2018. szeptember 19. szerda Vilhelmina

Rafinált telenoros csalás terjed: rengeteg ügyfél van veszélyben


Új, számlabekérős csalás terjed az interneten a Telenor nevében. A hamis levelek szinte már a megtévesztésig hasonlítanak egy valódi hivatalos levélre, és csak nagyon apró helyesírási hibák engednek arra következtetni, hogy valami nincs rendben. A csalók ráadásul olyan áloldalt is felhúztak az álszámlabekérők mögé, ami még az IT szakembereket is képes megtéveszteni.

Júliusban a Pénzcentrumon is beszámoltunk arról, hogy csalók hamis telenoros számlabekérő levelekkel próbálták meg lenyúlni gyanútlan előfizetők pénzét. Akkor azt írtuk, hogy a Telenor az ügyfelei védelme érdekében kitiltotta hálózatáról a csalók által használt weboldal címét. Most ugyanakkor újabb hamis számlabekérő levelek keringenek az interneten, amiből szerkesztőségünknek is jutott. 

Maga a levél és az ehhez tartozó, gyakorlatilag tökéletesen kivitelezett áltelenor oldal ráadásul most annyira valóságosan sikerült, hogy még a szerkesztőségünkben dolgozó IT szakembereket is majdnem sikerült megtévesztenie. 


Ahogy az a képmentésünkön is látszik a levél nyelvezete szinte tökéletes, csupán néhány ékezet hiányzik a teljes szövegből, ami viszont már elengedő arra, hogy gyanút keltsen. A csalók arra is nagyon figyeltek, hogy a Telenor hivatalos e-szamla.hu-ja is megjelenjen az e-mailben, éppen ezért fontos leszögezni, hogy a cég tájékoztatása szerint ők hivatalosan csak a

e-szamla@telenor.hu címről és a +36 20 202 0043-as számról küldenek számlalevelet, tartozásról szóló e-mailt vagy SMS-t!

Ha valaki azonban az intő jelek ellenére bedől a csalók által küldött üzenetnek, akkor nagy bajban van, ugyanis az állevélben található link mögé egy tökéletesen megszerkesztett áloldalt is felhúztak a csalók, aminek csupán a domain neve lehet árulkodó. Ne tévesszen meg tehát senkit, a https://darovinyl.com/writeable.fiok/lakossagi/belepes/index.php oldal NEM (!) a Telenor hivatalos oldala, úgyhogy ezt - ha véletlenül valaki már rákattintott- mindenképp zárjuk be, és semmilyen esetre se lépjünk be fiókunkba.


Hamis website a Telenor nevében

A csalásokkal szemben a telekommunikációs cég azt javasolja, hogy akiben bármilyen kétely merül fel, forduljon szolgáltatója ügyfélszolgálatához, és ne adja meg belépési adatait - telefonszámot, felhasználónevet, jelszót - senkinek, sehol. A cégnek egyébként van egy hivatalos oldala, ami az összes fellelhető Telenor nevében jelenlévő visszaéléssel kapcsolatban fogalmaz meg javaslatokat, ezeket itt lehet elérni. 

NEM SOKÁIG LESZ ILYEN OLCSÓ A FINANSZÍROZÁS!

Noha a kamatok rekord alacsony szinten vannak, elemzők szerint már nem biztos, hogy sokáig így is marad. Éppen ezért nem árt sietni, most ugyanis még kölcsönből is megérheti finanszírozni költséges terveinket, legyen szó otthonunk korszerűsítéséről, családi autónk lecseréléséről, vagy épp egy fizetős tanfolyam elvégzéséről. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, egy konkrét példa: kalkulátorunkban 1 millió forintos hitelösszeget, és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a K&H Bank nyújtja, náluk 20 033 forintos törlesztőt ígér a 8,81%-os THM; de nem sokkal marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében 20 252 forintos törlesztővel számolhatunk havonta. Emellett érdemes még megemlíteni a CIB Bank, a Budapest Bank, a Cofidis, az ERSTE Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

A pesti elit luxusélete: 400 milliós penthouse, 50 milliós garzon
Egyre nagyobb igény mutatkozik a luxuslakásokra Budapesten.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk