arany vagy az egyéb befektetési lehetőségek.

A nagy értékű régi, híres, jó évjáratú borkülönlegességek, és a jó minőségű, neves borok ára is gyorsan emelkedett. A borok befektetési értéke elsősorban abból adódik, hogy kínálatuk limitált, illetve egyre csökken. Erre egyébként magyar példa is van: egy tokaji borkülönlegesség például bő 10 évvel ezelőtt 40 ezer forintba került, míg ma már 200 ezer forintot kóstál.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm