8 °C Budapest

Súlykorlátozást vezet be a koronavírus-járvány miatt a Tesco az online vásárlásoknál

2020. március 24. 15:37

A vásárlók és a dolgozók egészségének megőrzése érdekében újabb szigorításokat - köztük súlykorlátozást - vezet be márius 30-tól az online vásárlásoknál a Tesco Magyarország. A változásokról a regisztráltügyfeleket elektronikus levélben értesítik.

Mint azt a tájékoztató levélben írják, annak érdekében, hogy a lehető legtöbb vásárló vehesse igénybe szolgáltatást, a március 30-án vagy azután leadott vagy módosított rendelések esetén mennyiségi korlátozást vezetnek be: egy vásárló egyszerre maximum 80 kg árut rendelhet. Ez körülbelül egy családi nagybevásárlás mértéke. Amennyiben a vásárló túllépné a megengedett limitet, a weboldal erre figyelmeztetni fogja.

A legfrisebb változások az online rendeléseknél, pontokba szedve a következők:

  • Legyen elérhető a Tesco fiókjában megadott telefonszámon! Hogy minél jobban csökkenteni tudják a személyes érintkezések számát, a Tesco munkatársa telefonon fogja keresni a vásárlót, hogy megbeszélhessék, hol teheti le a rendelést, illetve egyeztetni lehet a helyettesítő termékekről is a futárral.
  • Fizetési módok: Új rendelések esetén kizárólag online fizetést fogadnak el Amennyiben a rendelését március 13. előtt adta le és a futárnál történő fizetést választotta, úgy eszerint szállítják ki a rendelést.
  • Méretkorlátozások a rendelésnél: Annak érdekében, hogy a lehető legtöbb vásárló vehesse igénybe szolgáltatást, a március 30-án vagy azután leadott vagy módosított rendelések esetén mennyiségi korlátozást vezetnek be: egy vásárló egyszerre maximum 80 kg árut rendelhet. Amennyiben túllépné a megengedett limitet, a weboldal erre figyelmeztetni fog.
  • Megvásárolni kívánt termékek mennyiségi korlátozása: Annak érdekében, hogy az alapvető élelmiszereket minden vásárló számára elérhetővé tegyék, bizonyos kategóriákban korlátozták a megvásárolható termékek maximális számát. A megvásárolni kívánt termékek maximális számát az adott terméknél találod meg. Ha március 14-e előtt a megrendelést magasabb mennyiséggel adtad le, mindent megtesznek annak érdekében, hogy a megrendelt mennyiséget kiszállítsák, de egyes termékek alacsony elérhetősége miatt ez nem minden esetben lesz lehetséges.
Noha néhány termék esetében átmeneti hiány előfordulhat, összességében jó készletmennyiséggel rendelkezünk, és éjjel-nappal dolgozunk azért, hogy minden nap újból feltöltsük árukészletünket

- hívjákfel a figyelmet a tájékoztatóban.

  • Szállítási idősáv foglalása: A következő hetekben több online vásárlóra számít a Tesco, így előfordulhat, hogy a kiszállítási időpontok a szokásosnál hamarabb betelnek. Javasolják, hogy amennyire lehetséges, foglaljon mindenki előre. Akár három héttel előre lefoglalhatod az idősávot, és a kiszállítást megelőző nap 23 óráig módosíthatod a kosarad tartalmát.
  • Csere- vagy helyettesítő termékek: Bizonyos esetekben nem elérhető a konkrét termék, ezért csere- vagy helyettesítő terméket szállítanak. A személyes kapcsolat elkerülése érdekében nem fogod tudni a termékeket közvetlenül a futárral visszaküldeni, azonban a legközelebbi Tesco üzletben visszaválthatod azokat.
  • Kiszállítás bevásárlószatyrokkal: Hogy megvédjenek tége és futáraikat is, a Tesco kéri, hogy a rendelést igényeld bevásárlószatyrokkal ezekben a napokban. Ezzel a megoldással elkerülheted a személyes érintkezés esélyét a megrendelt termékekkel.
  • Törölt megrendelések: Elnézést kérnek minden olyan vásárlótól, akiknek rendelése esetleg törlésre került. Ennek oka egyrészt egy váratlan technikai probléma volt, amelyet azonban sikerült azóta helyreállítani. Másrészt viszont a jelenlegi helyzet és a kormányzati rendeletek miatt dolgozóik egy része nem tud a megszokott módon munkába állni, hanem gyermekeikre vigyáznak. Természetesen a vásárlók zökkenőmentes kiszolgálása továbbra is kiemelten fontos a Tesco számára, ezért is kezdtek új munkatársak toborzásába. Céljuk, hogy folyamatosan növelni tudjuk a szállítások számát. A törölt megrendelések kompenzációjaként kedvezményes e-kupont kínálnak az érintett vásárlóknak, amit egy következő megrendelés során használhatnak fel.
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem