2018. október 18. csütörtök Lukács

Tízezreket spórolhatsz majd egy ilyen mobillal: tömegek járhatnak jól


A kutatások szerint rengetegen törték már össze okostelefonjukat, a kijelző cseréje több tízezer forintba is kerülhet. A legnagyobb mobiltelefongyártó nemrég bejelentette, hogy hitelesítették egy újfajta kijelzőjét, ami gyakorlatilag összetörhetetlen.

Amikor veszünk egy új telefont, tele vagyunk örömmel, ám igazából jobb lenne, ha azonnal nyitnánk egy takarékszámlát, mert ez a mozdulat a mobiltulajdonosok közel harmadának nem ismeretlen:

A Piac és Profit cikke szerint az amerikai felhasználók fele (52 százaléka) karcolta már meg a telefonja kijelzőjét, míg 27 százalékával esett már meg, hogy összetörte azt. Anthony Martin, az iCracked telefonszerviz-hálózat egyik alapítója pedig azt nyilatkozta a Ringer-nek, hogy körülbelül az okostelefonok harmadát törik össze az első két évben, tehát nagyjából azon idő alatt, amíg használják őket. Ezzel kapcsolatosan rossz hír, hogy a napos hónapokban sokkal nagyobb eséllyel törnek össze a telefonok, mivel többet kerülnek elő. 

Ha pedig megtörtént a baj, akkor mélyen a zsebünkbe kell nyúlni. Ha csak a kijelzőt borító üveget kell cserélni, akkor megúszhatjuk a javítást modelltől és szerviztől függően 10-30 ezer forintból, de ha már az egész kijelzőt kell cserélni, akkor 30 ezer forintnál indul a csere, de egyes modellek esetén ez 80-90 ezer forintba is kerülhet.

Bár a már említett cikk szerint a mobiltörés után a felhasználók közel fele (48 százaléka) javítás nélkül, sérülten használja tovább a telefonját, ennek súlyos ára lehet. Megsérülhet tőle az ujjunk, könnyebben beázhat tőle a telefonunk, ráadásul rövidre is zárhatjuk készülék áramköreit, ami miatt az egész mobil gajra vágódhat.

Ennek a problémának azonban hamarosan vége lehet. A Samsung ugyanis néhány napja bejelentette, hogy az Egyesült Államok Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökségének tesztlabora hitelesítette egy új kijelzőjét, amely gyakorlatilag összetörhetetlen. A képernyőről ezt a képet tették közzé:


A Samsung eltörhetetlen kijelzője (forrás: Samsung)

Az összetörhetetlen OLED-kijelző egyik újítása, hogy nem tartalmaz üvegborítást, amely fokozottan sérülékennyé teszik a mai kijelzőket. A vállalat közleménye szerint a tesztlabor hadiszintű vizsgálatnak vetette alá a kijelzőt, 1,2 méter magasról 26-szor dobta le egymás után, de a kijelző teljesen ép maradt. Ezt követően 1,8 méterről is lehajították, de akkor sem esett baja. Ezen túlmenően, a telefon kijelzője bírja a -32 és plusz 71 fokot is, nem lép fel zavar a működésében.

A Samsung szerint a kijelző később a telefonokon túl, jól használható lesz konzolokban, tableteken és az autóiparban is.

Kihúzna a bajból 1 000 000 forint?

Padlón vannak a kamatok, most fillérekért vehetsz fel személyi kölcsönt. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum kalkulátora szerint a Cofidisnél 1 millió forintot, 3 éves futamidőre már havi 30 788 forintos törlesztővel hazavihetsz. De nem jársz sokkal rosszabbul a K&H Banknál sem, ahol havi 31 102 forintos törlesztővel kalkulálhatsz, míg a CIB Banknál 31 280 forintos, míg az MKB Banknál 31 292 forintos törlesztőt ígér ugyanez a konstrukció. Érdemes persze megnézni a többi bank ajánlatát is – ehhez keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát!

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Spar

10.18-10.24
Országos

Interspar

10.18-10.24
Országos

Lidl

10.18-10.24
Országos

Aldi

10.18-10.24
Országos

Auchan

10.18-10.24
Országos

Aldi

Bor katalógus
09.01-11.30
Országos

  Ajánlatunk