2019. február 16. szombat Julianna, Lilla

Rengeteg e-mail cím szivárgott ki: ellenőrizd, a tiéd is köztük lehet!


Több mint 770 millió e-mail szivárgott ki, és nagyon magas a kiszivárgott jelszavak száma is. Érdemes ellenőriznünk, hogy áldozatul estünk-e, szerencsére erre is van mód.

Elképesztő mennyiségű jelszó és e-mail cím szivárgott ki nemrég - írja az Index. Az Egyes Számú Gyűjtemény névre keresztelt adathalmazról az alábbi számokat olvashatjuk:

  • 2 692 818 238: ez az összes kiszivárgott emailcím és jelszó száma,ami több különböző adatszivárgásból adódik össze; az adatok több ezer különböző forrásból származnak.
  • 1 160 253 228: a kiszivárgott emailek és jelszavak egyedi kombinációjának száma. Ilyen esetekben a jelszavak már érzékeny adatnak számítanak, de az emailcímek nem. És jócskán akad közöttük használhatatlan szemét is.
  • 772 904 991: a kiszivárgott egyedi emailcímek száma. Az összes, a témával foglalkozó hírforrás ezt a számot emlegeti, mivel mostanáig ennyit töltöttek föl a Have I Been Pwned (HIBP) oldalára.
  • 21 222 975: ez pedig a kiszivárgott egyedi jelszavak száma.

Ha ellenőrizni akarod, hogy a te adataid is kiszivárogtak-e, ezen az oldalon könnyen megteheted. A HIBP oldalán azt is ellenőrizheted, hogy az adatok milyen forrásból származnak. Eddig 2,2 millióan vették igébnybe a szolgáltatást, és 768 ezren érintettek voltak a szivárgásban.

KIHÚZNA A BAJBÓL 400 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Mutatunk egy konkrét példát: kalkulátorunkban 400 ezer forintos hitelösszeget, és 48 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 11 130 forintos törlesztőrészlettel az Erste nyújtja (THM 16,70%), de nem sokkal marad el ettől az OTP 11 602 forintos törlesztőt (THM 18,73%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a CIB és a Cetelem konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS