2018. augusztus 20. hétfő István

Tízezreket spórolhatsz majd egy ilyen mobillal: tömegek járhatnak jól


A kutatások szerint rengetegen törték már össze okostelefonjukat, a kijelző cseréje több tízezer forintba is kerülhet. A legnagyobb mobiltelefongyártó nemrég bejelentette, hogy hitelesítették egy újfajta kijelzőjét, ami gyakorlatilag összetörhetetlen.

Amikor veszünk egy új telefont, tele vagyunk örömmel, ám igazából jobb lenne, ha azonnal nyitnánk egy takarékszámlát, mert ez a mozdulat a mobiltulajdonosok közel harmadának nem ismeretlen:

A Piac és Profit cikke szerint az amerikai felhasználók fele (52 százaléka) karcolta már meg a telefonja kijelzőjét, míg 27 százalékával esett már meg, hogy összetörte azt. Anthony Martin, az iCracked telefonszerviz-hálózat egyik alapítója pedig azt nyilatkozta a Ringer-nek, hogy körülbelül az okostelefonok harmadát törik össze az első két évben, tehát nagyjából azon idő alatt, amíg használják őket. Ezzel kapcsolatosan rossz hír, hogy a napos hónapokban sokkal nagyobb eséllyel törnek össze a telefonok, mivel többet kerülnek elő. 

Ha pedig megtörtént a baj, akkor mélyen a zsebünkbe kell nyúlni. Ha csak a kijelzőt borító üveget kell cserélni, akkor megúszhatjuk a javítást modelltől és szerviztől függően 10-30 ezer forintból, de ha már az egész kijelzőt kell cserélni, akkor 30 ezer forintnál indul a csere, de egyes modellek esetén ez 80-90 ezer forintba is kerülhet.

Bár a már említett cikk szerint a mobiltörés után a felhasználók közel fele (48 százaléka) javítás nélkül, sérülten használja tovább a telefonját, ennek súlyos ára lehet. Megsérülhet tőle az ujjunk, könnyebben beázhat tőle a telefonunk, ráadásul rövidre is zárhatjuk készülék áramköreit, ami miatt az egész mobil gajra vágódhat.

Ennek a problémának azonban hamarosan vége lehet. A Samsung ugyanis néhány napja bejelentette, hogy az Egyesült Államok Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökségének tesztlabora hitelesítette egy új kijelzőjét, amely gyakorlatilag összetörhetetlen. A képernyőről ezt a képet tették közzé:


A Samsung eltörhetetlen kijelzője (forrás: Samsung)

Az összetörhetetlen OLED-kijelző egyik újítása, hogy nem tartalmaz üvegborítást, amely fokozottan sérülékennyé teszik a mai kijelzőket. A vállalat közleménye szerint a tesztlabor hadiszintű vizsgálatnak vetette alá a kijelzőt, 1,2 méter magasról 26-szor dobta le egymás után, de a kijelző teljesen ép maradt. Ezt követően 1,8 méterről is lehajították, de akkor sem esett baja. Ezen túlmenően, a telefon kijelzője bírja a -32 és plusz 71 fokot is, nem lép fel zavar a működésében.

A Samsung szerint a kijelző később a telefonokon túl, jól használható lesz konzolokban, tableteken és az autóiparban is.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, egy konkrét példa: kalkulátorunkban 1 millió forintos hitelösszeget, és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a K&H Bank nyújtja, náluk 20 033 forintos törlesztőt ígér a 8,81%-os THM; de nem sokkal marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében 20 252 forintos törlesztővel számolhatunk havonta. Emellett érdemes még megemlíteni a CIB Bank, a Budapest Bank, a Cofidis, az ERSTE Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS