13 °C Budapest

Tízezreket kaszálhatsz Te is: nézd meg, hogyan!

Pénzcentrum
2013. szeptember 16. 05:05

A legjobb hitelkártyákat hasonlítottuk össze.

Aki betart néhány egyszerű szabályt, annak nem csak hasznos társa lehet egy hitelkártya, de súlyos tízezreket kereshet vele évente.

Erre figyelj oda!
A legtöbb hitelkártyával 45-50 napig kamatmentesen lehet vásárolni. Eddig kell visszafizetni a tartozásunk, amiről közben egy kimutatást is kapunk. Még ebben az időszakban is fontos azonban, hogy hitelkártyánkkal ne költsünk többet, mint amennyit egyébként is megengedhetnénk magunknak.

A legbiztonságosabban úgy rendezhetjük a bank felé fennálló tartozásunkat, ha csoportos beszedési megbízással hagyjuk leemelni az elszámolási időszak alatt keletkezett tartozást a számlánkról. Ez a szolgáltatás nem minden banknál érhető el, de ez még senkit sem kell, hogy elriasszon a hitelkártya-használattól, hiszen előző havi költéseinket mi magunk is rendezhetjük egy egyszerű utalással. A befizetést követően, de legkésőbb másnap reggeltől a befizetett összeg pedig ismét elkölthető.


Hogyan kereshetsz pénzt egy hitelkártyával?

A legtöbben fizetésüket a hónap folyamán el is költik, és hiába áll akár napokat is nagyobb összeg a folyószámlán az nem vagy csak minimálisan kamatozik. A hitelkártyával megtehetjük, hogy akár egy rövidebb időre (a türelmi időszak hossza) lekötjük a pénzünk. Ezzel fizetésünk és kiadásunk nagyságától függően akár havonta is több száz - ezer forintot nyerhetünk. Ráadásul hitelkártyával rendszerint különböző jóváírásokat, kedvezményeket is kapunk vásárlásaink után, akár ebből is több ezer forint is összejöhet havonta. A hitelkártya éves díja ezzel szemben 3-5 ezer forint.

A Pénzcentrum.hu-n ide kattintva mostantól te is kiválaszthatod a legjobb hitelkártyát, megnézheted a díjakat és a kedvezményeket is.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
A kamatmentes időszak két részből áll: a költési vagy elszámolási időszakból, valamint azz ezen időszak alatt végzett költéseink visszafizetésére időt hagyó türelmi időszakból. Az elszámolási időszak vagy egy teljes naptári hónapot, vagy pl. az adott hónap 15-étől a következő hónap 14-éig tartó időszakot takar, a türelmi időszakot pedig a fizetési határidő zárja le. A kártya igénylésekor kérdezzünk rá, hogy milyen hosszú a türelmi időszak, vagy ha szükségesnek látjuk, van-e lehetőség a fizetési határidő megválasztására, módosítására,illetve hogy hogyan tudjuk rendezni tartozásunkat. Ha ugyanis időben visszafizetjük a banknak a hitelkártya keretünkből vásárlásra felhasznált összeget, valamint a kártya használatával járó díjakat (éves díj, havi számlavezetési díj, SMS értesítések díja, stb.), nem kell semmilyen kamatot fizetnünk.


A költségek mellett a maximális jóváírás mértékével is érdemes tisztában lenni: ez az az összeg, amit a bank maximálisan jóváír számunkra a vásárlások után. Tehát hiába vásárolunk nagyobb összegben, ha az adott hitelkártya esetén a havi limitünket elértük, nem kapunk további pontokat.

A különböző jóváírások elszámolása vásárláskor, vagy a hónap végén, összesítve történik. Vannak olyan hitelkártyák, melyek különböző típusú vásárlások esetén más mértékű jóváírást adnak. Ilyenkor mindig az adott üzlet POS-terminálja (azaz a készülék, amelynél a kártyánkkal fizetünk) a döntő.

Ha a jóváírás formájával és mértékével tisztában vagyunk és kiválasztottuk a számunkra legkedvezőbb kártyát, nézzük meg annak az éves díjat, amit vagy havi lebontásban, vagy évente kell megfizetnünk. A legtöbb esetben azonban éves díjat és havi számlavezetési- vagy fenntartási díjat is fizetnünk kell.

 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem